وزیر بازرگانی با بیان اینکه وزارت صنایع بعنوان متولی تولید کشور نیز جایگاه مهمی درطرح عفاف و حجاب دارد، گفت: عرضه لباس بدون توجه به طرح و مد جدید موجب می شود تا مردم رغبتی به خرید نداشته باشند و پوشاک تولیدی روی دست واحدها بماند
وزیر بازرگانی گفت: هفته آینده و در جلسه ای مشترک با وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنایع و معادن درباره ی نهایی کردن طرح حجاب و عفاف تصمیم گیری خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، مهدی غضنفری تصریح کرد براساس هماهنگی و تقسیم کار صورت گرفته با وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی مقرر شده تا موضوع ارایه طرح و تبلبغ بر روی مد از سوی وزارتخانه متولی امر فرهنگ صورت گیرد و وزارت بازرگانی از طریق صنوف به تولید و عرضه ایده ها بپردازد.
وزیر بازرگانی می گوید: با ارایه و تبلیغ مدهای همسان با باورهای دینی و فرهنگی ازسوی وزارت ارشاد و توجیه خوب بودن آن بطور قطع جوانان که پیوسته به دنبال مد هستند را می توان به سمت پوشش هایی مناسب هدایت کرد.
وی با بیان اینکه وزارت صنایع بعنوان متولی تولید کشور نیز جایگاه مهمی درطرح عفاف و حجاب دارد، گفت: عرضه لباس بدون توجه به طرح و مد جدید موجب می شود تا مردم رغبتی به خرید نداشته باشند و پوشاک تولیدی روی دست واحدها بماند.
** چادر
وزیر بازرگانی در پاسخ به پرسش دیگر در خصوص وضعیت پارچه ی مشکی نیز گفت: سازمان توسعه تجارت در دوران مدیریت او بمنظور حمایت از مصرف کنندگان نرخ تعرفه چادر مشکی را در کتاب تعرفه ها از سایر اقلام جدا کرده است.
وی عنوان کرد کیفیت پایین و ناکافی بودن میزان تولید داخلی عمده ترین دلیل کاهش نرخ تعرفه چادر مشکی از 70 به 20 درصد از سوی دولت نهم بوده است.
غضنفری ادامه داد: هرچند این رویه وزارت بازرگانی مورد انتقاد تولیدکنندگان قرار گرفت اما دولت ترجیح داد تا منافع بانوان علاقه مند به حفظ حجاب چادر را بر تولیدکننده ترجیح دهد تا آنها ناچار نشوند برای حفظ پوشش خود هزینه های بیشتری را متحمل شوند.
وزیر بازرگانی تاکید کرد در موضوع کاهش نرخ تعرفه چادر مشکی حرمت زنان به حفظ تولید برتری یافت.
یادآور می شود در زمان حاضر کشور سالانه به 40 میلیون مترمربع پارچه چادر مشکی نیاز دارد که عمده ترین واحد تولیدی در قم تنها حدود دو میلیون مترمربع پارچه به بازار عرضه می کند.
براساس برخی آمارها واردات غیرقانونی چادر مشکی نسبت به واردات رسمی 10 برابر رشد دارد.
** اصناف از افزایش رقم مالیات ناراضی هستند
وزیر بازرگانی همچنین در بخش دیگری از گفت و گوی خود از برگزاری نخستین جلسه بررسی وضعیت مالیات اصناف به پیشنهاد این وزارتخانه در روز شنبه 12 تیرماه خبر داد.
وی این اطمینان را به صنوف داد که در صورت عدم اجماع بر روی مالیات آنها در جلسه ی نخست، نشست های بعدی برای رسیدن به نظر مشترک برگزار می شود.
به گفته وزیر بازرگانی، عمده ترین انتقاد اصناف مربوط به میزان مالیات آنها در سال 88 یعنی 20 هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: عمده ترین پرسش اصناف دراین باره است که چگونه مالیات آنها درسالهای 86 و 87 بترتیب 10 هزار و 800 و 11 هزار و 600 میلیارد تومان بوده اما درسال 88 به یکباره رشد یافته است.
وزیر بازرگانی گفت: تا زمان حصول به نتیجه ای واحد مقرر شده است اصناف 40 درصد مالیات سال گذشته خود را تا پایان تیرماه پرداخت کنند. پیشتر اعلام شده بود اصناف تا پایان مرداد ماه فرصت دارند که براساس گفته غضنفری پایان نخستین ماه فصل تابستان صحیح است.