متکی: کشورهای عضو دی هشت در برخی منابع و ظرفیت ها منحصر به فرد هستند بنابر این همکاری جمعی آنها افق روشنی برای دستیابی به اهداف این گروه و همکاری های جنوب- جنوب در پیش رو دارد
وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اوضاع ناشی از بحران اقتصادی جهان گفت : با توجه به آنچه که امروزه در صحنه بین المللی می گذرد ضروری است از ظرفیت ها و فضاهای موجود در گروه دی هشت و در چارچوب همکاری های جنوب- جنوب برای گسترش و تقویت همکاری ها استفاده کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر ، متکی که برای شرکت در اجلاس شورای وزیران امور خارجه گروه دی هشت به نیجریه سفر کرده است، در دیدار همتای نیجریایی خود ضمن بررسی راه های توسعه و ارتقای روابط دوجانبه ، درباره گسترش همکاری ها در بین کشورهای عضو گروه دی هشت و تحولات منطقه ای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر کرد.
متکی در این دیدار با تأکید بر اهمیت برگزاری اجلاس سران دی هشت، این مجموعه را از نظر جمعیت بسیار، ظرفیت های فراوان، نقش مهم در تأمین انرژی و واقع شدن در مناطق ژئوپلتیک مهم توصیف کرد.
وی موضوعات مربوط به انرژی، صنعت، تجارت، کشاورزی، مواد غذایی، گردشگری و امور آموزشی را ازجمله حوزه های همکاری برشمرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در عرصه روابط دو جانبه به ظرفیت های متقابل همکاری بین دو کشور اشاره کرد که باید کشف و محقق شوند.
وی با اشاره به بیش از یک صد سال پیشینه ایران در صنایع نفت و گاز، فرصت های همکاری ایران و نیجریه را در عرصه های تجاری و صنعتی خاطرنشان کرد.
متکی با اشاره به حضور بخش خصوصی و شرکت های ایرانی در نیجریه در حوزه نفت و گاز، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای مشارکت بیشتر در این نوع فعالیت ها اعلام داشت.
وزیر امورخارجه نیجریه نیز در این دیدار ارتقای سطح همکاری های گروه دی هشت را در یافتن ظرفیت های همکاری بین کشورهای عضو مهم خواند.
وی افزود: کشورهای عضو دی هشت در برخی منابع و ظرفیت ها منحصر به فرد هستند بنابر این همکاری جمعی آنها افق روشنی برای دستیابی به اهداف این گروه و همکاری های جنوب- جنوب در پیش رو دارد.
آجم گوبیا با اشاره به این که نیجریه برای ایران به عنوان کشوری با پیشینه تمدنی دیرینه و در حال حاضر نیز کشوری پیشرفته با دستاوردهای بزرگ احترام خاصی قائل است؛ بر اشتیاق ابوجا برای گسترش بیش از پیش مناسبات دوجانبه با تهران تأکید کرد.
وزیر امورخارجه نیجریه با اشاره به توانمندی و ظرفیت بالای ایران در عرصه نفت و گاز، زمینه های فراوان همکاری میان دو کشور در حوزه های تجاری، صنعتی، سرمایه گذاری، کشاورزی، معدن و آموزش را برشمرد.
وی بر آمادگی کشورش برای فراهم کردن فضا و تسهیلات بیشتر برای بخش های خصوصی برای ارتقاء و افزایش همکاری ها و فعالیت ها تأکید کرد.
در این دیدار دوطرف درباره تحولات مهم منطقه ای و بین المللی ازجمله فلسطین و غزه، عراق و افغانستان رایزنی و تبادل نظر کردند و بر ضرورت محو کامل سلاح های هسته ای کشورهای دارنده این نوع سلاح ها و جهانی بدون سلاح های هسته ای تأکید کردند.