*معاون وزیر راه و ترابری: میزان تخلیه و بارگیری بنادر کشور در سال گذشته به رقمی در حدود 130 میلیون تن بالغ شده که پیش بینی میشود این رقم در سال جاری به 140 تا 150 میلیون تن افزایش یابد
معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در مراسم بهره برداری از پروژههای اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان از رشد 18 درصدی تخلیه و بارگیری در بنادر کشور در سال گذشته با وجود تنگناهای اقتصادی در جهان خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایسنا، سیدعطاءالله صدر در مراسم بهره برداری از پروژههای اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اعلام خبر رشد 18 درصدی تخلیه و بارگیری در بنادر کشور در سال گذشته با وجود تنگناهای اقتصادی در جهان اظهار داشت: میزان تخلیه و بارگیری بنادر کشور در سال گذشته به رقمی در حدود 130 میلیون تن بالغ شده که پیش بینی میشود این رقم در سال جاری به 140 تا 150 میلیون تن افزایش یابد. موضوعی که بیانگر این نکته مهم است که تحریمها و تضییقهای ایجاد شده برای کشورمان خللی در فعالیتهای بندری ایران وارد نکرده است.
ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر کشور در برنامه پنج ساله به 200 میلیون تن میرسد
وی با اعلام اینکه در برنامه پنج ساله ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر کشور به 200 میلیون تن خواهد رسید، افزود: بر اساس استراتژی توسعه دریا محور کشور توسعه بنادر کوچک رویکرد جدید سازمان بنادر و دریانوردی است به این معنی که علاوه بر 11 بندر اصلی فعلی ساخت بنادر کوچک در سواحل شمالی و جنوبی کشور را مد نظر داریم.
صدر تصریح کرد: ایجاد اشتغال و ارزش افزوده و تسهیل تولید و صادرات به همراه جذب جمعیت از مرکز و شهرهای بزرگ به سواحل کشور از نتایج ساخت بنادر کوچک خواهد بود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تمرکز شهرها و قطب های صنعتی کشور در مرکز کشور را با توجه به اینکه در کشورهای توسعه یافته چنین نقاطی در حاشیه دریا ایجاد می شوند را یک ایراد عنوان کرد و گفت: با عنایت به اینکه حمل و نقل دریایی نسبت به سایر وسایل ترابری هزینه تمام شده، آلودگی زیست محیطی و خطرات کمتری را در بر دارد سازمان بنادر و دریانوردی درصدد گسترش روند حمل و نقل بین ساحلی در سواحل جنوب و شمال کشور است.
بندرانزلی قطب عملیات دریایی کشور میشود
معاون وزیر راه با تأکید بر جایگاه استراتژیک بندرانزلی در کریدور ترانزیتی شمال ـ جنوب که کشورهای شرق و جنوب آسیا را از طریق ایران به شمال اروپا متصل میکند، افزود: علاوه براین تلاش کشورهای منطقه به منظور ایجاد کانال آبی میان دریای خزر و دریای سیاه با هدف تسهیل تردد کشتیها در فصل یخبندان براهمیت بندرانزلی میافزاید.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریا نوردی تصریح کرد: درنتیجه میتوان گفت؛ بندرانزلی قطب عملیات دریایی کشور خواهد شد.
وی با اعلام این خبر که با سرعت مناسب دادن به روند عملیات توسعه بندر انزلی ظرفیت تخلیه و بارگیری این بندر را به 20 میلیون تن در سال افزایش خواهیم داد، اظهار داشت: با عنایت به افتتاح بزرگ راه قزوین رشت انزلی، توسعه فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت و پروژه در حال احداث راه آهن بر ظرفیتهای بندرانزلی در نقش آفرینی بیشتر در حمل و نقل کالا و ترانزیت در سطح کشور افزود خواهد شد و در این میان علاوه بر مسیر موجود میتوان از مسیر ترانزیتی بندر امام به بندرانزلی به دلیل کوتاه بودن مسیر در کریدور شمال ـ جنوب استفاده کرد.
صدر با تشریح جایگاه کشورهای حاشیه دریای خزر در زمینه تولید سوخت و گندم از اختصاص 120 هکتار از توسعه بندرانزلی در شرق این بندر به منظور ترانزیت غلات و کالاهای نفتی خبر داد و گفت: بنابراین با افزایش 120هکتار به مساحت بندرانزلی مساحت این بندر از 110 هکتار فعلی در پایان روند توسعه خود به 230 هکتار بالغ خواهد شد.
وی در پایان در خصوص منابع مالی ساخت اسکلههای طرح توسعه بندرانزلی افزود: ساخت این اسکلهها با منابع فاینانس به زودی آغاز میشود.