فروزنده: اگر نقل و انتقال ما به سمت وظایف حاکمیتی باشد و به 13 فصل بسته انتقال توجه شود مشکلی نخواهیم داشت؛باید وظایف دستگاه ها به گونه ای تعریف شود که دستگاه ها مکان یابی خود را براساس وظایفشان انجام دهند.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری گفت: با توجه به اینکه در برنامه پنج ساله موظف بودیم 5 درصد از نیروی انسانی را کاهش دهیم اما دولت این میزان را به حدود 10 درصد رساند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازواحدمرکزی خبر، لطف الله فروزنده در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با تشریح بخش هایی از قانون مدیریت خدمات کشوری افزود: این قانون با آسیب شناسی نظام اداری و مطالعات تکمیلی به اقتضائات کشور توجه کرده است.
وی اضافه کرد: اکنون همه ساختارهای کلان دستگاه ها به سمت واگذاری فعالیت های تصدی گری و افزایش نظارت رفته است. معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری با بیان اینکه حرکت در جهت دولت الکترونیک ، آموزش ، تمرکززدایی ، واگذاری امور به مردم و نتیجه گرا بودن مدیریت ، شاخص های ارزیابی عملکرد مدیریت دستگاه های اجرایی است گفت: در قانون خدمات کشوری فعالیت های اصلی و فرعی دستگاه ها دسته بندی شده است.
* واگذاری رافع مسئولیت نیست
فروزنده گفت: با کاهش تصدی گری دولت باید نظارت تقویت شود و واگذاری رافع مسئولیت نیست. وی درباره گسترش دولت الکترونیک با اشاره به اینکه برای ارزیابی این دولت باید اتاق فکر وجود داشته باشد افزود: همه فعالیت های دستگاه ها را مستند و با آنالیز در سیستم دولت الکترونیک قرار می دهیم. معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری با بیان اینکه در نظرسنجی از 290 هزار نفر مشخص شده است مردم بیشتر برای چه خدماتی به دستگاه ها مراجعه می کنند افزود: تلاش می کنیم با کوتاه کردن فرآیند خدمات، کارها را به صورت الکترونیک انجام دهیم.
*روش دستی بایستی به روش الکترونیک تبدیل شود
فروزنده افزود: باید اعتماد عمومی به اینکه کار الکترونیک دقیق تر از کار دستی است ایجاد کنیم. وی گفت: حدود 60 درصد پرداخت فیش ها در نظام بانکی اکنون به صورت استفاده از نظام الکترونیک انجام می شود. معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری با بیان اینکه حدود 70 درصد بودجه عمومی کشور جاری است افزود: اگر روش دستی را به روش الکترونیک تبدیل کنیم در بخش های مختلف صرفه جویی و کارآیی افزایش می یابد.
فروزنده با اشاره به اینکه در سال گذشته همه دستگاه ها ساختار خود را براساس ماده 29 قانون مدیریت خدمات کشوری تغییر داده اند افزود: باید بودجه مشخصی برای فناوری اطلاعات در نظر گرفته شود. وی درباره موضوع انتقال بخشی از دستگاه های اجرایی به خارج از تهران گفت: ساختار بخش حاکمیت روشن است و در این بخش ما در نهایت به بازسازی نیاز داریم اما بیشترین چالش ما در بخش تصدی گری است.
*برخی وزرا پذیرفته اند که کل وزارتخانه را از تهران خارج کنند
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری گفت: اگر نقل و انتقال ما به سمت وظایف حاکمیتی باشد و به 13 فصل بسته انتقال توجه شود مشکلی نخواهیم داشت. فروزنده افزود: باید وظایف دستگاه ها به گونه ای تعریف شود که دستگاه ها مکان یابی خود را براساس وظایفشان انجام دهند.
وی گفت: اکنون برخی وزرا پذیرفته اند که کل وزارتخانه را از تهران خارج کنند که کار گروه انتقال با آنها مخالفت کرده است. معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری با بیان اینکه کاهش تصدی گری و موضوع انتقال باید به تدریج انجام شود افزود: دولت موظف است در طول برنامه 20 درصد وظایف تصدی گری اش را واگذار کند.
فروزنده افزود: اکنون برخی از الگوهای رایج ارزیابی مدیریت و سازمان ها که در دنیا وجود دارد بومی سازی شده که از شاخص های آن سرعت انجام کار ، پیگیری مصوبات و رضایت مردم است. وی گفت: تکنیک ارزیابی ما از عملکرد دستگاه ها ، ارزیابی خود دستگاه ، بررسی نخبگان ، نظرسنجی ارباب رجوع و بررسی کارگروه های تخصصی است.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری تاکید کرد: راهکار ارزیابی خدمات به ارباب رجوع استقرار دولت الکترونیک است. فروزنده افزود: برای پرورش سرمایه انسانی باید ساختارها تغییر کند بصورتی که نیروی انسانی اختیار لازم را برای انجام کار داشته و در مقابل آن پاسخگو باشد.
*آموزش بلند مدت نبایستی برگزار شود
وی گفت: باید نظام پیشنهادها ، خلاقیت و میل به مشارکت را گسترش دهیم. معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری با بیان اینکه براساس قانون مدیریت خدمات کشوری هیچ کدام از دستگاه ها نباید آموزش های بلند مدت داشته باشند و آموزش های آنها فقط در آموزش های توجیهی خلاصه می شود افزود: 400 دوره تخصصی داریم که دستگاه های مختلف آن را برگزار می کنند.