لنکرانی: با تلاشهای صورت گرفته بعد از انقلاب اسلامی تاکنون میزان عمر امید به زندگی در ایران از 56 سال به 72 سال افزایش یافته است.
وزیر پیشین بهداشت گفت: ایران در میان کشورهای جهان رتبه هفتم را درباره امید به زندگی به خود اختصاص داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از فارس، کامران باقری لنکرانی در حاشیه کارگاه بینالمللی امید به زندگی، مفاهیم، روند جهانی و آینده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امید به زندگی یکی از شاخصهای توسعه و سلامت جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی در حال تدوین برنامه توسعه بوده و برپایی کارگاه بینالمللی امید به زندگی در همین زمینه برپا شده است.
لنکرانی بیان داشت: کارگاه امید به زندگی با حضور 800 نفر از اساتید از سوی مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی و با همکاری سازمان بهداشت جهانی W.H.O و دانشگاه لیدن هلند به مدت دو روز برگزار میشود.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: در این نشست علمی تخصصی مباحثی مانند مفهوم اساسی امید به زندگی، روند جهانی شاخص امید به زندگی و عوامل مؤثر در طول عمر مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: دیگر موارد مطرح شده در این نشست شامل سیاستها، روشهای بهداشت و سلامت، جمعیت کشورها، دولتها و برنامههای توسعه سیاسی، اقتصادی و صنعتی و امید به زندگی در منطقه شرق مدیترانه و ایران است.
لنکرانی با اشاره به اینکه در مدت 20 سال گذشته تاکنون معیار رتبهبندی کشورها، توسعه انسانی بوده است، ابراز داشت: ایران در میان کشورهای جهان رتبه هفتم را درباره امید به زندگی به خود اختصاص داده است.
لنکرانی در ادامه گفت: شاخصهای توسعه هر کشور امید به زندگی، سطح سواد و درآمد است.
وزیر سابق بهداشت و درمان تصریح کرد: این کارگاه دو روزه بینالمللی بر روی سیاستگذاری کلان کشور به ویژه استان فارس تأثیر چشمگیری دارد.
وزیر پیشین بهداشت ادامه داد: یکی از شاخصهای مهم هر کشوری امید به زندگی است که باید به آن توجه ویژهای داشت.
لنکرانی اضافه کرد: با تلاشهای صورت گرفته بعد از انقلاب اسلامی تاکنون میزان عمر امید به زندگی در ایران از 56 سال به 72 سال افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه با بالا رفتن سن امید به زندگی باید به سالمندان نیز توجه ویژه داشت افزود: باید طب سالمندان مورد توجه مسئولان و متولیان امور بهداشتی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در عین حال اینکه در مدت 30 سال گذشته پیشرفتهای قابل قبولی را در زمینه بهداشت و سلامت شاهد بودهایم اما توجه به مرگ و میر نوزادان نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
لنکرانی با تأکید بر اینکه در حال حاضر استان تهران و گیلان بالاترین و سیستان و بلوچستان کمترین میزان سن امید به زندگی را دارند گفت: میان شهرستانهای کشور در زمینه امید به زندگی نابرابری وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاه بینالمللی امید به زندگی، سیاسگذاری صحیح و هدفمند، کمک به افزایش امید به زندگی و کاهش مشکلهای پیش روی جامعه سالمندان را به دنبال دارد.