*دبیر شورای اطلاع رسانی دولت:باید خبرنگاران و رسانه هایی که اقدام به انعکاس اخبار صادقانه و مطابق واقعیت می کنند، مورد تشویق معنوی قرار بگیرند
وزیر آموزش و پرورش گفت: متاسفانه برخی ها از راه منفی قصد دارند خود را به جامعه معرفی کنند اما ما باید برای جامعه تعاریفی داشته باشیم که همه بتوانند از راه مثبت خود را نشان بدهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، جلسه کمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاه های اجرایی صبح امروز با حضور حمیدرضا حاج بابایی؛ وزیر آموزش وپرورش، احسان جهاندیده؛ معاون سخنگو و دبیر شورای اطلاع رسانی دولت و مدیران روابط عمومی دستگاه های اجرایی عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای هماهنگی روابط عمومی های دستگاه های اجرایی در محل وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
وزیر آموزش وپرورش در این جلسه اظهار داشت: در گستره خبری که در دنیای امروز وجود دارد، اگر منفعل عمل کنیم به طور طبیعی از گردونه رقابت حذف می شویم به همین دلیل برخی از رسانه ها برای مطرح کردن خود اقدام به انتشار مطالبی می کنند که خلاف واقع است.
حاج بابایی با اشاره به رویکرد منفی برخی رسانه ها نسبت به عملکرد و تلاش های خوب و مثبت دولت، اظهار داشت: خبرهای کذبی که این قبیل رسانه ها به جامعه تزریق می کنند، ممکن است که برای مدت اندکی بازتاب داشته باشد اما بعد از گذشت چند روز یا حتی چند ساعت، مردم از دروغ بودن این گونه خبرها آگاه می شوند و بعد از مدتی ضریب اطمینان جامعه به این رسانه ها کاهش می یابد.
وزیر آموزش وپرورش تاکید کرد: هر چه اخبار صادقانه تر باشد، ضریب اطمینان مردم هم به رسانه ها بیشتر می شود.
زمینه باید طوری فراهم شود که خبرنگاران احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند
حاج بابایی با اشاره به این که برخی از رسانه ها به ارگان حزبی برخی جریانات خاص تبدیل شده اند، افزود: متاسفانه برخی از رسانه ها تبدیل به تریبونی برای احزاب و برخی از اشخاص شده اند و بر اساس منافع آنها نسبت به هر مسئله ای موضع گیری می کنند و این موضوع آسیب جدی به فضای رسانه ای کشور می رساند.
وی خاطر نشان کرد: البته عموم خبرنگاران با نگاه صادقانه وارد عرصه رسانه ای کشور می شوند اما در برخی از موارد مجموعه ای که در آن فعال هستند آنها را به سمت و سوی دیگری هدایت می کند به همین خاطر باید زمینه را طوری فراهم کرد که خبرنگاران احساس مسئولیت بیشتری در قبال کار خود داشته باشند.
دستگاههای اجرایی باید جریان ساز باشند
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: دستگاه های اجرایی باید جریان ساز باشند نه این که در دام خبرهای کذب تعدادی از رسانه ها قرار بگیرند.
حاج بابایی یادآور شد: باید سیستمی طراحی شود که کار انعکاس عملکرد دستگاه های اجرایی در رسانه ها به سمت و سویی نرود که جمع کردن آن غیر ممکن باشد.
وی خطاب به روابط عمومی ها گفت: روابط عمومی های دستگاه های اجرایی سیاست هایی را اعمال کنند که بتوانند متمرکز عمل کرده و در هر جایی که هجمه هایی در رسانه ها متوجه دولت می شود را با هوشیاری پاسخ دهند.
وزیر آموزش و پرورش در پایان از روابط عمومی ها خواست طوری رسانه ها را ترغیب کنند تا عملکردهای مثبت دولت که کم هم نیست، در رسانه ها برای مردم بازگو کنند. باشیم که همه بتوانند از راه مثبت خود را نشان بدهند.
تاکید بر ایجاد رابطه مثبت بین روابط عمومی های دستگاه های اجرایی و رسانه ها
احسان جهاندیده ، معاون سخنگو و دبیر شورای اطلاع رسانی دولت نیز در این جلسه گفت: باید سیستمی طراحی کرد تا با ارزیابی مناسب و دقیق ، خبرنگاران و رسانه هایی که اقدام به انعکاس اخبار صادقانه و مطابق واقعیت می کنند، مورد تشویق معنوی قرار بگیرند.
دبیر شورای اطلاع رسانی دولت درباره رسانه هایی که همواره اقدام به منفی جلوه دادن عملکردهای مثبت دولت می کنند، اظهار داشت: متاسفانه بدلیل برخی ساز و کارهای نامناسب، برخی رسانه ها با رویکرد حزبی وسیاسی، عملکردهای مثبت دولت را بر اساس منافع خود منفی جلوه می دهند. متاسفانه در برخی از مطبوعات این مسئله باب شده که اگر جریان سازی منفی کنند، مورد تشویق قرار می گیرند.
احسان جهاندیده به ایجاد رابطه مثبت بین روابط عمومی های دستگاه های اجرایی و رسانه ها اشاره و تصریح کرد: باید رابطه مثبتی بین دستگاه های اجرایی و رسانه ها برقرار شود و این تعامل به صورت دو سویه باشد. دولت باید از ابزارهایی که در اختیار دارد به خوبی استفاده کرده و فعالیت و عملکردهای مثبت خود را برای اطلاع مردم منعکس کند.
جهاندیده افزود: روابط عمومی های دستگاه های اجرایی باید نسبت به فعالیت های یکدیگر حساس تر و آگاه باشند و بتوانند در صورت لزوم پشتوانه خوبی برای دفاع از عملکرد یکدیگر باشند.
در ادامه این جلسه مدیران روابط عمومی های دستگاه های اجرایی فرهنگی و اجتماعی به ارائه گزارشی درباره برنامه های دستگاه متبوع خود پرداختند.