سیدمحمد حسینی: نوجوانان باید در خانواده با کتاب آشنا شده و اهل مطالعه شوند و در مدرسه هم به این امر تاکید شود، در این صورت است که فرهنگ کتاب و کتابخوانی در آنها نهادینه شده و همواره با کتاب مانوس خواهند بود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رویکرد دولت به مسائل فرهنگی را یک فرصت مغتنم دانست و گفت: دولت از اقدامات ارزشمند در حوزه کتاب و نشر حمایت می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، سیدمحمد حسینی در نخستین جشن "لوح و قلم" به منظور تقدیر از پدیدآوران منابع کتابخانه های عمومی کشور، با تاکید بر اینکه سینما نیاز به یک جهش و تحول دارد، افزود: رییس جمهور با تشکیل شورای عالی سینما با ریاست خود موافقت و هر دو یا سه ماه مسائل حوزه سینما را بررسی خواهد کرد. حتما این حمایت در بحث کتاب هم وجود دارد و ما باید از این فرصت به بهترین وجهی برای انجام اقدامات ماندگار و اثرگذار استفاده کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: اقداماتی که در نهاد کتابخانه های عمومی و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شود به منظور افزایش سرانه مطالعه در کشور است و برای پیشرفت و تعالی راهی جز از طریق مطالعه نیست.
وزیر ارشاد با اشاره به اینکه نهاد کتابخانه های عمومی کشور دارای طرح و برنامه است، یادآور شد: این نهاد چشم انداز خود را تا سال 1404 ترسیم کرده و هر مقدار که امکانات و اعتبار بخواهد می تواند به سرعت استفاده کند تا کمبودها و نیازهای این حوزه مرتفع شود.
حسینی با بیان اینکه کانون های فرهنگی و هنری مساجد از مرز هشت هزار گذشته است، خاطر نشان کرد: تا مدتی قبل 10 درصد مساجد به کتابخانه مجهز بودند که هم اکنون این رقم به 12 درصد رسیده است.
وی تصریح کرد: براساس موافقت های انجام شده با استاندار خراسان، قرار شد با همکاری وزارت ارشاد و استانداری طی امسال و سال آینده تمام مساجد این استان به کتابخانه تجهیز شوند.
حسینی با اشاره به سفرهای استانی رئیس جمهور، گفت: هم اکنون اعتبارات سفرهای استانی رئیس جمهور هم هست و قطعا دولت هم از این اقدام حمایت می کند.
وزیر ارشاد ابراز امیداواری کرد که در آینده به اندازه نیاز کتابخانه عمومی در کشور وجود داشته باشد و همه افراد به کتاب دسترسی داشته باشند.
وی افزود: کتابدارهای ما باید افرادی متخصص و امین باشند که استعدادهای افراد را درک کنند و متناسب با آن کتاب به آنها معرفی کنند.
حسینی بیان داشت: نوجوانان باید در خانواده با کتاب آشنا شده و اهل مطالعه شوند و در مدرسه هم به این امر تاکید شود. در این صورت است که فرهنگ کتاب و کتابخوانی در آنها نهادینه شده و همواره با کتاب مانوس خواهند بود.
وزیر ارشاد یادآور شد: اجرای طبقه بندی جدید در کتابخانه های عمومی کشور آغاز شده و نباید فقط الگوبرداری کنیم بلکه این طرح باید براساس نیازهای خود ما باشد.
وی با اشاره به تصویب طرح نهضت مطالعه مفید در شورای فرهنگ عمومی و ارجاع آن به شورای انقلاب فرهنگی، خاطر نشان کرد: انشاالله این طرح در اولین فرصت در شورای انقلاب فرهنگی مورد بررسی و تصویب قرار خواهد گرفت.
حسینی در مورد تصویب طرح الی الابد شدن حق التالیف نویسندگان در مجلس شورای اسلامی، گفت: طبق قانون بعد از 30 سال حق التالیف نویسندگان در اختیار ناشران قرار می گرفت که براساس مصوبه جدید تا ابد به ورثه تعلق خواهد داشت.
وزیر ارشاد با بیان اینکه این طرح از جانب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نبود و این وزارتخانه نیز با این طرح مخالف است، تصریح کرد: این قانون به زیان جامعه است و قطعا ناشران می توانند طبعات این اقدام را بررسی کنند. به هر حال ما تابع قانون هستیم.
وی اضافه کرد: وزارت ارشاد لایحه جامع مالکیت معنوی را در دست تهیه دارد و مراحل پایانی خود را می گذراند. قانون قبلی متعلق به قبل از انقلاب و حدود 41 سال پیش است و جوابگو نیست و باید به روز شود.
حسینی با اشاره به حمایت دولت در تشکیل کارگروه کتاب در هیات دولت، از معاون فرهنگی وزارت ارشاد و دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، نویسندگان و ناشران خواست تا پیشنهادات خود برای طرح در این کارگروه آماده و ارسال کنند.
در پایان این مراسم که درمرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، از 30 نفر از برگزیدگان عرصه کتاب و نشر با اهدا لوح تقدیر و هدایا تجلیل بعمل آمد.
این مراسم با حضور رحیم مشایی رئیس دفتر ریاست جمهوری، منصور واعظی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور ، بهمن دری معاون فرهنگی ارشاد و جمعی از ناشران و نویسندگان برگزار شد.