تا زمانی که در تمامی مراحل اکتشاف، استخراج، تولید و تبدیل نفت و فرآوردههای نفتی به کالاها و اجناس با ارزش افزوده در اختیار ایرانی نباشد، نمیتوان گفت صنعت نفت به طور کامل ملی شده است
رئیسجمهوری اسلامی ایران همه دستاندرکاران صنعت نفت کشور را به تکمیل فرآیند ملی شدن صنعت نفت فراخواند و گفت: زمانی این صنعت کاملا ملی خواهد شد که تمام فرآیند تولید نفت و تبدیل آن به کالاها با ارزش افزوده در داخل کشور باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، محمود احمدینژاد روز دوشنبه در همایش مدیران ارشد صنعت نفت کشور گفت: امروز ما بر این باوریم که تمام قطعات صنعت نفت کشور در داخل ایران قابل ساخت است و ما امیدواریم طی چند سال آینده این نوید را بدهیم که تمامی نیازمندیهای این صنعت در داخل ایران تولید میشود.
رئیسجمهوری افزود: هرگونه پیشرفت ایران در زمینه صنعت نفت و گاز موجب خوشحالی دیگر ملتها و کشورهای حقطلب نیز خواهد شد و آنان پیروزیهای ایران را جشن میگیرند.
وی ادامه داد تلاشهای ایران در این زمینه، تلاش برای نابودی روابط ظالمانه قدرتهای اقتصادی جهان در زمینه صنعت نفت و گاز و برقراری عدالت و حاکمیت ارزشهای واقعی در جهان است.
احمدینژاد با اشاره به مهار یکی از چاههای شرکت نفت در جنوب کشور گفت: این تلاش نشانه عمق همت و کارآمدی دستاندرکاران صنعت نفت بوده و اراده خداوند برای نشان دادن توان متخصصان ما بوده است.
رئیسجمهوری افزود: همزمانی این اتفاق با ماجرای نشت نفت در خلیج مکزیک نوعی خواست خداوند برای نشان دادن شایستگیهای ملت ایران بوده است.
رئیسجمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنان خود در این همایش، ملی شدن صنعت نفت را یکی از بزرگترین رویدادهای تاریخ ملت ایران دانست و گفت: این تصمیم تنها جنبه سیاسی نداشت و سرنوشت ایران و بسیاری از کشورهای منطقه را تحت تاثیر قرار داد اما پروسه ملی شدن صنعت نفت هنوز تمام نشده است زیرا دو عامل باعث میشود هنوز این صنعت تحت تاثیر قدرتهای خارجی باشد.
احمدینژاد افزود: قیمتهای نفت همچنان تحت نفوذ قدرتهای خارجی که خریداران نفت هستند، قرار دارد و تابع تصمیمگیریهای آنان است.
وی قیمتهای کنونی نفت را غیرواقعی دانست و گفت: قدرتمداران زورگو که عمده خریداران نفت دیگر کشورها هستند، نفت این کشورها را با قیمت ارزان 70 دلار میخرند و همان ابتدا 100 دلار بر آن مالیات تعیین میکند و پس از آن با تبدیل نفت خام به محصولات متنوع و فروش آن به دیگر ملتها از جمله ملتهایی که تولیدکننده نفت هستند، ارزش افزوده بسیار بالایی نیز از آن کسب میکنند.
رئیسجمهوری ادامه داد کشورهای خریدار نفت سالیانه افزون بر هزار و 200 میلیارد دلار از این راه تنها از کشورهای عضو اوپک غارت میکنند که اگر تنها پنج درصد آن عاید ایران شود، همه ایران آباد خواهد شد.
احمدینژاد عامل دوم مانع ملی شدن صنعت نفت را داخلی دانست و گفت: تا زمانی که در تمامی مراحل اکتشاف، استخراج، تولید و تبدیل نفت و فرآوردههای نفتی به کالاها و اجناس با ارزش افزوده در اختیار ایرانی نباشد، نمیتوان گفت صنعت نفت به طور کامل ملی شده است.
رئیسجمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به قراردادهای تکمیل فازهای باقیمانده پارس جنوبی توسط شرکتها و منابع ایرانی گفت: امروزه راه برای صنعتگران ایران در زمینه صنعت نفت بسیار جامع و با افقهای بلند بوده و کارهای بسیار بزرگی انجام شده است که در تاریخ صنعت نفت ایران بیسابقه است.
احمدینژاد ضمن تشکر و قدردانی از کسانی که برای رضایت خداوند و عزت ایران و ارزشهای الهی کمر همت بسته و در صنایع مختلف ایران از جمله صنعت نفت و گاز تلاشهای زیادی میکنند، گفت: زمانی غربیها با پولهایی که از اندوختههای خود ما در بانکهای خارجی وجود دارد برای انجام پروژههای نفت و گاز در کشور ما استفاده کرده و ضمن آنکه سودی از این بابت میبردند، هنگام بستن قرارداد و انجام آن، سودهای هنگفتی عاید خود میکردند و پس از تبدیل نفت ما به کالاهای دیگر، سود مضاعفی را از جیب ملت ایران و دیگر ملتها کسب میکردند، بهگونهای که اگر کل عایدات نفت را 100 واحد بدانیم، از این میزان، 30 درصد نیز به جیب ملت ایران بازنمیگشت.
وی ادامه داد شرکتهای غربی علاوه بر این زمینههای استعماری، به بهانههای مختلف سیاسی کار را رها کرده و در اجرای پروژهها مانعتراشی میکردند.
رئیسجمهوری اظهار داشت با نگاهی به تاریخ مشخص میشود که کشورهای بسیار کوچک اروپا، کشورهای بزرگی مانند هندوستان را تحت سیطره خود قرار داده و منابع آنها را غارت میکردند و حرکتهای امروز ملت ایران برای رسیدن به خودکفایی در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی الگویی سازنده برای دیگر ملتهاست.
احمدینژاد با اشاره به استعمار اقتصادی قدرتهای بزرگ گفت: در ماجرای بحران اقتصادی اخیر جهان، کشورهای استعمارگر هزاران میلیارد دلار ضرر و زیان خود را از جیب ملتهای دیگر تامین کردند. از جمله اینکه بسیاری از کشورهای منطقه که در کشورهای اروپایی سرمایهگذاری کرده و سهام داشتند، متحمل ضررهای هنگفت شدند.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت در داخل کشور نیز اندک کسانی بودهاند که در بخشهای مختلف برای به دست آوردن منافع اندک خود، منافع بزرگ ملت را به قدرتهای دیگر بخشیدهاند و هر موقع صحبت از تحریم و یا تهدید غرب به میان آمده، این افراد آیه یأس خوانده و گفتهاند که نمیتوان کاری کرد.
رئیسجمهوری افزود: این افراد ناخواسته نوکران قدرتهای استکباری بودهاند اما آنان از حیث انقلابی ساقط شدهاند و نمیدانند که هیچ عاملی توان ایستادگی در برابر اراده مستحکم ایرانی برای توسعه و پیشرفت را ندارد.
احمدینژاد از تمام تولیدکنندگان و سرمایهگذاران ایرانی دعوت کرد با مشارکت وزارت نفت در زمینههای بالادستی و پاییندستی صنایع نفت و گاز و پتروشیمی سرمایهگذاری کرده و با ایجاد شغل و تولید کالاهایی با ارزش افزوده از مواد اولیه نفت و گاز، به ثبات اقتصادی کشور و قطع وابستگی به بیگانگان کمک کند.
وی تاکید کرد نهضت ملی شدن صنعت نفت پایان نیافته و ما همچنان برای تکمیل شدن این فرآیند تلاش خواهیم کرد و صنعتگران و دستاندرکاران صنعت نفت اصلا نگران تامین منابع برای انجام پروژههای بزرگ این صنعت نباشند.
رئیسجمهوری خاطرنشان کرد حرکتهایی که در دولت نهم برای اعتلای صنایع نفت و گاز و پتروشیمی برداشته شده است، در دولتهای دهم و بعدی تکمیل خواهد شد و ما امیدواریم ظرف سالهای آینده شاهد کامل شدن فرآیند ملی شدن صنعت نفت در کشورمان باشیم.