معاون وزیرنفت: هم اکنون در کشورهای اروپایی برای گرم کردن هر متر مربع 150 کیلو وات ساعت انرژی مصرف می شود، در حالی که این میزان در کشور ما بیش از 300 کیلووات ساعت یعنی دو برابر است
حمدالله محمد نژاد از اجرای اجباری مقررات ملی مبحث 19 ساختمان در ساختمانهای دولتی خبر داد و گفت: معاونت برنامه ریزی و راهبردی ریاست جمهوری، اعتبار سالیانه اجرای این طرح ملی را تامین خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شانا، معاون وزیر نفت در امور مهندسی و رئیس هیئت مدیره شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان این که پیش تر اجرای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان در کمیسیون زیربنایی هیئت دولت بررسی شده است، گفت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ساختمان های دولتی ملزم به رعایت مبحث 19 در ساختمان های خود شده اند.
محمدنژاد با بیان این که شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، مسئولیت بستر سازی پژوهش در بهینه سازی مصرف سوخت کشور را به عهده دارد، گفت: این شرکت از سال 1379 و بر اساس ماده 121 برنامه سوم کشور و ماده 20 تنفیضی برنامه چهارم کشور تشیکل شده است.
*زمینه اجرای مبحث 19 ساختمان در کشور فراهم است
معاون وزیر نفت در امور مهندسی تاکید کرد: هم اکنون بسترهای لازم همچون آموزش نیروی انسانی ماهر، احداث خط تولید پنجره های دو جداره و شیرآلات استاندارد هوشمند برای اجرای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان فراهم شده است.
وی تهیه معیارها و استانداردهای مصرف انرژی در بخش های حمل و نقل، ساختمان و صنعت را از مهم ترین وظایف شرکت بهینه سازی مصرف سوخت اعلام کرد و گفت: بسترسازی برای اجرای مبحث 19 مقررات ساخت مسکن به منظور کاهش مصرف انرژی در بخش ساختمان، از جمله مهم ترین فعالیت های این شرکت است.
رئیس هیئت مدیره شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با یادآوری این که ابلاغیه اجرای مقررات مبحث 19 ساختمان در ساختمان های خصوصی در سال 1376 به مراکز استان های کشور ارائه شده است، گفت: با اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها بخشی از این طرح از سوی دولت و مردم اجرا خواهد شد، زیرا قیمت های کنونی آب، برق و گاز انگیزه ای لازم برای اجرای این طرح ایجاد نمی کند.
*مصرف دو برابری انرژی در ایران نسبت به اروپا
رئیس هیئت مدیره شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: هم اکنون در کشورهای اروپایی برای گرم کردن هر متر مربع 150 کیلو وات ساعت انرژی مصرف می شود، در حالی که این میزان در کشور ما بیش از 300 کیلووات ساعت یعنی دو برابر است؛ از این رو وجود یک نهاد و سازمان تخصصی برای بررسی و ارائه راهکارهای مناسب در این زمینه الزامی به نظر می رسد.
بنابراین گزارش در کشوری همچون ایران که هدررفت انرژی همچنان در چهار بخش تولید، انتقال، توزیع و مصرف همچنان جاری است، ایجاد الگوی مصرف به برنامهای بلندمدت نیاز دارد؛ از این رو تحقق اهداف شعار اصلاح الگوی مصرف به معنای واقعی، نیازمند پروسهای بلندمدت زیر چتر حمایت و توجه مردم و مسئولان در سالهای آتی است.
هماکنون در کشور ما صنایع مختلف نیز از جمله سیمان 28 درصد، آجر 118 درصد، شیشه 86 درصد، لاستیک 84 درصد و صنایع فولاد 34 درصد بیشتر از متوسط جهانی انرژی مصرف میکنند که همین موضوع، ضرورت اجرای برنامههای اصلاح الگوی مصرف، همچنین تدوین مقرراتی برای اجبار صاحبان صنایع به رعایت استانداردهای مصرف را دو چندان میکند.
طبق آمار، مصرف انرژی در ایران به ازای هر واحد تولید ناخالص داخلی (GDP) معادل 5/2 و سه برابر کشورهای صنعتی و در حال توسعه است.
مصرف انرژی ایران در سال 2050 به بیش از دو برابر سال 2006 میرسد و اگر روند کنونی مصرف انرژی در کشور ادامه یابد، ایران با کمبود انرژی روبهرو میشود.
تحقق الگوی مد نظر رهبر حکیم و فرزانه انقلاب، کار یکی دو سال نیست و نامگذاری سال 88 به عنوان سال اصلاح الگوی مصرف را میتوان نهالی خواند که در سایه توجه و رعایت مسئولان و مردم در سالهای آتی به ثمر مینشیند.