*جمهوری اسلامی ایران حول بسته یادشده حاضر به گفتگوست و هرگونه جهت گیری متفاوت ، حرکتی ارتجاعی و غیرسازنده است که مورد پذیرش ملت ایران قرار نمی گیرد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به درخواست مذاکره "کاترین اشتون" گفت : جمهوری اسلامی ایران حول بسته ای که برای موضوع گفتگوها در اردیبهشت ماه 87 پیشنهاد کرد ، حاضر به گفتگوست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر ، سعید جلیلی در نامه ای به درخواست مذاکره خانم کاترین اشتون نماینده عالی اتحادیه اروپایی در سیاست امنیتی و امور خارجی پاسخ داد.
در این نامه با غیرقابل پذیرش دانستن راهبرد اعلامی " فشار و گفتگو" تاکید شده است: جامعه جهانی ، گفتگو در سایه فشار را دیکتاتوری و دور از تمدن لازم برای گفتگو می داند.
جلیلی در این نامه نوشته است: " امروز شما بیش از هر زمان دیگر به جلب اعتماد ملت ما نیاز دارید؛ اقداماتی که نشان دهد راهبرد غلط دو مسیره را کنار گذاشته و درصدد جبران خطاها هستید و می خواهید آنگونه که فرهنگ گفتگو اقتضاء دارد ، عمل کنید".
در این نامه با یادآوری بسته ای که جمهوری اسلامی ایران در اردیبهشت1387 برای موضوع گفتگوها پیشنهاد کرد ، آمده است: جمهوری اسلامی ایران حول بسته یادشده حاضر به گفتگوست و هرگونه جهت گیری متفاوت ، حرکتی ارتجاعی و غیرسازنده است که مورد پذیرش ملت ایران قرار نمی گیرد.
جلیلی با اشاره به تقاضای اشتون برای گفتگو در موضوع هسته ای نوشته است : لازمه چنین گفتگویی تعهد همه طرف های گفتگو به اجرای ان پی تی و اعلام موضع صریح نسبت به رفتارهای خارجی از این چارچوب از جمله فعالیت های هسته ای رژیم صهیونیستی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در این نامه نوشته است: آن گاه که جهت گفتگو روشن باشد ، جمهوری اسلامی آمادگی دارد متکی به ظرفیت های سیاسی ، اقتصادی، منطقه ای و بین المللی خود در جهت تحقق همکاری های سازنده بین المللی برای رفع نگرانی های مشترک گفتگو کند .
در ادامه این نامه ، سه سوال مطرح و پاسخ اشتون به این سوالات برای ادامه گفتگوها ضروری شمرده شده است.
این سوالات عبارتند از:
1 - هدف از گفتگوها برای تعامل و همکاری است یا ادامه روند دشمنی و تقابل با حقوق ملت ایران؟
2 - آیا به منطق گفتگو که لازمه آن اجتناب از هرگونه تهدید به فشار است، التزام خواهید داشت؟
3 - برای روشن شدن مبانی مشترک گفتگو ، نظر روشن و صریح شما درباره سلاح هسته ای رژیم صهیونیستی چیست؟