محرابیان:متوسط سرمایهگذاری به ازای هر واحد در برنامه سوم حدود 580 میلیون تومان بود که این رقم در پایان برنامه چهارم به رقم 1.8 میلیارد تومان رسید
وزیر صنایع و معادن گفت: در برنامه چهارم توسعه میزان سرمایهگذاری در بخش صنعت و معدن کشور افزون بر 70 هزار میلیارد تومان شد که این میزان نسبت به برنامه سوم توسعه از رشد پنج برابری برخوردار است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، علی اکبر محرابیان در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت ومعدن که با حضور رئیس جمهوری و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و صنعتگران و معدنکاران کشور برگزار شد، افزود: در برنامه سوم توسعه در مجموع حدود 13 هزار میلیارد تومان در بخش صنعت و معدن کشور سرمایهگذاری شد.
وی سپس با یادآوری اینکه در حوزه صنعت و معدن کشور نزدیک به هفت میلیون نفر بطور مستقیم و غیرمستقیم اشتغال دارند، اظهار داشت در برنامه سوم حدود 22 هزار و 300 واحد صنعتی در کشور فعال بود که این تعداد تا پایان برنامه چهارم به حدود 37 هزار واحد صنعتی رسید.
محرابیان ادامه داد: متوسط سرمایهگذاری به ازای هر واحد در برنامه سوم حدود 580 میلیون تومان بود که این رقم در پایان برنامه چهارم به رقم 1.8 میلیارد تومان رسید.
وزیر صنایع و معادن با بیان اینکه دولت با وجود توجه به رشد و توسعه بنگاههای کوچک و زودبازده در حوزه صنایع مادر و بزرگ نیز سرمایهگذاری خوبی کرده، گفت: متوسط سرمایه گذاری به ازای هر واحد صنعتی رشد چند برابری داشته است.
وی در خصوص صادرات و واردات صنعتی و معدنی کشور افزود: در برنامه سوم حدود 16.5 میلیارد دلار صادرات صنعتی و معدنی صورت گرفت که این میزان در پایان برنامه چهارم از مرز 64 میلیارد دلار عبور کرد.
محرابیان تصریح کرد سهم صادرات صنعتی و معدنی از کل صادرات غیرنفتی کشور از متوسط 75 درصد برنامه سوم به 80 درصد تا پایان برنامه چهارم ارتقا یافت.
به گفته وزیر صنایع و معادن، سهم صادرات صنعتی و معدنی از کل صادرات غیرنفتی کشور در پایان سال 88 بیش از 85 درصد بود.
وی در ادامه به مقایسه مجموع صادرات در جهان و صادرات ایران پرداخت و گفت: در سال 2009 میلادی در مجموع میزان صادرات جهان بیش از 23 درصد کاهش یافت و در کشورهایی همچون آمریکا و غربی این کاهش بیش از 34 درصد بود.
محرابیان افزود: در حالی که در سال 88 صادرات صنعتی و معدنی کشور بیش از 15 درصد رشد داشت در همین سال فاصله 50 درصدی بین صادرات این کشورها و ایران حاصل شد.
وزیر صنایع و معادن همچنین رشد تولیدات صنعتی کشور را یادآور شد و گفت: براساس آمار سالیانهای که در آمریکا درباره رشد تولیدات صنعتی کشورها منتشر شد چنانچه به جایگاه ایران در سالهای 2003 تا 2009 توجه کنیم مشاهده میشود که ایران در ین سالها رتبههایی بین 90 تا 120 جهان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: در سال 2005 رتبه ایران در رشد تولیدات صنعتی حدود 120 بین تمام کشورها بود که این عدد در سال 2009 به رتبه 29 ارتقا یافت.
محرابیان به مقایسه ایران و کشورهای عضو گروه 20 پرداخت و گفت: پس از کشورهای چین و هند تمام اعضای گروه 20 در بخش رشد تولیدات صنعتی در رتبههای پس از ایران قرار گرفتند.
وزیر صنایع و معادن ادامه داد: متوسط رشد تولیدات صنعتی در پایان سال 2009 برای کشورهای آمریکا منهای 5.5 درصد، فرانسه منهای 9 درصد، آلمان منهای 11 و انگلیس منهای 9.4 درصد بود.
وی گفت: همچنین متوسط رشد صنعتی در کل جهان منهای 2.7 درصد بود در حالی که آمریکاییها رشد ایران را مثبت چهار درصد اعلام کردند.
مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن با حضور رئیس جمهوری، مسئولان عالیرتبه کشور، جمعی از صنعتگران و معدنکاران کشور با هدف بررسی دستاوردها، تجلیل از برترینها و اعلام راهبردهای آینده برگزار شد.