رضوی: با توجه به اینکه فعالیت های این شرکت براساس اساسنامه و قوانین بین المللی است تحریم های جدید تاثیری بر روند فعالیت این شرکت نداشته است
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران از سرمایه گذاری 1500 میلیارد تومانی ایران در سایر کشورها خبر داد و گفت: تاکنون 800 میلیارد تومان از این رقم پرداخت شده، ضمن آنکه تحریم های جدید تاثیری در ادامه این روند ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، مهدی رضوی افزود: این سرمایه گذاری ها در عرصه های جهانی و کشورهایی که ایران با آنها دارای روابط اقتصادی دوستانه ای است، انجام شده است.
وی با اشاره به تحریم های جدید ایران و تصویب قطعنامه چهارم شورای امنیت، گفت: با توجه به اینکه فعالیت های این شرکت براساس اساسنامه و قوانین بین المللی است تحریم های جدید تاثیری بر روند فعالیت این شرکت نداشته است.
وی اظهار داشت: ایران برای سرمایه گذاری در این کشورها شرکت های سرمایه گذاری مشترک ایجاد کرده که آخرین شرکت سرمایه گذاری ایجاد شده در عمان بوده است.
رضوی درباره مدل الگوی این همکاری ها، گفت: بطور عام 50 درصد از سرمایه مورد نیاز توسط طرف خارجی و 50 درصد مابقی نیز از طریق ایران تامین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خارجی تصریح کرد که مدیرعامل در سه سال ابتدای آغاز طرح ها توسط طرف خارجی انتخاب می شود و دراین مدت ایران نیز رییس هیات مدیره است ضمن آنکه در این سه سال رییس امور مالی و قائم مقام نیز توسط ایران منصوب می شوند.
وی گفت: پس از سه سال نیز با مسلط شدن ایران بر امور، راهکارها و مکانیزم مورد نظر مدیرعامل را انتخاب و در عرصه های بین المللی فعالیت می کند.
رضوی از سرمایه گذاری ایران در کشورهای مختلف طی سال های گذشته خبر داد و گفت: ایران هم اکنون در کشورهای حوزه خلیج فارس، عضو اکو، آمریکای لاتین و کشورهای عضو اتحادیه اروپا سرمایه گذاری کرده است.
وی درباره سرمایه گذاری های صورت گرفته در کشور در سال های قبل از انقلاب، اظهار داشت: برهمین اساس ایران هم اکنون از عمده ترین سهامداران شرکت تستینگ گروپ
(testing group) آلمان است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران افزود: ایران هم اکنون در تاسیسات صنعتی کشورهای برزیل و مکزیک سرمایه گذاری کرده است
لازم به ذکر است شرکت سرمایهگذاری خارجی ایران (IFIC) در اسفند 1371 در مجلس شورای اسلامی مصوب و در اسفند ماه سال 1373 اساسنامه آن به تصویب رسید و در سال 1376 نیز راهاندازی شد.
ساماندهی و مدیریت برخی اموال توقیف شده ایران که پیش از انقلاب سرمایه گذاری شده بود و مدیریت سرمایهگذاریهای جدید و تنوع بخشی به درآمدهای ارزی از جمله اهداف این شرکت است.
مجمع این شرکت از چهار وزیر بازرگانی، امور اقتصادی و دارایی، صنایع و معادن و امور خارجه به همراه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری تشکیل شده و این شرکت مجاز به سرمایهگذاری در داخل کشور نیست و تنها می تواند در سایر کشورها سرمایه گذاری کند.