تقی پور : تلاش می کنیم در برنامه پنجم ؛ یک و نیم درصد از صادرات غیرنفتی را به این حوزه ارتباطات و فناری اطلاعات اختصاص دهیم
اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران امروز با دعوت از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به نشست صبحانه کاری ، دیدگاه ها و پرسش های خود را هم در این حوزه مطرح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر ، یحیی آل اسحاق رئیس اتاق تهران در این نشست گفت: ظرفیت صادراتی حوزه ارتباطات و فناری اطلاعات در جهان به سالانه 500 میلیارد دلار می رسد اما سهم ایران بسیار اندک است. وی توجه به بیشتر به این موضوع را در برنامه پنجم توسعه خواستار شد.
رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در این نشست گفت: تلاش می کنیم در برنامه پنجم ؛ یک و نیم درصد از صادرات غیرنفتی را به این حوزه اختصاص دهیم. وی افزود : هدفگذاری های ما در برنامه پنجم توسعه شامل 6 محور کاربردی و زیرساختی از جمله " توسعه دولت الکترونیک ، بانکداری الکترونیک ،سلامت و رفاه الکترونیک ، توسعه فرهنگ ایرانی و اسلامی در فضای مجازی ، توسعه زیرساخت های ارتباطی و توجه به امنیت فضای تبادل اطلاعات " است. تقی پور تاکید کرد : همکاری با بخش خصوصی در همه فعالیت های این حوزه در اولویت خواهد بود.
* باید 1.5 درصد از صادرات غیر نفتی در حوزه IT باشد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: باید 1.5 درصد از صادرات غیر نفتی در حوزه IT باشد.
رضا تقیپور در نشست صبحانه کاری در اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: با توجه به فضایی که در حوزه فناوری اطلاعات وجود دارد قطعاً لازم است تا ارتباطات ما با بخش خصوصی بیش از پیش باشد و باید ساختارهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با سرعت قابل قبض و بسط باشند و انعطاف لازم در این خصوص وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه فناوری اطلاعات هنوز سهم بسیار بزرگی در صنایع هایتک دارد اظهار داشت: سهم این حوزه در تولید ناخالص داخلی کشورها رو به توسعه است و مهم است که در طول بحرانهای جهانی در 3-4 سال گذشته تنها حوزهای که آسیب جدی ندید و به کمک سایر حوزهها رفت ICT بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در گذشته در این حوزه خلاءهایی وجود داشت اما اقدامات خوبی صورت گرفته است و در حال حاضر در بحث مخابرات بحران جدی نداریم.
وی افزود: در زمینه IT و ICT به دلایل تاریخی و رشتههای فرهنگی ما نتوانستهایم توسعهای که در شأن و منزلت ملت بزرگ ایران باشد داشته باشیم هر چند که ما برخی از آمارهای جهانی را قبول داریم و برخی دیگر را قبول نداریم ولی باید بدانیم که ایران با توجه به تجربه تاریخی در ایجاد تمدنها و جایگاه علمی که دارد در این زمینه رشد قابل قبولی نداشته است.
تقیپور گفت: ما از اول مدل مشخصی را برای توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات انتخاب نکردیم و یا اینکه مدل خاصی را قبول نداشتیم که یکی از دلایل عدم توسعه ما مربوط به این موضوع میشود.
وی با بیان اینکه از دهه 80 شاهد رویش جوانههای رونق بازار کسب و کار بودیم و فناوری اطلاعات به عنوان جزئی از زندگی ما قرار گرفته است گفت: ما برای اینکه بتوانیم به جریان موجود سرعت بیشتری بدهیم جلسات متعددی با نخبگان این رشته برگزار کردیم و در این جلسات از سندنویسی پرهیز کردیم چرا که معتقدیم به حد کافی در این حوزه کار نظری صورت گرفته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه 4 محور زیرساختی و کاربردی در برنامه پنجم ارائه شده است، اظهار داشت: ما در برنامه پنجم توسعه 6 محور اساسی را مد نظر قرار دادیم که شامل توسعه دولت الکترونیک، تجارت و بانکداری الکترونیک، سلامت و رفاه الکترونیکی، توسعه فرهنگ ایرانی - اسلامی در فضای مجازی، توسعه زیرساختهای ارتباطی و توجه به امنیت فضای تبادل اطلاعات است.
وی با بیان اینکه در کشور ما به امنیت با چشم بگیر و ببند نگاه میکنند در صورتی که مقصود ما تدابیر امنیتی است، اظهار داشت: ما توسعه ICT را در بخش خصوصی دیدهایم اما از نظر تحریک بازار و بازارسازی و هماهنگکننده این حوزه وظایفی را برای دولت در نظر گرفتهایم.
تقیپور گفت: 8 هزار و 100 میلیارد تومان سهم خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 88 بوده است که در این شاخص سهم مخابرات بهتر از سهم IT و خدمات الکترونیکی است.
وی افزود: پیشبینی ما این است تا بتوانیم 1.5 درصد از صادرات غیر نفتی کشور را در حوزه IT داشته باشیم.