*میرکاظمی :نیاز بنزین وارداتی کشور روزانه 20 میلیون لیتر است که با ایجاد امکان تولید آنی روزانه 14 و نیم میلیون لیتر در واحدهای پتروشیمی کشور و افزایش ظرفیت واحدهای موجود به راحتی و در کمترین زمان قابل جبران است
*تا 5 سال آینده برداشت گاز ایران از پارس جنوبی از قطر پیشی می گیرد
وزیر نفت گفت: با تکمیل طرحهای جدید تولید بنزین ؛ ایران تا سال 1392 به صادرکننده بزرگ بنزین تبدیل می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر؛ سید مسعود میرکاظمی امروز در نشست خبری افزود: افزایش ظرفیت تولید بنزین در کشور هم اکنون در قالب 3 طرح احداث واحدهای جدید ، بهینه سازی واحدهای موجود و افزایش ظرفیت تولید در حال اجراست.
وزیر نفت با اشاره به تولید روزانه 44 و نیم میلیون لیتر بنزین در کشور گفت: نیاز بنزین وارداتی کشور روزانه 20 میلیون لیتر است که با ایجاد امکان تولید آنی روزانه 14 و نیم میلیون لیتر در واحدهای پتروشیمی کشور و افزایش ظرفیت واحدهای موجود به راحتی و در کمترین زمان قابل جبران است.
وی گفت: در حال حاضر نیز به دلیل آنکه هیچ مشکلی در تامین بنزین وارداتی نداریم تولید عادی واحدهای پتروشیمی را برای تولید بنزین متوقف نخواهیم کرد.
میرکاظمی در توضیح ساخت واحدهای جدید تولید بنزین در کشور گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت روزانه 36 میلیون لیتر با 40 درصد پیشرفت و واحدهای هرمز، آناهیتا و پارس جملگی از طرحهای جدید تولید بنزین در کشور است که در 2 تا 3 سال آینده به بهره برداری می رسد و همه انها را هم بخش خصوصی اجرا می کند.
طرحهای افزایش ظرفیت در پالایشگاه های آبادان، تهران ، تبریز و بندرعباس
وزیر نفت در توضیح طرحهای افزایش ظرفیت در پالایشگاه های آبادان، تهران ، تبریز و بندرعباس نیز گفت: با اتمام طرحهای افزایش ظرفیت تولید بنزین در این واحدهای پالایشی که امسال و سال آینده به بهره برداری می رسد ، تولید روزانه بنزین در کشور 12 میلیون و 800 هزار لیتر افزایش می یابد.
میرکاظمی با اشاره به اینکه با اجرای طرحهای مربوط به بهینه سازی تولید بنزین نیز به ظرفیت تولید این فرآورده روزانه 26 میلیون لیتر اضافه می شود ، گفت: در مجموع بدون محاسبه تولید واحدهای جدید تا سال 92 تنها از محل افزایش ظرفیت و بهینه سازی واحدهای موجود ؛ روزانه 38 میلیون و 800 هزار لیتر به ظرفیت تولید بنزین کشور اضافه می شود.
به گفته میرکاظمی با تکمیل تمام طرح های تولید بنزین در کشور که به تدریج تا سال 92 تکمیل می شود ؛ روزانه 74 میایون و 400 هزار لیتر به تولید کنونی 44 و نیم میلیون لیتر اضافه خواهد شد و ایران به کشور بزرگ صادرکننده بنزین تبدیل می شود.
وزیر نفت خطاب به رئیس جمهور امریکا گفت: اوباما نباید کشوری را که دارنده دومین ذخائر نفت و گاز جهان است ؛ تحریم بنزین کند و این بی سلیقگی است.
تا 5 سال آینده برداشت گاز ایران از پارس جنوبی از قطر پیشی می گیرد
وزیر نفت کشورمان اعلام کرد: با تکمیل طرح های توسعه تمام فازهای میدان گازی پارس جنوبی تا پایان برنامه پنجم توسعه ؛ کل میزان برداشتی گاز ایران از قطر پیشی خواهد گرفت.
سیدمسعود میرکاظمی در ادامه نشست خبری گفت : سیاست کلی وزارت نفت توسعه میادین مشترک نفت و گاز است. وی ادامه داد : تمام تلاش وزارت نفت توسعه میادین مشترک است و برنامه های این وزارتخانه برای کمیسیون های تخصصی و همچنین برای نمایندگان مجلس تشریح شده است.
وزیر نفت در خصوص انتقادهایی که از عملکرد وزارت نفت در اجرای سیاست های کلی اصل 44 می شود نیز گفت: شرط لازم در اجرای قانون سیاست های کلی اصل 44 واگذاری است اما شرط کافی آن تحقق اهدافی است که قانونگذار دنبال می کند و آن هم ایجاد قابلیت های لازم برای اداره شرکت های واگذار شده در بخش خصوصی است.
میرکاظمی گفت: اینکه شرکت صرفاً واگذار شود ؛ اما انحصارات شکسته نشود یا به دلیل سوء مدیریت وضع شرکت بهم بخورد ؛ هدف قانون سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی نیست.
وی با این حال گفت: برغم حساسیت های زیاد وزارت نفت در واگذاری ها که بعضاً موجب انتقاد هم می شود ، 53 درصد کل واگذاری ها در بخش نفت صورت گرفته است.
وزیر نفت افزود : اعتقاد داریم به ویژه در بخش پایین دستی باید بخش خصوصی زمام امور را به دست گیرد تا دولت و وزارت نفت بتواند با تمرکز بر وظایف حاکمیتی خود در نفت ؛ مدیریت مناسب تری را اعمال کند. وی گفت: البته بخش خصوصی هم باید با ایجاد تشکل های قوی و منسجم زمینه پذیرش مسئولیت را فراهم کند
اقدامات اولیه برای مهار چاه 24 نفت شهر انجام شده است
وزیر نفت در بخش دیگری از سخنانش درباره وضعیت آتش سوزی در چاه 24 نفت شهر هم گفت: آتش سوزی در چاه 24 نفت شهر در مجموع به سود ما تمام شد چرا که نشان داد ارزیابی های اولیه از موجودی نفت درجای این میدان کمتر از واقعیت بوده است.
سید مسعود میرکاظمی در ادامه نشست خبری گفت: پیش از آتش سوزی در چاه 24 نفت شهر تولید این میدان روزانه 10 هزار بشکه بود اما با آتش گرفتن چاه 24 بنابر ملاحظات فنی از دیگر چاههای این میدان در حال حاضر روزانه 20 هزار بشکه نفت استخراج می شود و همین مسئله باعث شد در مورد موجودی نفت درجای این میدان بازنگری کنیم.
وی در عین حال گفت: بدلیل آنکه منطقه فاقد هرگونه امکانات است، ایجاد امکانات اطفاء حریق قدری زمان برد اما هم اکنون شرایط برای اینکار فراهم شده است.
وضعیت خروج شرکتهای تابعه نفت از پایتخت
میرکاظمی در پاسخ به سوالی در مورد خروج شرکتهای تابعه نفت از پایتخت گفت: تمام شرکت های نفت به جز دو شرکت نفت و گاز پارس و شرکت نفت مرکزی عمدتا در استان ها مستقر هستند و تصمیم گیری در مورد آینده شرکت نیز در مراحل کارشناسی است.
دلایل واگذار نشدن شرکت پتروپارس
وزیر نفت در ادامه این نشست خبری در مورد دلایل واگذار نشدن شرکت پتروپارس نیز گفت: برخی شرکتها که کار واگذاری آنها به تاخیر می افتد به دلیل بدهی های آنها و طرحهای در دست اجراست. وی ادامه داد: برخی شرکتها تا 12 میلیارد لار تعهد بر عهده ضامن که شرکت ملی نفت است گذاشته اند ، که طبیعی است باید شفاف شود. میرکاظمی گفت: شرکت پتروپارس هم از جمله شرکتهایی است که باید ابتدا طرحهای در دست اجرایش تمام شود و بعد به طور شفاف قیمت گذاری شود.