انتظار 37 ساله برای راهاندازی راکتور بوشهر به سر آمده است و از این به بعد تست خاصی را در پیش نداریم و تنها مقدمات ورود به فاز A4 برای بازبینی تجهیزات و مدار اول نیروگاه را در پیش داریم.
علیاکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان صبح امروز(چهارشنبه) پیش از بازدید از نیروگاه بوشهر در جمع مدیران و کارکنان ایرانی و روسی نیروگاه بوشهر از پایان تست گرم نیروگاه بوشهر و آغاز مرحله تست نهایی تجهیزات نیروگاه برای راهاندازی آن در شهریورماه خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایسنا، صالحی گفت: این موفقیت را به ملت عزیز و مسوولان نظام تبریک میگوییم و در آستانه مبعث پیامبر (ص) اعلام میکنیم که نیروگاه بوشهر در شهریورماه راهاندازی خواهد شد.
صالحی با بیان اینکه روز فراموش نشدنی را پشت سر میگذاریم چرا که این روز نقطه عطفی در تاریخ پر فراز و نشیب راکتور بوشهر است، افزود: ما یکی از مهمترین مراحل را پشت سر میگذاریم که این تست( تست گرم ) آخرین تست قبل از بهرهبرداری است.
وی با بیان اینکه به شما عزیزان دستمریزاد میگویم، گفت: انتظار 37 ساله برای راهاندازی راکتور بوشهر به سر آمده است و از این به بعد تست خاصی را در پیش نداریم و تنها مقدمات ورود به فاز A4 برای بازبینی تجهیزات و مدار اول نیروگاه را در پیش داریم.
رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: احساس میکنیم در روند کار نیروگاه به نقطهای غیرقابل بازگشت رسیدهایم و از این به بعد راه برای راهاندازی راکتور هموار است و امیدواریم همانطور که دوستان روسی و همکاران ایرانی به ما اعلام کردهاند در شهریور ماه جاری شاهد راهاندازی نیروگاه باشیم.
وی اظهار کرد: نیروگاه بوشهر نمادی از همکاری عمیق و ریشهدار بین دولت ملت بزرگ و ریشهدار روسیه و ایران است. روسیه در دو برهه آثار فراموش نشدنی از خود به یادگار گذاشته است. یکی در زمان راهاندازی ذوبآهن ایران بیش از 40 سال پیش که نمادی برای ورود ایران به مرحلهی صنعتی شدن بود و دوم راهاندازی نیروگاه بوشهر که نماد ورود ایران به عرصهی تکنولوژی است. امیدواریم این همکاریهای فنی و صنعتی میان ایران و روسیه بیش از گذشته ادامه پیدا کند.
صالحی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیش از 30 سال به این نیروگاه رفت و آمد داشتهام و مسوول رسیدگی به آثار تخریبی حملهی صدام به نیروگاه بوشهر بودم جا دارد متذکر شوم دلاورمردیها و جانفشانیهای شهدایمان باعث شد سرافراز در این نقطه بایستیم و در عرصهی فناوری هستهیی نگذاریم خون شهدایمان هدر رود.
مشکل محموله توقیف شده تجهیزات نیروگاه بوشهراز سوی آلمان، حل شده است
رییس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: منظور از راهاندازی نیروگاه بوشهر در شهریورماه آماده شدن برای سوختگذاری اصلی در قلب رآکتور است و امیدواریم در نیمه شهریورماه سوخت را به قلب رآکتور وارد کنیم.
دکتر علیاکبر صالحی در کنفرانس خبری در جمع خبرنگاران پس از بازدید بخشهایی از نیروگاه بوشهر گفت: امروز شاهد به اتمام رسیدن تست گرم هستیم. این تست از اول اردیبهشتماه تا امروز طول کشیده است. این تست برای اطمینان از انتقال سوخت رآکتور و اطمینان از ایمن بودن سیستمهای ایمنی رآکتور است.
وی با بیان اینکه در تست گرم با حداقل مشکلات روبرو بودیم، تصریح کرد: به لطف خدا این تست را امروز به پایان رساندیم و الان مقدمه ورود به فاز بعدی را پیش رو داریم که تست و بازبینی سیستمهای کلی نیروگاه است؛ از جمله عایقبندیهای لولهها و کل سیستم که پروسهای 60- 70 روزه است.
صالحی گفت: امیدواریم در شهریورماه سال جاری آغاز بهرهبرداری نیروگاه را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه شروع کار نیروگاههای اتمی با نیروگاههای فسیلی متفاوت است، اظهار کرد: یعنی در نیروگاههای اتمی به یکباره به توان اسمی نیروگاه (هزار مگاوات) نمیرسیم. 5 تا 6 ماه و گاهی تا 9 ماه به توان اسمی کامل رسیدن نیروگاه طول میکشد. ما امیدواریم تا پایان شهریورماه سال جاری به 50 درصد توان اسمی خود برسد. برای رسیدن به صد در صد توان اسمی نیروگاه 5 تا 6 ماه نیاز داریم؛ چرا که بحثهای ایمنی سیستمها مطرح است. امیدواریم وقتی قدرت تولید 50 درصد رسید به شبکه برق متصل شویم.
وی همچنین از کارشناسان ایرانی و روسی تشکر کرد و گفت: نزدیک به سه هزار نیروی روسی در نیروگاه کار میکنند امیدواریم این همکاریها ادامه یابد و در بهرهبرداری از نیروگاه بتوانیم با تشکیل کنسرسیوم مشترک همچنان از تجربه روسها استفاده کنیم.
رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه در پاسخ به سوالی، مبنی بر اینکه گفتهاید پایان شهریورماه آغاز راه اندازی است منظور از راه اندازی چیست؟ اظهار داشت: با اتمام تست گرم ما از انتقال سوخت به رآکتور و ایمن بودن دستگاههای ایمنی و کارکرد نیروگاه مطمئن شدیم و این اهداف را با انجام این تست محقق شده تلقی میکنیم. ما با انجام بازبینی تجهیزات نیروگاه در یک دوره 70 روزه و البته از همکارانمان خواستهایم این مدت زمان را کوتاهتر کنند که از امروز رقم میخورد به مرحله سوختگذاری وارد میشویم. پس از اتمام این 70 روز (مرحله بازبینی تجهیزات نیروگاه) که اواسط شهریورماه میشود برای سوختگذاری در قلب رآکتور آماده میشویم که ممکن است البته قبل از 15 شهریور انتقال سوخت اصلی از محل انبار که خارج از ساختمان اصلی رآکتور است به استخرهای جنب رآکتور منتقل شود و نیمه شهریور سوخت را از داخل ساختمان رآکتور در استخرها وارد قلب رآکتور میکنند که این مرحله نیز تقریبا 20 روز طول میکشد. آن وقت می توان گفت مرحله راهاندازی رآکتور عملا محقق میشود و ما به نوعی کلید رآکتور را میزنیم و قلب رآکتور را فعال میکنیم و این از نظر ما راه اندازی نیروگاه بوشهر است. انشاءالله اگر اتفاق خاصی نیفتد انتظار داریم شهریورماه راهاندازی آغاز شود.
وی ادامه داد: از آن به بعد قدرت اسمی رآکتور را از صفر به هزار مگاوات باید برسانیم این مرحله به خاطر ذات رآکتور و یک سری تستهایی است که باید انجام شود. با بالا و پایین کردن قدرت رآکتور باید ببینیم عملا رآکتور و کل نیروگاه قادر به کار مطابق طراحیهای صورت گرفته با سوخت اصلی است یا خیر. در این مرحله (فعالسازی قلب رآکتور) یک تا چهل روز به طول می انجامد تا به 50 درصد قدرت اسمی رآکتور برسیم. بعد از آن قدرت را دوباره بالا و پایین میکنند که آن هم 5 تا 6 ماه طول میکشد تا نیروگاه به ظرفیت هزار مگاوات برسد و از آن به بعد رآکتور در این قدرت فعال میماند. رآکتورهای هستهیی تولیدکننده برق ثابت هستند و روی قدرت اسمی کامل خود باقی میمانند.
صالحی با بیان اینکه از نظر ما رآکتور به طور مجازی به کار افتاده است در پاسخ به سوالی درباره احتمال بروز مشکلی پس از فعالسازی قلب رآکتور گفت: در آن صورت که بعید است صورت گیرد رآکتور را خاموش میکنند و مشکل را رفع میکنند و مجددا رآکتور راه اندازی میشود اما عملا چنین احتمالی بعید است چرا که تستهای مورد نظر برای اطمینان از عدم بروز مشکل در کار رآکتور صورت میگیرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه بازرسی بازرسان آژانس از نیروگاه بوشهر گفت: طبق تعهدات ما با آژانس بازرسان در ارتباط با حسابرسی مواد هستهیی فعال هستند و کاری به تجهیزات موردنظر ندارند در حال حاضر چون اورانیوم در داخل سایت هستهیی بوشهر است و پلمپ شده آژانس هرچند وقت یکبار میآید و آن را چک میکند که سوخت سرجایش باشد. وقتی سوخت وارد قلب رآکتور شود بازرسان آژانس در روند ورود و خروج سوخت نظارت دارند در حال حاضر در زیر محفظه کره فلزی دوربینهای آژانس نصب شده است که در داخل و خارج کردن سوخت نظارت دارند تا سوخت مسیرش را طبق مقررات و ترتیبات پادمانی طی کند. در مرحله کنونی کاری به بازرسان آژانس نداریم . بازرسان فقط نگهبان سوخت تودیع شده در سایت بوشهر هستند.
رییس سازمان انرژی اتمی در مورد توقیف محمولهای از تجهیزات نیروگاه بوشهر از سوی آلمان اظهار کرد: مشکل این محموله توقیف شده حل شده است و تجهیزات توقیف شده مربوط به تجهیزات الکترونیک بوده است
تحریمها در فعالیتهای هستهیی ایران اثر ندارد
صالحی در ادامه کنفرانس خبری خود در بوشهر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قرارداد دیگری با روسها را توصیه میکنید؟ اظهار کرد: فعلا تمام توجهمان متوجه نیروگاه بوشهر است و امیدواریم این رآکتور هزار مگاواتی که بزرگترین نیروگاه در جهان اسلام است آغاز به کار کند. در حال حاضر پاکستان دو نیروگاه 300 مگاواتی دارد و راهاندازی نیروگاه بوشهر دستاورد عظیمی است هرچند زمان زیادی برای آن وقت صرف شده است.
وی با بیان این اعتقاد که طول کشیدن راهاندازی نیروگاه بوشهر تقدیری بوده است تا از این تاخیرها کارشناسان ایرانی آبدیده شوند، افزود: یکی از مسائل مهم در ساخت نیروگاه، تربیت نیروی انسانی است که این ذخیره انسانی امروز برای ما بسیار ارزشمند است و این اندوخته برای آینده ما حائز اهمیت است.
صالحی در پاسخ به سوال دیگر درباره حریم ایمنی نیروگاه بوشهر با بیان اینکه نیروگاهها دارای دو حریم ایمنی و امنیتی هستند و براساس کنوانسیونها و پروتکلهای بینالمللی طبق قوانین خاصی باید ساخته شوند گفت: به لحاظ امنیتی باید از نیروگاهها حفاظت خاصی صورت گیرد . اگر نیروگاهی دچار آسیب شود نتایجاش از مرزها عبور میکند از این رو مجموعه جامعه بینالملل نسبت به ایمن بودن نیروگاهها حساساند و باید به لحاظ فیزیکی از آنها حفاظت شود که بخشی از این حفاظت ناظر بر مسائل امنیتی است و یک بخش هم به منطقه ایمنی آن بر میگردد که اگر خدایی ناکرده به لحاظ فنی اتفاقی رخ داد بتوان از عهده آن برآمد.
وی درباره روستاهای اطراف نیروگاه بوشهر خاطرنشان کرد: منطقهای که برای نیروگاه در نظر گرفته شده است در شعاع 5 کیلومتری نسبت به مراکز مسکونی است . برای رفع مشکلات روستاهایی که الان اطراف سایت بوشهر هستند قرار است وزارت کشور اقدامات لازم را انجام دهد.
رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان در پاسخ به سوال دیگری درباره افزایش تحریمهای هستهیی و اقتصادی گفت: نمی توان گفت تحریمها اثری ندارد اما اتفاقا اگر هدف تحریم جلوگیری از فعالیتهای هستهیی ایران باشد با اقداماتی نظیر آنچه کنگره آمریکا در خصوص بنزین صورت داده است باید گفت این تحریمها در فعالیتهای هستهیی ایران اثر ندارد. ممکن است کار را با کندی مواجه کند اما فعالیتها را متوقف نمیکند و این امری قطعی است.
وی تاکید کرد: سایت بوشهر جزو تحریم نیست و مسوولان روسی بارها بر این مساله تاکید کردند از این رو قطعنامهها ربطی به بوشهر ندارند. اما در بحث غنیسازی در برخی از تجهیزات جانبی مثل تجهیزات اندازهگیری ممکن است مشکلاتی پیدا کنیم. اما همانطور که خیلی از تجهیزات را خودمان تولید کردیم اگر در خصوص این تجهیزات هم با مشکل روبرو شویم در این خصوص هم وارد عمل میشویم و این تجهیزات را میسازیم.
صالحی درباره استعفای اولی هاینونن، معاون مدیرکل آژانس در امور پادمانها و ارتباط آن با ممانعت ایران از ورود دو بازرس آژانس به ایران با بیان اینکه در این ارتباط بیش از آنچه در رسانهها خواندم نمیدانم اظهار کرد: رسانهها تحلیلهایی را در این باره داشتهاند درست یا غلط نمی توانم درباره آنها اظهارنظر کنم.
وی در عین حال تصریح کرد: هاینونن میتوانست در کارنامه خود یک نمودی از کار منصفانه به عنوان بازرس را ثبت کند که متاسفانه این کار را نکرد و همواره به دنبال بهانه تراشی برای ایجاد مشکل بود و این برداشت ما در تحلیلهای غربیها نیز دیده میشود. من آقای هاینونن را قبل از اینکه به این مسوولیت درآیند میشناختم و ما با هم در تماس بودیم اوایل به نظر نمیرسید خارج از انصاف و حرفهای بودن عمل کند اما وقتی مسوولیت معاونت مدیر کل آژانس در امور سازمانها را گرفتند شاید تحت تاثیر فشارهای سیاسی که آژانس بیتاثیر از این فشارها نیست رفتارهایی را از خود نشان داد که معتقدم الان با کارنامه افتخارآمیزی آژانس را ترک نمیکندو این سوال برانگیز است.
وی درباره ملیت دو بازرسی که از ورودشان به ایران جلوگیری شده است اظهار کرد: نمیتوانم درباره ملیتشان چیزی بگویم اما همین قدر کافی است که اروپایی نبودند.
وی درباره تامین سوخت رآکتور تهران با بیان اینکه تامین سوخت رآکتور فرع بر تبادل سوخت شده است گفت: بحث تبادل سوخت به مساله سیاسی تبدیل شده است . تامین سوخت رآکتور تهران به خاطر رفتار غیرمنطقی و غیرعقلانی طرف مقابل بامشکلاتی مواجه شد و سبب شد ما به سمت تولید سوخت 20 درصد و تکمیل ساخت صفحات سوخت برویم والان اعلام میکنم که مهندسان و متخصصان ما هم سوخت با غنای 20 درصد را تولید کردند به گونهای که آژانس آن را تایید کرده است و هم دانش ساخت صفحات سوخت را در اختیار دارند.
وی گفت: امیدواریم در چند ماه آینده بتوانید از سایت اصفهان بازدید کنید و کارگاه تولید صفحات سوخت را ببینید.
رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: ما مشکلی از نظر تامین سوخت رآکتور تهران نداریم هرچند اولین تجربه ماست و اگر مساله خاصی پیش نیاید در شهریور ماه سال آینده (90) اولین مجتمع صفحه سوخت را تحویل رآکتور تهران میدهیم.
وی ادامه داد: کارکرد راکتور تهران را طوری تنظیم کرده ایم که سوخت فعلی آن در شهریورماه سال آینده برسد و فعلا یک هفته در میان از رآکتور استفاده میکنیم و رادیو دارو تولید میکنیم و باقی نیاز کشور در زمینه رادیو دارو را به همراه وزارت بهداشت از خارج تامین میکنیم به بیماران میگوییم که نگران تامین رادیو دارو نباشند.
در مرحله تهیه پاسخ به گروه وین هستیم
صالحی در خصوص پاسخ ایران به سوالات گروه وین اظهار کرد: در مرحلهی تهیهی پاسخ هستیم و پاسخها را زمانی که گروه وین برای مذاکره اعلام آمادگی کرد، مطرح میکنیم.
رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه کنفرانس خبریاش در نیروگاه بوشهر درباره کنسرسیوم مشترک بهرهبرداری نیروگاه بوشهر میان ایران و روسیه گفت: کارشناسان ما به خوبی در این زمینه تقویت شدهاند و در فعالیتهای بهرهبرداری اشراف کامل دارند؛ اما به هر حال این اولین تجربه ماست و علاقمندیم همکاریمان با روسها ادامه پیدا کند. ما آمادهایم اگر روسها آمادگی دارند یک کنسرسیوم مشترک برای استفاده از تجربیاتمان داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرده است که اگر سوخت راکتور تهران را به ایران بدهند به غنیسازی با غنای 20 درصد ادامه نمی دهیم، اظهار کرد: از تقاضای ما برای تامین سوخت راکتور تهران بیش از یک سال میگذرد. تقاضای ما به این معنی بود که ما قصد ورود به غنیسازی در مقیاس 20 درصد را نداشتیم و میخواستیم آژانس مثل گذشته سوخت مورد نظر راکتور تهران را تامین کند؛ اما شاهد بودید که چه تحولاتی اتفاق افتاد. این تحولات باعث شد ما به تولید سوخت با غنای 20 درصد وارد شویم چرا که داشتیم زمان را از دست میدادیم و آنها با این تصور که ایران قادر نیست سوخت با غنای 20 درصد تولید کند و یا مجتمع صفحه سوخت بسازد، گفتند که ایران تسلیم میشود؛ اما ما کار را شروع کردیم و دنیا شاهد بود که ما هم سوخت با غنای 20 درصد و هم صفحهی سوخت مجازی را ساختیم، الان به جای مس از عناصری استفاده میکنیم که خواص فیزیکیاش به اورانیوم نزدیکتر است.
وی گفت: امیدواریم در بهار سال آینده اولین مجتمع صفحهی سوخت را برای آزمایشهای تشعشاتی که ببینیم این صفحه چقدر انسجام خود را حفظ میکند، تولید کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما به اندازهای سوخت با غنای 20 درصد تولید میکنیم که به آن نیاز داشته باشیم. ما نمیخواهیم تمام ذخایر خود را به سوخت با غنای 20 درصد تبدیل کنیم، در عین حال که حق ماست برای مقاصد صلحآمیز به هر میزان که میخواهیم غنیسازی کنیم و حق تولید سوخت با غنای 20 درصدمان را هم برای خود محفوظ میداریم. ما علاقهمند نیستیم بیش از نیازمان سوخت با غنای 20 درصد تولید کنیم.
رییس سازمان انرژی اتمی درباره راکتور تحقیقاتی اراک گفت: همکارانمان در تاسیسات هستهیی اصفهان مشغول به ساخت سوخت مجازی برای راکتور آب سنگین اراک هستند و حدود 20 درصد کار جلو رفته است و احتمالا سال آینده سوخت مجازی را تحویل میدهند.
صالحی در پاسخ به این سوال که ظاهرا برای اکتشاف و استخراج بودجه بیشتری را درخواست دادهاید، گفت: رییسجمهور به معاونت نظارت راهبردی و برنامهریزی دستور دادند که بودجهی مورد نیاز برای اکتشاف و استخراج اورانیوم را تامین کنند. ما امسال فعالیتهایمان را در این بخش چند برابر کردیم و الان اولویت سازمان انرژی اتمی در این زمینه است. ما سعی داریم با تزریق نیروی انسانی و استفاده از تجاربمان و حمایتهای هر چه بیشتر دولت و عنایت رییسجمهور، زمان دسترسی به این هدف را هر چه بیشتر کوتاه کنیم تا هفت الی هشت سال آینده بتوانیم کل معادن کشور را مورد بررسی و اکتشاف قرار دهیم و ارزیابی کاملی از معادن اثبات شده داشته باشیم و شروع به استخراج معادن ثبت شده کنیم.
وی ادامه داد: به کار معدن ساغند سرعت بخشیدهایم و به نظر میآید معدن ناریگان، معدنی رو باز باشد. همچنین در اطراف معدن رو باز بندرعباس نشانههای خوبی از اورانیوم پیدا کردیم و تیمهای اکتشاف در آنجا را بیشتر کردیم که به احتمال بسیار قوی بندرعباس و اطراف آن معادن رو باز بیشتری داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که تمرکز بر روی اکتشاف و استخراج به معنای کاهش توجه به فعالیتهای غنیسازی در نطنز است، اظهار کرد: نطنز روال طبیعی خود را طی میکند. ما به دنبال تثبیت فعالیتهای هستهیی کشوریم. فعالیتهای هستهیی ایران 45 سال سابقه دارد، قبل از انقلاب و بعد از انقلاب ما فعالیتهای هستهیی مهمی داشتیم بنابراین فعالیت نطنز ادامه پیدا میکند اما سعی داریم در فعالیتهایمان مقداری فنیتر کار را پیش ببریم و دیگر عجلهای در کار نداریم. یک زمانی در ساخت سانتریفیوژها سرعت داشتیم؛ اما مراحل علمی را عمیق پیش نمیبردیم الان سعی میکنیم به همهی اینها یک نظام مهندسی و صنعتی ببخشیم. ما از مرزهای لازم در دانش و تکنولوژی هستهیی عبور کردهایم و الان تلاش داریم کارها مهندسی و حساب شده و با حداقل ضایعات و حداکثر کارایی پیش رود. امیدواریم در سه تا چهار سال آینده سازمان انرژی اتمی سیستماتیک و بر اساس اصول مهندسی باشد.
صالحی درباره بازگرداندن سوخت استفاده شده در راکتور بوشهر به روسیه، اظهار کرد: بعد از آنکه سوخت برای حمل آماده شد به روسیه برگردانده میشود اینکه چرا چنین درخواستی از طرف روسها برای بازگرداندن سوخت مصرف شده راکتور صورت گرفته است به این دلیل بوده که آنها فکر میکردند ما مقاصد غیرصلحآمیز داریم و میخواهیم از پلوتونیوم در داخل سوخت مصرف شده استفاده کنیم؛ اما برای ما این مسئله نه صرفه اقتصادی دارد و نه قصدش را داریم.
وی خاطر نشان کرد: تفاهمی میان ایران و روسیه برای بازگرداندن سوخت مصرف شده به مسکو وجود دارد؛ اما هیچ پولی هم به این منظور پرداخت نشده است.
صالحی در خصوص هزینهی نهایی نیروگاه بوشهر در 30 سال گذشته گفت: بعد از انقلاب حدود 5/1 میلیارد دلار برای نیروگاه هزینه شده است.وی در خصوص کاهش تعداد نیروهای روسی گفت: الان چون تستهای نیروگاه انجام شده است دیگر به کارشناسان روسی نیازی نداریم و طبیعتا از تعداد آنها کاسته میشود.
وی در خصوص پاسخ ایران به سوالات گروه وین اظهار کرد: رییسجمهور اعلام آمادگی کردند که به میثاقهای بینالمللی که امضا کردهایم پایبندیم، بنابراین بیانیهی تهران مبنای مذاکرات ما با گروه وین است. رییسجمهور شرایطی برای مذاکره با 1+5 گذاشتند که دکتر جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی روز گذشته صریحا در نامهای به خانم اشتون این شرایط را اعلام کردند. همچنین ترکها و برزیلیها پاسخ 9 سوال سه کشور آمریکا، فرانسه و روسیه در خصوص بیانیه تهران را دادند، پاسخ آنها منطقی بوده است و ما هم به سهم خود در مرحلهی تهیهی پاسخ هستیم و در زمان مقررش که شرایط به گونهای باشد که گروه وین آمادگیاش را برای مذاکره اعلام کند، پاسخهایمان را مطرح میکنیم.