*معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت: در پایان برنامه پنجم توسعه، با تزریق روزانه 258 میلیون مترمکعب گاز به مخازن نفتی، گام مهمی برای تولید صیانتی از این مخازن برداشته خواهد شد؛ بهطوری که با استفاده از روشهای مختلف ازدیاد برداشت به ویژه تزریق گاز به مخازن نفتی در پایان برنامه، یک درصد به ضریب بازیافت میدانهای نفتی کشور افزوده میشود
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت از برنامهربزی برای کشف 18 هزار و 417 میلیون بشکه معادل نفت در برنامه پنجم توسعه خبر داد و گفت: در پنج سال آینده 57 میدان و سازند جدید نفتی و گازی توسعه خواهد یافت.
به پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی، محسن خجسته مهر اظهار داشت: در برنامه پنجم توسعه، میزان اکتشاف مواد هیدروکربوری قابل استحصال معادل نفت و گاز تولیدی از کل میدانهای کشور در همین مدت 18 هزار و 417 میلیون بشکه معادل نفت خام منظور شده است.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت گفت: پیش بینی شده است تا پایان برنامه پنجم توسعه، 28 میدان نفتی جدید و 29 میدان و سازند گازی جدید وارد مدار تولید شود و ظرفیت تولید نفت خام از میدانهای دریایی کشور نیز در پایان برنامه به یک میلیون بشکه در روز ارتقا یابد.
افزایش یک درصدی ضریب بازیافت نفت خام
معاون وزیر نفت افزود: در پایان برنامه پنجم توسعه، با تزریق روزانه 258 میلیون مترمکعب گاز به مخازن نفتی، گام مهمی برای تولید صیانتی از این مخازن برداشته خواهد شد؛ بهطوری که با استفاده از روشهای مختلف ازدیاد برداشت به ویژه تزریق گاز به مخازن نفتی در پایان برنامه، یک درصد به ضریب بازیافت میدانهای نفتی کشور افزوده میشود.
خجسته مهر اظهار داشت: براساس اهداف تعیین شده باید میزان گازهای سوزانده شده نیز در پایان برنامه به کمتر از یک درصد کل گاز تولیدی کاهش یابد.
ظرفیت تولید نفت خام از مرز پنج میلیون بشکه در روز می گذرد
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت گفت: در برنامه پنجم توسعه 155 میلیارد دلار در بخش بالادستی نفت و گاز سرمایه گذاری خواهد شد که با این اقدام، ظرفیت تولید نفت خام کشور در انتهای برنامه به پنج میلیون و 152 هزار بشکه در روز خواهد رسید.
وی افزود: با توسعه میدانهای نفت و گاز و نگهداشت توان به کار گرفته شده در تولید گاز طبیعی، توان تولید این بخش نیز در پایان برنامه پنجم به یک میلیارد و 111 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.
تولید 591 هزار بشکه ای نفت از میدان های مشترک
معاون وزیر نفت، تولید نفت خام از میدان های مشترک در سال جاری را 344 میلیون متر مکعب در روز اعلام و تصریح کرد: با سرمایه گذاری تعیین شده در صنعت نفت، تولید نفت خام از میدانهای مشترک تا پایان برنامه پنجم توسعه به 591 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
خجسته مهر تصریح کرد: بر اساس اهداف کمی برنامه پیشنهادی وزارت نفت در برنامه پنجم توسعه، مجموع سرمایه گذاری در میدانهای مشترک نفتی و گازی حدود 54 میلیارد دلار خواهد بود که از این میزان، 10.7 میلیارد دلار آن به میدانهای مشترک نفتی و 43.3 میلیارد دلار آن به میدانهای مشترک گازی اختصاص دارد.
معاون وزیر نفت اظهار داشت: همچنین تولید گاز غنی شده از میدانهای مشترک نیز با 210 میلیون مترمکعب افزایش در روز از 344 میلیون مترمکعب در روز سال جاری به 554 میلیون مترمکعب در سال 1393 خواهد رسید.
خجسته مهر یادآورشد: در پایان برنامه پنجم توسعه، تولید گاز غنی از میدان مشترک پارس جنوبی به 450 میلیون مترمکعب در روز افزایش پیدا خواهد کرد که این میزان تولید 81 درصد از کل گاز تولیدی از میدانهای مشترک گازی است.
وی افزود: سهم سرمایهگذاری در میدان های مشترک نفتی و گازی از کل سرمایه گذاری مورد نیاز بخش بالادستی نفت وگاز کشور در برنامه پنجم توسعه بیش از 35 درصد است که نشانگر اهتمام وزارت نفت به توسعه میدانهای مشترک نفت و گاز کشور در برنامه پنجم است.
معاون وزیر نفت همچنین گسترش اکتشاف نفت و گاز، سرمایه گذاری در استحصال و استخراج منابع هیدروکربوری، به کارگیری روشهای ازدیاد برداشت برای برداشت صیانتی از مخازن و افزایش ضریب بازیافت میدانهای نفت کشور، همچنین نوسازی و بهسازی تاسیسات تولید و بهره برداری از میدانهای نفت و گاز را از مهم ترین برنامه های برنامه پنجم توسعه وزارت نفت برشمرد.
به گفته خجسته مهر، استفاده از قراردادهای توام اکتشاف و توسعه برای به کارگیری شرکتهای معتبر جهانی، اولویت و تاکید بر اکتشاف میدانهای گازی و انجام عملیات توصیف میدان ها توسط مدیریت اکتشاف شرکت نفت از جمله سیاستهای کلی وزارت نفت در رسیدن به اهداف است.
وی همچنین انجام فعالیتهای اکتشافی نفت و گاز به طوری که ذخایر اکتشافی در طول برنامه حداقل معادل منابع برداشت شده از مخازن باشد، اعمال مشوق های لازم برای شرکت های تولیدی در تولید از میدانهای مشترک با کشورهای همسایه، بهره برداری زودهنگام از میدانهای نفتی به منظور تامین منابع مالی برای اجرای طرح ها، تزریق آب و گاز و به کارگیری روش های نوین در توسعه میدانهای نفتی برای بهره برداری حداکثری و جبران افت فشار را از دیگر سیاستهای کلی این وزارتخانه برشمرد.