سمیعی نژاد: طبق آمار مجلات اقتصادی معتبر آمریکا رتبه جمهوری اسلامی ایران در بخش صنعت از 122به رتبه 22جهانی در سال گذشته افزایش یافته است و تمام این پیشرفت ها با وجود تحریم های موجود علیه کشور تحقق یافته است
معاون امور معادن و صنایع وزارت صنایع و معادن گفت: پیشرفت های صنعتی چندین ساله اخیر کشورمان در سایه تحریم های انجام گرفته از سوی بیگانگان باعث رشد اقتصادی کشورمان به ویژه در بخش صنعت و معدن شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، محمد مسعود سمیعی نژاد گفت: اگر روحیه خودباوری صنعتگران کشورمان نبود کشور امروز نمی توانست این همه پیشرفت را در نقاط مختلف کشور داشته باشد.
وی افزود: آغاز برنامه چهارم توسعه، توام با آغاز تحریم های شدید علیه کشورمان بود اما میزان سرمایه گذاری در کشور از 130هزار میلیارد ریال در برنامه سوم توسعه به 700هزار میلیارد ریال در برنامه چهارم توسعه رسید.
معاون وزیر صنایع و معادن اظهار داشت: شاخص تعداد پروانه های بهره برداری صنعتی و معدنی در کشور با رشد 61درصدی در برنامه چهارم توسعه همراه بود به نحوی که که از رقم 22هزار 300پروانه در برنامه سوم به 37هزار و 149پروانه در برنامه چهارم بالغ شد.
سمیعی نژاد با استناد به آمار صادرات در کشورمان نیز گفت: در طول برنامه سوم 16هزار و 588میلیون دلار صادرات داشتیم که این رقم به بیش از 64هزار و 74میلیون دلار افزایش داشته که نشان دهنده رشد 286درصدی در این بخش می باشد و میزان صادرات بخش صنعت و معدن نیز از 75درصد به 81درصد افزایش یافته است.
وی همچنین اضافه کرد: طبق آمار مجلات اقتصادی معتبر آمریکا رتبه جمهوری اسلامی ایران در بخش صنعت از 122به رتبه 22جهانی در سال گذشته افزایش یافته است و تمام این پیشرفت ها با وجود تحریم های موجود علیه کشور تحقق یافته است.
سمیعی نژاد رویکرد برنامه پنجم توسعه کشور را در راستای تحقق بخشیدن به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی اعلام کرد و افزود: در این برنامه حرکت به سمت استقلال صنعتی کشور است که البته در این راستا جلوگیری از واردات بی رویه کالا اصلی غیر قابل انکار می باشد.
وی با اشاره به سیاستگذاری رهبر انقلاب برای استقلال صنعتی کشور مبنی بر تعدیل بازرگانی در صنعت کشور گفت: این امر با یکی شدن وزارتخانه های بازرگانی و صنایع و معادن مقدور است.
معاون وزیر صنایع و معادن در ادامه به بخش معدن آذربایجان شرقی اشاره کرده و اظهار داشت: در آینده نزدیک در بخش اکتشافات معدنی هزینه های خوبی از سوی دولت صورت می گیرد و باعث کشف استعدادهای معدنی استان می شود.
سمیعی نژاد افزود: جهت توسعه صنایع تبدیلی مس سونگون تا پایان دولت دهم 13هزار میلیارد ریال هزینه می شود و ایجاد کارخانه مس کاتدی با ظرفیت 100هزار تن در این مجتمع به 200هزار تن افزایش یافته که مراحل مناقصه آن در حال برگزاری می باشد.
وی همچنین رتبه آذربایجان شرقی را در بخش اکتشاف اول، اشتغال در حوزه معدن سوم و میزان استخراج چهارم اعلام کرد و افزود: جهش استان در بخش معدن شروع شده و نیازمند همکاری و حمایت مسوولان استانی است و امیدواریم این رقم به رتبه یک کشوری در بخش صنعت و معدن ارتقا یابد که مستلزم همت مضاعف و کار مضاعف است.