*پتروشیمی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) برای توسعه صنایع توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی همکاری می کنند
*سرمایه گذاری 35 میلیارد دلاری برای توسعه صنعت پتروشیمی در برنامه پنجم توسعه تصویب شد
*امکان تامین بخش عمده ای از تجهیزات شامل کاتالیستها و مواد شیمیایی توسط سازندگان داخلی فراهم می شود
معاون وزیر نفت با اشاره به توافق امروز ایدرو و شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای ساخت واحدهای جدید پتروشیمی، از سرمایه گذاری 35 میلیارد دلاری برای توسعه صنعت پتروشیمی در برنامه پنجم توسعه خبر داد و گفت: هماکنون توسعه صنایع پایین دستی از بالادستی پتروشیمی عقب مانده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ، عبدالحسین بیات امروز در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین صنایع پتروشیمی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با بیان اینکه براساس اصل 44 قانون اساسی این دو مجموعه دو بازوی توسعه ای صنعت کشور به شمار می روند، گفت: ایدرو و پتروشیمی از اختیارات قانونی، توسعه ای و نقاط مشترک متعددی برخوردار بوده که پیش بینی می شود با امضای این تفاهم نامه شرایط برای توسعه موزون و هماهنگ صنایع پتروشیمی کشور فراهم شود.
*امکان تامین بخش عمده ای از تجهیزات شامل کاتالیستها و مواد شیمیایی توسط سازندگان داخلی فراهم می شود
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه بر اساس مجوزهای قانونی امکان سرمایه گذاری بیش از 49 درصد شرکت ملی صنایع پتروشیمی و ایدرو در ساخت واحدهای پتروشیمی امکان پذیر نیست، تصریح کرد: اما در کنار مشارکت برای ساخت واحدهای پتروشیمی، امکان تامین بخش عمده ای از تجهیزات شامل کاتالیستها و مواد شیمیایی توسط سازندگان داخلی فراهم می شود.
وی با تاکید بر اینکه با امضای این تفاهم نامه حتی امکان مشارکت کنسرسیوم ایدرو، صنایع پتروشیمی و شرکای خارجی در اجرای طرحهای پتروشیمی فراهم می شود، یادآرو شد: در حال حاضر بخش عمده ای از محصولات پتروشیمی تولیدی ایران به خارج از کشور صادر شده و پس از تبدیل این محصولات به کالاهای با ارزش افزوده آنها را مجددا به ایران صادر می کنند.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه ادامه این روند به معنای آن است که در شرایط فعلی انتقال ارزش افزوده محصولات پتروشیمی به خارج از کشور منتقل می شود، اظهار داشت: از سوی دیگر، با امضای تفاهم نامه با ایدرو امکان توسعه سرمایه گذاریها در صنایع میان دستی و پایین دستی صنعت پتروشیمی فراهم می شود.
* توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی پائین است
این مقام مسئول با اشاره به عقب ماندگی توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی، تاکید کرد: این در حالی است که میزان اشتغال آفرینی در صنایع پایین دستی 10 برابر صنایع بالادستی پتروشیمی بوده و از این رو، باید با مشارکت سازندگان داخلی شرایط توسعه این صنعت را فراهم کنیم.
*مشارکت و تجمیع منابع مالی برای ساخت و توسعه واحدهای جدید پتروشیمی
بیات یکی دیگر از توافقهای وزارت نفت و صنایع را مشارکت و تجمیع منابع مالی برای ساخت و توسعه واحدهای جدید پتروشیمی عنوان کرد و افزود: ایجاد زمینه جذب سرمایه گذاری، توسعه زیرساختها، تامین و تخصیص خوراک به واحدهای پتروشیمی، اخذ مجوزهای صنعتی و افزایش ظرفیت سازندگان داخلی از دیگر توافق های امروز دو وزارتخانه در تهران است.
معاون وزیر نفت با اشاره به پیشرفت 80 درصدی پتروشیمی کاویان به عنوان واحد تامین کننده خوراک خط لوله اتیلن غرب، گفت: مدل پتروشیمی کاویان همچون واحد پتروشیمی آریا ساسول بوده اما میزان ساخت داخل در پتروشیمی کاویان به سه برابر افزایش یافته است.
وی در پایان از سرمایه گذاری 30 تا 35 میلیارد دلاری برای توسعه صنعت پتروشیمی در برنامه پنجم توسعه سخن گفت و خاطر نشان کرد: اگر 70 درصد از این منابع سرمایه ای از محل خرید از سازندگان داخلی تامین شود قطعا رقم قابل توجهی خواهد بود.