محمدعلی محققی: آموزش طب سنتی در مقطع دکتری تخصصی(ph.D) قرار دارد و افرادی که دارای مدرک پزشکی عمومی و مجوز مطب باشند، میتوانند در این دورهها شرکت کنند، بنابراین آموزش طب سنتی در ایران به صورت کلاسیک و سنتی با هم ارائه میشود
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز سرعت رشد علمی در عرصه پزشکی فراتر از برنامه سند چشم انداز20 ساله است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایسنا، محمدعلی محققی در مراسم افتتاحیه پنجمین دوره طرح معرفت ویژه اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور که درمشهد برگزار شد، اظهارکرد: یکی از مسوولیتها و نقشهای اساسی در دانشگاهها، مسوولیت فرهنگی است و اساتید علاوه بر مسائل آموزش مسائل مختلف دیگری را هم بر عهده دارد.
وی در ادامه افزود: اساتید محوریترین نقش را در توسعه علمی و فرهنگی در محیط دانشگاه دارند و این نقش باید تقویت و توسعه یابد و حضور استادان در طرح معرفت به معنای پذیرفتن این نقش در دانشگاههاست.
محققی گفت: یکی از فعالیتهایی که در گذشته انجام شد آشنایی اساتید با ارزشهای دفاع مقدس بود و بر همین اساس امسال با همکاری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، بازدید اساتید از صحنهها و دوران دفاع مقدس در قالب برنامهریزیهای فرهنگی انجام گرفت.
وی ادامه داد: این کاروانها از نظر ظرفیت و زمان محدودیت دارند و به همین دلیل امکان مشارکت طیف وسیع اساتید وجود ندارد، بنابراین در همین راستا معاونت آموزشی مصمم شد تا فعالیتهای فرهنگی در این زمینه را بسته به علایق اساتید به صورت متنوع ارائه کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، گفت: یکی از این طرحها همایش معرفت است که تاکنون در 4 نوبت برگزار شده است و امسال دوره پنجم آن با همکاری وزارت بهداشت، موسسه امام خمینی(ره) در قم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محل این دانشگاه برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در هسته وزارت بهداشت برگزاری کرسیهای نظریه پردازی در دانشگاهها ایجاد شده است، افزود: امیدواریم در عرصه علوم پزشکی نیز کرسیهای نظریه پردازی در آینده برگزار شود و تلاش بر این است که موضوعات علوم پزشکی را در قالب نظریات قابل پیشگیری، حمایت کنیم.
محققی تصریح کرد: قرار است دبیرخانه دائمی طرح معرفت در شهر قم ایجاد شود، البته سایتی وجود دارد که فعالیت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قم در آنجا منتشر میشود و در سال جاری نیز فعالیتهای فرهنگی مربوط به طرح معرفت پوشش داده میشود.
وی برگزاری برنامههای فرهنگی، آموزشی و تفریحی ویژه فرزندان اعضای هیات علمی، بازدید از امکان فرهنگی شهر مشهد و زیارت حضرت ثامن الحج را از جمله برنامههای جانبی طرح معرفت عنوان کرد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری دومین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این المپیاد اولین بار در سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد و با توجه به استقبال زیاد دانشجویان تصمیم گرفته شد تا برای دومین بار نیز این المپیاد علمی در 3 حیطه علوم پایه پزشکی با موضوع سلولهای بنیادی، مدیریت سلامت با موضوع محلات در سلامت و استدلال بالینی و موضوع طب اورژانسی برگزار شود.
محققی با بیان اینکه پیشرفت علوم پزشکی در کشورمان در برخی شاخهها در جهان نمونه است، افزود: ایران در تربیت اورولوژیست زن در کشور پس از آمریکا مقام دوم را در جهان دارد؛ همچنین رتبه دست نوشتههای علمی که براساس تجربیات پزشکان و دانشمندان کشورمان تنظیم شده است و ارائه مقالات علمی به عنوان مستند برای مراجع بین المللی از جمله این پیشرفتهاست.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: هدف ما این است که بتوان دانشجویان را از حمایتهای بنیاد ملی نخبگان وآیین نامه مربوط به نخبگان برخوردار کنیم و در فعالیتهای داخل وزارت بهداشت نیز حمایتهایی از آنها صورت گیرد. همچنین یکی از هدفگذاریهای برنامه پنج ساله توسعه، ارتقای المپیاد علمی دانشجویان در پنج سال آینده به ظرفیتهای منطقهایی و بین منطقهایی است.
محققی در ادامه جلسه در جمع خبرنگاران با اشاره به توسعه طب سنتی در دانشگاههای علوم پزشکی، از اضافه شدن دو دانشگاه جدید در نظام آموزشی طب سنتی خبر داد و گفت: علاوه بر دانشگاههای علوم پزشکی ایران، تهران، شهید بهشتی و شاهد، دانشگاههای علوم پزشکی مشهد و شیراز نیز مجوز تربیت دانشجوی دکتری تخصصی طب سنتی را دریافت کردهاند.
محققی افزود: آموزش طب سنتی در مقطع دکتری تخصصی(ph.D) قرار دارد و افرادی که دارای مدرک پزشکی عمومی و مجوز مطب باشند، میتوانند در این دورهها شرکت کنند، بنابراین آموزش طب سنتی در ایران به صورت کلاسیک و سنتی با هم ارائه میشود.
وی در تشریح علت عقب افتادگی آموزش طب سنتی در ایران اظهارکرد: تا پیش از تاسیس دارالفنون در ایران، مکتب آموزش پزشکی ایران بر طب مزاجی سنتی استوار بود و منابع این مکتب بیش از 14 هزار جلد کتاب بود که البته اکنون تنها 5 هزار جلد آن کتب موجود است و در مدت 5 قرن کتب ابن سینا و رازی کتب اصلی آموزش پزشکی در دنیا بود.
محققی با بیان اینکه متاسفانه پس از تاسیس دارالفنون، طب سنتی کنار گذاشته شد و این موضوع نتیجه غفلت افرادی بود که در زمان قاجار با اعتقاد به تفکرات غربی مانع از رشد طب سنتی در کنار طب جدید پزشکی شدند، خاطرنشان کرد: جبران عقب افتادگی 100 ساله در طب سنتی را در دو برنامه پنج ساله گنجاندهایم تا بتوانیم مکتب پزشکی ایرانی و اسلامی را متناسب با زمان و به روز با طیف کلاسیک و سنتی پایهگذاری کنیم.
وی از ارائه دو واحد درسی به دانشجویان علوم پزشکی در خصوص طب سنتی خبر داد و گفت: با توجه به ارائه واحد درسی فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی، بحث اختصاصی آشنایی با طب سنتی هم دیده شده است که در برنامه آموزشی اضافه خواهد شد، همچنین در برنامه اصلاحات آموزش پزشکی نیز آشنایی با طب سنتی در نظر گرفته شده است.