*با راهاندازی این خط آهن بینالمللی بیش از 600 کیلومتر راه حملونقل کالا از این منطقه تا خلیج فارس کوتاه شده و این مسیر به یکی از مهمترین راههای حمل و نقل بینالمللی بین چین و اروپا تبدیل خواهد شد
خبرگزاری رسمی ترکمنستان اعلام کرد: راه آهن ایران – ترکمنستان اواخر سال آینده میلادی به بهره برداری میرسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از فارس، خبرگزاری دولتی ترکمنستان روز یکشنبه در گزارشی ضمن اعلام این خبر آورده است: هم اکنون 300 کیلومتر از این خط آهن از ایستگاه "برکت"در استان بالکان به سوی مرز قزاقستان در شمال غربی این کشور احداث شده است و تا پایان سال میلادی قرار است 360 کیلومتر از این خط احداث شود.
این گزارش حاکیست که با راهاندازی این خط آهن بینالمللی بیش از 600 کیلومتر راه حملونقل کالا از این منطقه تا خلیج فارس کوتاه شده و این مسیر به یکی از مهمترین راههای حمل و نقل بینالمللی بین چین و اروپا تبدیل خواهد شد.
خبرگزاری ترکمنستان پیشبینی کرده است که در فاز اول این راه آهن سالانه سه الی پنج میلیون تن و در فازهای بعدی میزان جابجایی کالا به 10 الی 12 میلیون تن در سال خواهد رسید و در واقع به جاده ابریشم معاصر تبدیل میشود.
موافقتنامه سه جانبه احداث خط راه آهن ایران – ترکمنستان – قزاقستان در سال 2007 میلادی در تهران توسط سران سه کشور امضا شد و از اول دسامبر همان سال نیز ترکمنستان احداث این خط آهن را در خاک خود آغاز کرد که هم اکنون بیش از 300 کیلومتر از آن آماده بهره برداری است.
طول کلی خط راه آهن ایران – ترکمنستان – قزاقستان 900 کیلومتر است که تا "گرگان " و "اوزن " قزاقستان امتداد مییابد و طول قسمت ترکمنستانی این خط حدود 700 کیلومتر است.
در جریان سفر رئیس جمهور به ترکمنستان در اوایل سال جاری میلادی به عشق آباد، قرارداد ساخت قسمتی از خط راه آهن ایران – ترکمنستان – قزاقستان در خاک این کشور از مسیر ایستگاه برکت تا اترک به طول 256 کیلومتر به ارزش حدود 700 میلیون دلار به شرکت ایرانی "پارس انرژی " واگذار شد که هم اکنون این شرکت ایرانی امور زیربنایی قسمت مذکور را در استان بالکان در منطقه برکت به سوی مرز ایران در دست اجرا دارد.