معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور به مدیران روابط عمومی ها پیشنهاد داد تا نسبت به فعالیت هایی که در دولت انجام می شود، جدی تر باشند و با جمع آوری این فعالیت های گسترده، با وزرا، معاونان و مدیران دستگاههای اجرایی را در زمینه اطلاع رسانی این اقدامات همکاری کنند
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور گفت: دولت به دنبال تحول جدی در نظام اداری است که یکی از بسته های تحول اداری، موضوع انتقال دستگاههای اجرایی و کارمندان از تهران است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، لطف الله فروزنده با حضور در شانزدهمین نشست کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای هماهنگی روابط عمومیهای دستگاههای اجرایی وی طراحی 10 برنامه را برای تحول در نظام اداری کشور مهم دانست و افزود: استقرار دولت الکترونیک، عدالت استخدامی و نظام پرداخت، ساماندهی نیروی انسانی، تمرکززدایی، افزایش بهرهوری و استقرار نظام جامع مدیریت عملکرد، سلامت اداری، اصلاح ساختار و فرآیندها، توانمندسازی و آموزش فرهنگی و تخصصی منابع انسانی، تقویت مدیریت و توان کارشناسی کشور و خدماترسانی به مردم و تکریم ارباب رجوع از جمله مباحثی است که به جد پیگیر آن هستیم.
خود دستگاههای اجرایی داوطلب خروج از تهران هستند
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور به بحث خروج کارمندان از تهران و مصوبه دولت مبنی بر خروج 40درصد نیروهای دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: علت این مصوبه آن بود که خود دستگاههای اجرایی برای خروج از تهران متقاضی بودند، ما هم با توجه به این تقاضاها مقدمه و زمینه کار را فراهم کردیم.
وی تجربه موفق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در خروج از تهران را بسیار ارزنده ارزیابی کرد و افزود: از 108کارمند این سازمان تنها 20 نفر برای خروج از تهران مشکل داشتند که در حال حل مسائل مربوط به انتقال آنها هستیم.
فروزنده ساماندهی تهران را نتیجه تمرکززدایی دانست و تصریح کرد: برای این که بتوانیم امور مربوط به تهران را ساماندهی کنیم، نیازمند این هستیم که بسیاری از معاونت ها و پست هایی که بودن آنها ضرورتی در تهران را ندارد را به شهرهای دیگر منتقل کنیم که در همین راستا حدود 23 هزار پست را در تهران حذف کردیم.
وی افزود: در مرحله اول شرکت ها و در مراحل بعدی موسسات پژوهشی و آموزشی، سازمان های وابسته و همچنین معاونتهای وزارتخانه ها که قابل انتقال هستند، در برنامه خروج از تهران قرار دارند.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور ادامه داد: زمانی که این برنامه ها محقق شد و پست های غیر لازم از تهران خارج شدند، می توان ستاد مرکزی را در تهران ساماندهی کرد.
فروزنده همچنین اظهار داشت: برای افزایش رضایت مردم و بالا رفتن سرعت کارها 23 خدمت را تعریف کرده ایم که به صورت الکترونیک به مردم ارائه خواهند شد.
وی با بیان این که دور کاری و الکترونیکی کردن خدمات در راستای تمرکززدایی است، از روابط عمومی ها خواست برای اجرایی شدن مطلوب 10 برنامه تحول در نظام اداری کشور همکاری کرده و از ظرفیتهای خود برای اجرای مطلوب این برنامه ها استفاده کنند.
استخدام در آموزش و پرورش و اختیار تام برای استانداران
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در ادامه به فعالیت مرکز آموزش مدیریت دولتی اشاره کرد و گفت: علاوه بر آموزش بحث های تخصصی مدیریتی ارزش های ناب اسلامی هم در این مرکز به مدیران آموزش داده خواهد شد.
فروزنده اقدام وزارت آموزش و پرورش برای استخدام 40 هزار نیرو را در راستای برنامه های دولت برای عدالت استخدامی عنوان کرد و گفت: یکی از کارهای بزرگ دولت بحث استخدام در آموزش و پرورش بود که تجربه موفقی در بحث عدالت استخدامی محسوب می شود.
وی در ادامه اظهار داشت: برای ساماندهی نیروهای انسانی و حذف پست های غیر ضروری اختیارات تام به استانداران داده شد تا در ساماندهی و جابجایی پست ها اقدامات لازم را انجام دهند.
محرومیت زدایی در دولت نهم و دهم بی نظیر بوده است
معاون رئیس جمهور همچنین به عملکرد بینظیر و غیرقابل خدشه دولت نهم و دهم اشاره و تصریح کرد: حذف اشرافیگری در نظام اداری و ارتباط مستقیم با مردم از طریق سفرهای استانی نمونهای از اقدامات مثبت و ارزنده دولت در طول چند سال اخیر است.
فروزنده حجم گسترده اجرای پروژهها، طرحها و محرومیت زدایی را در دولت نهم و دهم بی نظیر توصیف کرد و افزود: اعتماد مردم به دولت و نظام در این دوره به مراتب بیشتر شده و بصیرت آنها هم نسبت به گذشته بالاتر رفته است چرا که در دولت نهم و دهم مردم به متن جامعه وارد شدند و توانستند نقش موثرتری هم در اداره کشور داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر مهم ترین مدعیان مبارزه با فقر و فساد خود مردم هستند و این دیدگاه را رئیس جمهور و دولت نهم و دهم در بین مردم نهادینه کرد اما با توجه به حجم بالای اقداماتی که در دولت انجام شده، اطلاع رسانی در حد مطلوب نبوده است از این رو روابط عمومی ها باید نقش فعالتری در این زمینه ایفا کنند.
تقویت جایگاه روابط عمومی ها مهم است
فروزنده تقویت جایگاه روابط عمومی ها را مهم توصیف کرد و افزود: روابط عمومی ها تابع نگاهی هستند که مدیریت یک سازمان و نهاد در راس کار دارد.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور یادآور شد: هنر روابط عمومی ها این است که نسبت به دستگاه متبوع خود اعتماد سازی کنند و امین دستگاه خود باشند.
وی در ادامه به مدیران روابط عمومی ها پیشنهاد داد تا نسبت به فعالیت هایی که در دولت انجام می شود، جدی تر باشند و با جمع آوری این فعالیت های گسترده، با وزرا، معاونان و مدیران دستگاههای اجرایی را در زمینه اطلاع رسانی این اقدامات همکاری کنند.
ارتقاء روابط عمومی ها
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جایگاه روابط عمومیها در دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده 29 قانون مدیریت خدمات کشوری هر دستگاهی می تواند 25 اداره کل و هر وزیری هم می تواند 10 مشاور در کنار خود داشته باشد لذا بنا بر نظر وزیر، مدیران روابط عمومی می توانند به عنوان مشاور در کنار وزیر فعالیت کنند.
فروزنده همچنین به بررسی طرح تبدیل ادارات روابط عمومی به مرکز در دستگاه های دولتی اشاره کرد و افزود: تبدیل روابط عمومی ها از اداره کل به مرکز نیازمند بررسی بیشتر است زیرا باید به این بحث پرداخت که از نظر جایگاهی چه تغییراتی در وضعیت روابط عمومی ها بعد از تبدیل شدن به مرکز رخ خواهد داد و همچنین ضرورت این تغییرات هم باید مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
وی یادآور شد: ما قبول داریم که جایگاه روابط عمومی ها باید تقویت شود اما تقویت این جایگاه بستگی به نگاه مدیر آن سازمان دارد.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در ادامه پیشنهاد کرد روابط عمومیها برای ارتقای جایگاه خود با بکارگیری نیروهای کارآمد در جهت تقویت جایگاه سازمانی و اطلاع رسانی دقیقتر در حوزه فعالیت های دولت تلاش کنند.
جهاندیده: تقویت جایگاه روابط عمومی ها نیازمند بکارگیری نیروی متخصص است
در ادامه این جلسه، معاون سخنگو و دبیر شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به محدودیتهای فراوان پیش روی فعالیت روابط عمومیها اظهار داشت: اگر بخواهیم که جایگاه روابط عمومی ها را تقویت کنیم، نیازمند افزایش نیروهای روابط عمومیها و بکارگیری نیروهای متخصص هستیم.
احسان جهاندیده افزود: در بعضی از موارد ما با مشکل ساختاری مواجه هستیم به طوری که حتی مشاهده می شود که برای نهاد یا سازمانی روابط عمومی تعریف نشده است و جایگاهی در آن دستگاه ندارد و بنابراین پستی هم برای کارشناس روابط عمومی در نظر گرفته نمی شود در صورتی که باید جایگاه روابط عمومیها پررنگتر شده و باید برای آنها اختیارات ویژه ای تعریف شود.
برای تقویت جایگاه روابط عمومی ها نیازمند واگذاری اختیارات بیشتر به آنها هستیم
دبیر شورای اطلاع رسانی دولت در ادامه خاطر نشان کرد: به نظر می رسد برای تقویت جایگاه روابط عمومیها نیازمند واگذاری اختیارات بیشتر به آنها هستیم زیرا ساختار فعلی در برخی از نهادها جوابگوی نیازها نیست و روابط عمومی ها نمیتوانند فعالیتهای خود را گسترش دهند.
جهاندیده همچنین تصریح کرد: بسیاری بر این باور هستند که اگر روابط عمومی ها به مرکز تبدیل شوند، اختیارات آنها نیز افزایش یافته و می توانند به جایگاه واقعی خود در دستگاه متبوع دست یابند.
وی در پایان خواستار تعیین تکلیف نهایی وضعیت ساختار روابط عمومیها و یافتن راهکاری برای تقویت و ارتقاء جایگاه آنها شد.