علیشیری: برنامه های در دست اقدام نظیر سند چشم اندار 20 ساله کشور، اصل 44 قانون اساسی و سایر برنامه های کشور، نشان از دگردیسی بزرگ در صحنه های سخت افزاری و نرم افزاری کشور دارد که محور این تحولات نیز جذب منابع مالی از طریق سرمایه گذاری مستقیم خارجی است
بهروز علیشیری در مراسم افتتاحیه سمینار هم اندیشی و شناسایی فرصتهای سرمایه گذاری که در محل سازمان سرمایه گذاری برگزار شد ،گفت: هر چند فاینانس(تامین مالی) رایج ترین شیوه تامین مالی در ایران است اما بهتر است که از روش های جدید از جمله سرمایه گذاری مستقیم خارجی و مشارکت عمومی –خصوصی برای آن استفاده شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادیوفنی ایران، بهروز علیشیری در نشستی باحضور صادقی گلمکانی معاونت نیروی انسانی و توسعه مدیریت وزارت اقتصاد ،مدیرانسازمان های امور اقتصادی و دارایی، صنایع و معادن و اتاق های بازرگانیاستان ها، افزود: باید بتوانیم با طراحی و مدل سازی طرح های توسعه ایی و زیر بنایی کشور با استفاده از روش های جدید نسبت به جلب و مشارکت بخش خصوصی داخلی و خارجی در این دسته از طرح ها سود برد.
علیشیری در ادامه افزود: فاینانس قرضی است که صرف نظر از اجرا و یا سودآوری پروژه ،دریافت می شود در حالی که در سرمایه گذاری مستقیم خارجی ،ریسک تجاری پروژه به عهده سرمایه گذار می باشد و اشتغال ،توسعه صادرات انتقال فن آوری و بهبود وضعیت مدیریتیرا در پی دارد.
وی با بیان آنکه فضای توسعه کشور به گونه ای ساماندهی شده که ناگزیر به توسعه شتابان هستیم، گفت: برنامه های در دست اقدام نظیر سند چشم اندار 20 ساله کشور، اصل 44 قانون اساسی و سایر برنامه های کشور، نشان از دگردیسی بزرگ در صحنه های سخت افزاری و نرم افزاری کشور دارد که محور این تحولات نیز جذب منابع مالی از طریق سرمایه گذاری مستقیم خارجی است .
،علیشیری در عین حال تصریح کرد : امروزه تمام بخش های مختلف کشور بر ناکافی بودن منابع داخلی برای دستیابی به اهداف کشور و حرکت شتابان به سمت توسعه اتفاق نظر دارند و به همین دلیل باید وارد عرصه جذب منابع مالی بین المللی شویم که البته کار پیچیده ای است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد : هرچند تاکنون تلاش های زیادی برای ارایه پروژه های سرمایه گذاری صورت گرفته اما به علت مشکلات آنها ، قابل ارایه به سرمایه گذاران خارجی نیست.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران، فرصت یابی را امری سخت و سنگین دانست و گفت بسیاری از بخشهای دولتی وخصوصی کشور هم اکنون در پروژه یابی ضعف دارند.
وی با تقسیم بندی طرح ها به سه بخش جدید، نیمه تمام و متوقف، گفت: پروژه های نیمه تمام و متوقف در اولویت بالاتری نسبت به طرح های جدید در جذب سرمایه گذاری خارجی قرار دارند.
علیشیری گفت: طرح های سرمایه گذاری در دنیا با کمک شرکت های مشاوره ای بررسی و امکان سنجی می شوند به گونه ای که سرمایه گذاران پروژه های مورد نظر خود را با توجه به اعتبار این موسسات انتخاب و سرمایه گذاری می نمایند و بهتر است در ایران نیز این رویه پیگیری شود.
معاون وزیر اقتصاد از شناسایی تعدادی از شرکت های مشاوره ای خبر داد و گفت: باید بتوانیم در طراحی پروژ ه ها و فرصت های سرمایه گذاری از شرکت های مشاوره ای قوی داخلی وخارجی استفاده کنیم .
وی در پایان خاطر نشان کرد: باید مدل سازی طرح ها به گونه ای باشد تا ضمن اطمینان بخشی به بخش خصوصی داخلی و خارجی ،بازدهی پروژه را مطلوب عرضه کنیم.