وزیربهداشت:در برنامه های جدید آموزشی برای زوج های جوان به لزوم آموزش های مذهبی ، زناشویی و روابط اجتماعی به عنوان مباحثی که سبب تحکیم بنیان خانواده خواهد شد تاکید شده است
وزیربهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت:برنامه ریزی در زمینه بهداشت و سلامت باروری موجب شد ، مرگ و میر مادران از 245 مورد در یکصد هزار زایمان ، به 24 مورد کاهش یابد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر،در پیام دکتر مرضیه وحید دستجردی که درمراسم روز جهانی جمعیت قرائت شد آمده است: توجه به مفهوم و معنای خانواده و حفظ و تحکیم آن برای حفظ جامعه و تمدن بشری ضروری است.
وی گفت:برای قوام خانواده لازم است تا شرایط بهداشت ، سلامت و به ویژه سلامت باروری را در خانواده تأمین کنیم.
دستجردی ، هدف از اجرای برنامه سلامت خانواده را تقویت بنیان خانواده و تحکیم آن دانست و افزود: با دستیابی به ابعاد گوناگون سلامت می توان مسیر ارتقاء سلامت جامعه را هموار کرد.
در پیام وزیر بهداشت آمده است:آمار مرگ و میر نوزادان نیز از رقم بالای 140 در یکهزار تولد به رقمی در حدود 14 کاهش پیدا کرده است.
دستجردی افزود:همه زوج ها بایدپیش از ازدواج در کلاس های آموزشی پیشگیری از بارداری های ناخواسته و آمادگی برای بارداری شرکت کنند.
وی ادامه داد: در برنامه های جدید آموزشی برای زوج های جوان به لزوم آموزش های مذهبی ، زناشویی و روابط اجتماعی به عنوان مباحثی که سبب تحکیم بنیان خانواده خواهد شد تاکید شده است.
وزیر بهداشت گفت: شاخص بارداری های ناخواسته در کشور از میزان 37 درصد در سال 71 به 18 و 6 دهم درصد در سال 84 بهبود یافته است اما لزوم کاهش نرخ یاد شده در کشور بیش از پیش ضروری است.
دستجردی افزود: در کشورهای دنیا سالیانه 585 هزار مادر به علت عوارض زایمان از بین می روند که 99 درصد این مرگ و میرها در کشورهای در حال توسعه و فقیر رخ می دهد.
وی گفت:همچنین سالانه حدود 11 میلیون کودک زیر 5 سال جان خود را از دست می دهند که همه متأثر از بی توجهی به بهداشت باروری است.
وزیر بهداشت ادامه داد: توجه به فاصله گذاری و سلامت باروری می تواند تا 25 درصد از مرگ و میر مادران و کودکان جلوگیری کند.
دستجردی عواملی نظیر نداشتن توجه صحیح به مسئله فاصله گذاری در بارداری ها ، رعایت سن بارداری و دفعات آن را در مرگ و میر مادران موثر دانست.
وی افزود:ازسوی دیگر موضوع رشد منفی جمعیت را که به معضلی برای کشورهای توسعه یافته تبدیل شده است باید مدنظر قرار دهیم تا کشور ما نیز به این مشکل دچار نشود.