وی اظهار داشت: رییس جمهور همه ابعاد موضوع را از نظر اجرایی، اقتصادی و تئوری به طور کامل در نظر گرفته است و پیشنهاد وی برای همه پرسی و رفراندوم و سوال از مردم از روی دلسوزی برای اجرای این طرح است
معاون امور مجلس رییس جمهوری با اشاره به اظهارات شب گذشته رییس جمهوری مبنی بر اینکه "اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها را باید به همه پرسی گذاشت"، تاکید کرد :با توجه به شرایط پیش آمده رفراندوم عمومی، بهترین راه حل برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، "محمدرضا میرتاج الدینی" در گفت وگو با ایرنا با اشاره به مبنای قانونی این گفته رییس جمهوری، اظهار داشت : طبق اصل 59 قانون اساسی "در مسائل مهم اقتصادی، اجتماعی و سیاسی می توان با مراجعه به افکار عمومی و همه پرسی نظر مردم را گرفت"، این راهکار قانون اساسی است و انجام رفراندوم منوط به تصویب دو سوم کل نمایندگان مجلس است.
وی با اشاره به اینکه اگر راهکارهای دیگری برای اجرای درست طرح هدفمند کردن یارانه ها، به سرانجام نرسد آخرین راه حل، همه پرسی است بیان کرد: طرح هدفمند کردن یارانه ها، از بزرگترین طرح های جمهوری اسلامی در سه دهه گذشته بوده و بعد از جنگ تحمیلی به صورت جدی مطرح شده است اما هیچ گاه به مرحله اجرا نرسید.
میرتاج الدینی اظهار داشت: یکبار در برنامه چهارم به صورت روشن این طرح به تصویب رسید و قرار شد از ابتدای برنامه چهارم، هدفمند کردن یارانه ها آغاز شود، ولی با تصمیمی که در مجلس هفتم گرفته شد، این طرح متوقف شد.
میرتاج الدینی خاطر نشان کرد: همه پرسی، بهترین راه حل برای این مشکل است، چرا که عده ای از مخالفان با ایجاد هراس و نگرانی در جامعه، مانع اجرای این طرح می شوند، اما اگر یک بار در خصوص این طرح، به طور کامل برای مردم توضیح داده شود و مردم برای اجرای آن نظر دهند، دیگر مشکلی در نحوه اجرای آن وجود نخواهد داشت.
وی اظهار داشت: رییس جمهور همه ابعاد موضوع را از نظر اجرایی، اقتصادی و تئوری به طور کامل در نظر گرفته است و پیشنهاد وی برای همه پرسی و رفراندوم و سوال از مردم از روی دلسوزی برای اجرای این طرح است.
میرتاج الدینی گفت: یارانه ها ی موجود که 100 هزار میلیارد تومان است، پنج برابر بودجه عمرانی کشور است که اگر در مسیر اجرایی خود قرار گیرد وضع مردم بهتر می شود و عمران آبادانی در کل کشور سرعت می گیرد.
وی تاکید کرد: دولت به این نتیجه رسیده که اجرای هدفمند کردن یارانه ها با 40 هزار میلیارد تومان ممکن است و با 20هزار میلیاد تومان این طرح ناقص ایجاد می شود.
معاون امور مجلس رییس جمهور با تاکید بر اینکه پیشنهاد دولت این است که اجرای طرح هدفمند کردن یارانه را با رقم 40 هزار میلیارد تومان شروع کند، اظهار داشت : در این صورت مصرف کاهش می یابد، بخش صنعت و کشاورزی مورد حمایت جدی قرار می گیرد و بهره وری را نیز بالا می برند.
وی بیان کرد: از سوی دیگر با بازتوزیع موثر یارانه ها، قدرت خرید مردم افزایش می یابد، بنابر این رضایت مندی مردم برای اجرای طرح حاصل می شود، همچنین با اصلاح رفتار مصرفی جامعه، کاهش مصرف هم شکل می گیرد و جلوی قاچاق حامل های انرژی هم تا حد زیادی گرفته می شود.
میرتاج الدینی با اشاره به اینکه شیوه فعلی توزیع یارانه ها در کشور یک شیوه قیمتی است، اظهار داشت: این شیوه، بدترین روش توزیع یارانه ها است، همچنین این روش غیر هدفمند و ناعادلانه است.