*وزیر بهداشت: در زمینه تولید دارو کشور از G.M.P بسیارخوبی در بین کشورهای آسیا و منطقه و جهان برخوردار است و از همه علاقه مندان برای سرمایهگذاری در این حوزه حمایت میکنیم
وزیر بهداشت گفت: ایران رتبه اول تولید دارو در منطقه را داراست و فهرست جدیدی از داروهای حیاتی تا22بهمن ماه سال جاری به تولید صنعتی میرسند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مرضیه وحید دستجردی در نشست مشترک با نمایندگان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با اعلام این خبر اظهار داشت: در زمینه تولید دارو کشور از G.M.P بسیارخوبی در بین کشورهای آسیا و منطقه و جهان برخوردار است و از همه علاقه مندان برای سرمایهگذاری در این حوزه حمایت میکنیم.
وی افزود: ظرف مدت 10 سال گذشته که بخش خصوصی به چرخه نظام دارویی وارد شد، شاهد به عهده داشتن 40 درصد تولیدات دارویی کشور توسط این بخش هستیم و بنده برای تسریع امور در این بخش تاکنون در 4 جلسه شورای تدوین دارویی کشور در مدت 10 ماهه مسئولیتم در دولت دهم شرکت کردهام.
هزینههای دارویی ایران 10 برابر کمتر از کشورهای دیگر
وزیر بهداشت با اعلام اینکه هزینه دارویی در ایران نسبت به سایر کشورهای مشابه از لحاظ جایگاه، 10 برابر کمتر است، گفت: سیاست وزارت بهداشت ترجیح دادن منافع تولیدکنندگان داخلی دارو بر واردکنندگان است و مبارزه با ورود داروهای ژنریک ارزان قیمت به کشور تقویت تولید داخل را در پی دارد.
دستجردی با اعلام این که مخالف واردات دارو نیستیم ولی این عرصه نیاز به مدیریت دارد، افزود: واردات باید متناسب با ضوابط و پروتکلهای مصوب در این خصوص باشد. به عنوان مثال نباید جلوی مصرف داروی داخلی سرطان پستان را به نام کیفیت پایینتر این دارو با مشابه خارجیاش که سالانه 500 میلیون ریال بر خانوادهها هزینه تحمیل میکند، گرفت.
تصویب مصوبات شورایعالی سلامت در هیئت دولت
وزیر بهداشت در ادامه از تصویب مصوبات اخیر شورایعالی سلامت در آخرین جلسه هیئت دولت خبرداد و گفت: بحث غذا و ساماندهی مصرف مواد غذایی در کشور از نظر ما بسیار مهم است. به طوری که در اساسنامه سازمان غذا و دارو به شکل گستردهای به مسایل پیرامون این مقوله مهم توجه شده است.
وی با اعلام حمایت وزارت بهداشت از پیشنویس قانون جدید «غذا» که در قالب یک طرح در نوبت مجلس برای تصویب قراردارد، اظهار داشت: معاون غذا و داروی وزارت بهداشت و تنی چند از کارشناسان قدیمی و برجسته این وزارتخانه از جمله امینلو پیگیر تصویب این قانون هستند تا دغدغههای صنعت غذای کشور برای فعالیت در این عرصه مرتفع شود.
دانشگاههای علوم پزشکی از تجهیزات داخلی بهره ببرند
دستجردی با بیان این که به دانشگاههای علوم پزشکی کشور بخشنامه شده است حق ندارند کالاهای تجهیزات پزشکی مجوزدار تولید داخل را کنار گذاشته و از محصولات خارجی استفاده کنند، خاطر نشان کرد: اگر ورود دستگاههای تشخیصی مثل ام.آر.آی بدون رویه بوده و ضابطهمند نباشد، هزینههای درمانی مردم را افزایش داده و در نهایت منجر به فشار به مردم میشود. بنابراین وقتی هر پت اسکن حدود 400 هزار تومان هزینه دارد، لازم است درخصوص واردات و نصب چنین تجهیزاتی با کارشناسی دقیق اقدام شود.