*فراهم کردن چارچوب همکاری به منظور سرمایه گذاری و مشارکت شرکت های مهندسی مشاور در زمینه ساختمان و مسکن و تولید انبوه آن با استفاده از روش های نوین و صنعتی، شهرسازی و تولید مصالح ساختمانی در دو کشور با موافقت دولت های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه از مفاد این یادداشت تفاهم است
وزرای مسکن و شهرسازی ایران و ترکیه به منظور گسترش همکاری و توسعه سرمایه گذاری در این بخش، یادداشت تفاهم امضا کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، بر اساس این یادداشت تفاهم که به امضای علی نیکزاد؛ وزیر مسکن وشهرسازی و مصطفی دمیر؛ وزیر اسکان و خدمات عمومی جمهوری ترکیه رسید، اقداماتی در زمینه احداث ساختمان و تولید انبوه مسکن با استفاده از روش های نوین میان دو کشور مورد تاکید قرار گرفته است.
علاوه بر این دو طرف برای ساخت و تولید مصالح ساختمانی همکاری هایی را انجام می دهند که تحقیقات و مطالعات مشترک را به دنبال خواهد داشت.
برپایی نمایشگاه ها، گردهمایی ها و کارگاه های تخصصی از دیگر مفاد یادداشت تفاهم مذکور است.
دو طرف تفاهم کردند که کارگروهی متشکل از وزیران و هیئت کارشناسی دو کشور سالانه برپا شود و یافته ها و تجربیات خود را به یکدیگر منتقل کنند.
فراهم کردن چارچوب همکاری به منظور سرمایه گذاری و مشارکت شرکت های مهندسی مشاور در زمینه ساختمان و مسکن و تولید انبوه آن با استفاده از روش های نوین و صنعتی، شهرسازی و تولید مصالح ساختمانی در دو کشور با موافقت دولت های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه از دیگر مفاد این یادداشت تفاهم است.
سرمایه گذاری مذکور یا به شیوه مستقیم خارجی (اف.دی.آی) یا دیگر روش های مورد موافقت دو طرف در چارچوب قوانین و مقررات دو کشور صورت می گیرد.
برپایه این گزارش، استفاده از مصالح ساختمانی و فنآوریهای نوین و مقرون به صرفه برای ساخت سریع مسکن و کاهش قیمت تمام شده آن، ترویج و گسترش ساخت و سازه های مقاوم در برابر سوانح طبیعی و فنآوریهای مقاوم سازی برای پیشگیری از اثرات نامطلوب فعالیت های لرزه ای بر خانه ها بخش دیگر این یادداشت تفاهم است.
علاوه بر این دو طرف بهره وری انرژی در ساختمان ها، ساخت خانه های پیش ساخته و ارزان قیمت، حفاظت ساختمان ها در برابر آتش سوزی و حوادث و همکاری های پژوهشی و آموزشی مشترک بین مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ایران با مراکز تحقیقاتی مشابه ترکیه، تبادل اطلاعات و همکاری های دوجانبه بین سازمان ها، مراکز پژوهشی خصوصی و دولتی و شرکت های مختلف مهندسی را در کشورهای خود تسهیل خواهند کرد.
همچنین ایران و ترکیه در چارچوب این یادداشت تفاهم نسبت به سازماندهی برنامه ای آموزشی مشترک با هزینه مشترک و براساس مولفه های مورد توافق در زمینه های حفاظت و پیشگیری لرزه ای، مسکن، شهرسازی، معماری و تولید انواع مصالح ساختمانی در دو کشور توافق کردند.
برگزاری نمایشگاه های حرفه ای، گردهمایی ها و کارگاه های تخصصی در این بخش را دو طرف بررسی و نسبت به مبادله اطلاعات، تجربیات و دستاوردهای تخصصی حاصله اقدام خواهند کرد.