*اسفندیار رحیم مشایی: سیاست دولت این است که با ایرانیان موثر و نخبه در هر کجای دنیا هستند ارتباط برقرار کرده و از ظرفیت های آنها استفاده کنیم
* با حضور 1200 نفر از نخبگان، دانشمندان و صاحبان علم و اندیشه، بزرگ ترین نشست تخصصی تاریخ ایران از 11 تا 14 مردادماه جاری در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار می شود
جانشین رئیس جمهور در ستاد رسیدگی به امور ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: صندوق سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور و شبکه متخصصان ایرانی 11 مردادماه جاری در مراسم افتتاحیه همایش بزرگ ایرانیان خارج از کشور با حضور رئیس جمهور افتتاح می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسفندیار رحیم مشایی در یک نشست خبری با حضور اصحاب رسانه به برگزاری دومین همایش بزرگ ایرانیان مقیم خارج از کشور اشاره کرد و فزود: با حضور 1200 نفر از نخبگان، دانشمندان و صاحبان علم و اندیشه، بزرگ ترین نشست تخصصی تاریخ ایران از 11 تا 14 مردادماه جاری در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار می شود.
وی در ادامه گفت: تاکنون 30 نشست تخصصی در چهار قاره جهان در یک سال گذشته برگزار شد که توانستیم ارتباطات مؤثری با صاحبنظران و اندیشمندان ایرانی مقیم خارج از کشور برقرار کنیم و این نشست ها کمک قابل توجهی به ما برای شناسایی نخبگان ایرانی در زمینه های مختلف کرد.
جانشین رئیس جمهور در ستاد رسیدگی به امور ایرانیان مقیم خارج از کشور افزود: برای شرکت افراد در این همایش به هر یک از دانشگاه ها 12 سهمیه، انجمن های علمی و فرهنگی هر کدام 5 سهمیه، 120 پارک علم و فناوری که آنها نیز هر کدام پنج سهمیه و سازمان نظام پزشکی 120 سهمیه اختصاص داده شده است.
وی به حضور 40 نفر از نخبگان، فرهیختگان و رؤسای انجمن های علمی و پارک های فناوری و رؤسای سازمان نظام پزشکی در انتخاب های نهایی مدعوین برای شرکت در همایش بزرگ ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و افزود: 65 درصد از مدعوین درجه دکترای تخصصی دارند، 120 نفر از شرکت کنندگان در این نشست از متخصصان برجسته علوم پایه ایرانی مقیم خارج از کشور و سایر افراد متخصصان و دانشمندان علوم مختلف در زمینه هایی مانند اقتصاد، مدیریت، هنر و صنعت هستند.
شرکت 1200 نفر از نخبگان و متخصصان ایرانی مقیم خارج از کشور در همایش
رحیم مشایی افزود: با توجه به پراکندگی ایرانیان مقیم خارج از کشور در کشورهای مختلف،400 نفر از امریکا، 190 نفر از انگلستان، 97 نفر از آلمان، 49 نفر از کانادا، 28 نفر از فرانسه، 15 نفر از سوئد، 12 نفر از دانمارک، 11 نفر از مالزی و 10 نفر از استرالیا و در مجموع 1200 نفر از نخبگان و متخصصان ایرانی از 50 کشور جهان به همایش دعوت شده اند.
رئیس دفتر رئیس جمهور زمان برگزاری این همایش را از 11 تا 14 مردادماه جاری عنوان کرد و گفت: در کنار این همایش و به دلیل ایجاد ارتباط مؤثر فرهیختگان ایرانی خارج از کشور، نمایشگاهی از دستاوردهای ایرانی در چهار بخش اقتصاد و سرمایه گذاری، موضوعات علمی و آموزشی، فرهنگ و رسانه و طرح های علمی و اجرایی برگزار می شود.
وی در ادامه از تلاش های دولت برای دائمی کردن نمایشگاه دستاوردها و توانمندی های ایرانیان خبر داد.
شبکه متخصصان ایرانی خارج از کشور و صندوق سرمایه گذاری مستقیم ایرانیان
جانشین رئیس جمهور در ستاد رسیدگی به امور ایرانیان مقیم خارج از کشور با اعلام خبر تأسیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم ایرانیان خارج از کشور گفت: این صندوق که به صورت ارزی اداره می شود با مشارکت 17 شرکت، مؤسسه و نهاد خصوصی با سرمایه ای معادل 35 میلیون یورو برای پایه، سرمایه گذاری و تأسیس خواهد شد.
وی افزود: همچنین شبکه متخصصان ایرانی خارج از کشور نیز در مراسم افتتاحیه همایش با حضور رئیس جمهور کلید می خورد.
فعالیت مرکز رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور
رحیم مشایی به فعالیت مرکز رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: این مرکز به صورت شبانه روزی پاسخگوی مشکلات ایرانیان در اقصی نقاط دنیاست. تاکنون 3 هزار پرونده حقوقی و قضایی در چهار ماه گذشته در این مرکز تشکیل شده است که 70 درصد این پرونده ها به صورت کامل رسیدگی شده و نتیجه بررسی به اطلاع متقاضیان رسیده است و 30 درصد دیگر آن در دست بررسی است.
جانشین رئیس جمهور در ستاد رسیدگی به امور ایرانیان مقیم خارج از کشور مشکلات ایرانیان مقیم خارج از کشور را نداشتن اطلاعات کافی درباره وضعیت ایران دانست و اظهار داشت: متاسفانه یک توهم متقابل در این مسئله وجود دارد و دشمن نیز از این شکاف استفاده کرده و حاصل آن این مشکلاتی است که شاهد آن هستیم. بیشتر ارتباطی هم که در این سال ها بین دولت و ایرانیان مقیم خارج از کشور برقرار می شد بر اساس ظرفیت های فردی بود.
وی خاطر نشان کرد: با شروع دولت نهم ستاد رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور تشکیل شد و ما توانستیم ظرفیت های قابل قبولی را برای ارتباط بیشتر با این افراد برقرار کنیم. با روی کار آمدن دولت نهم سقف روابط با ایرانیان مقیم خارج از کشور را برداشتیم و شاهد یک تعالی در ارتباط ها بودیم.
مشایی افزود: ایران امروز در آغاز دهه چهارم که مقام معظم رهبری آن را دهه پیشرفت و عدالت نامیدند، نیازمند تجربه عمیق و گسترده ایرانیان عزیز همه دنیاست تا با صلابت و اشراف کامل، فصل جدیدی از توسعه و پیشرفت را شاهد باشیم.
سیاست دولت برقراری ارتباط با ایرانیان موثر در خارج از کشور است
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه سیاست دولت را برقراری ارتباط با ایرانیان موثر در خارج از کشور عنوان کرد و گفت: سیاست دولت این است که با ایرانیان موثر و نخبه در هر کجای دنیا هستند ارتباط برقرار کرده و از ظرفیت های آنها استفاده کنیم.
وی افزود: همچنین ما قصد نداریم که ایرانیان مقیم خارج را برای زندگی در داخل ایران و بازگرداندن آنها هدایت کنیم بلکه هدف ما این است که از ظرفیت های تمام ایرانیان در هر کجای جهان برای شکوفایی و پیشرفت کشور بهره بگیریم.
جانشین رئیس جمهور در ستاد رسیدگی به امور ایرانیان مقیم خارج از کشور اظهار داشت: ایرانیان در خارج از کشور مثل ایرانیان در داخل کشور پرچمدار عدالت و شرف و نماد فرهنگ و تمدن ایرانی هستند. ایرانیان در طول تاریخ به متمدن بودن مشهورند و امروز هموطنانی که در خارج از کشور حضور دارند، سفیران ایرانند که اکثریت آنان توانسته اند حضور مؤثری در محل اقامت خود داشته باشند.