مالی منابع طبیعی بسیاری دارد و ایران می تواند در زمینه های ایجاد کشتارگاههای صنعتی که این کشور فاقد آنها است و در عین حال دام زیادی دارد سرمایه گذاری کند
وزیر جهاد کشاورزی بر این باور است که سرمایه گذاری ایران در کشور آفریقایی مالی برای هر دو کشور سودآور و اقتصادی است .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، صادق خلیلیان که اخیرا به همراه رئیس جمهوری به کشور مالی سفر کرده بود در این باره افزود : مالی کشوری با زمینه های بکر برای سرمایه گذاری و فعالیت های اقتصادی است.
وی افزود : مالی منابع طبیعی بسیاری دارد و ایران می تواند در زمینه های ایجاد کشتارگاههای صنعتی که این کشور فاقد آنها است و در عین حال دام زیادی دارد سرمایه گذاری کند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود : این کشور همچنین منابع آبی فراوان دارد که می تواند در زمینه توسعه فعالیت های کشاورزی مبنایی برای سرمایه گذاری های مشترک بین دو کشور و بخش های خصوصی باشد البته این کشور دارای منابع غنی از فلزات گرانبها نیز هست .
خلیلیان اظهار داشت: البته سرمایه گذاری در این کشور زود بازده نخواهد بود ولی در صورت گسترش و تقویت آنها آینده خوبی برای سوددهی خواهد داشت.
وی اساس این همکاری ها را نیازمندیهای مالی و توانمندی ایران عنوان کرد و گفت : بخش خصوصی دو کشور ترغیب به تشکیل شرکت سرمایه گذاری مشترک خواهند شد.
خلیلیان اظهار داشت قرار است ایران جمعی از کارشناسان مالی را در زمینه های کشاورزی آموزش دهد و البته کارشناسان ما نیز در صورت لزوم می توانند در مالی حضور یافته و خدمات مورد نظر را ارایه دهند.
مالی با یک میلیون و 241 هزار و 238 کیلومتر وسعت در قلب آفریقا واقع شده و با کشورهای بورکینافاسو ، گینه، نیجر و سنگال هم مرز است .این کشور 14 میلیون و 500 هزار نفر جمعیت داشته که 46 درصد آن زیر 15 سال هستند و درآمد سرانه آنها سالانه 380 دلار است .80 درصد مردم مالی کشاورزی می کنند و این بخش 44 درصد تولید ناخالص ملی این کشور را تشکیل می دهد و سه میلیون هکتار زمین آن زیر کشت است .تولیدات اصلی آن ارزن ، پنبه ، ماش ، برنج ،ذرت و سیب زمینی ، لوبیا سبز ،بادام زمینی ، توتون و مرکبات است .
80 درصد انرژی گرمایی مردم مالی از راه سوزاندن چوب بدست می آید .
در جریان سفر اخیر رئیس جمهوری ایران به کشور مالی، پنج یادداشت تفاهم در زمینه های اعطای کمکهای توسعهای ایران ، همکاریهای علمی، فرهنگی و تاریخی ، صنایع و معادن، کشاورزی و تجهیزات مربوطه و حمایت از سرمایهگذاری مشترک در زمینه دامپروری به امضاء دو طرف رسید.