*اگر به شعار های اساسی دولت نهم و دهم بنگریم به خوبی متوجه می شویم که آرمان های دولت نهم و دهم قرابت معناداری با آرمان ها و شعار های اولیه انقلاب دارد
دولت دهم و سرفصل های کاری آن را می توان ادامه دولت نهم قلمداد کرد. در واقع روح و فضای حاکم بر دولت دهم نیز همچون دولت نهم خدمت رسانی به اقشار مختلف جامعه علی الخصوص مستضعفان، تغییرات اساسی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور و تداوم دیپلماسی فعال در عرصه خارجی است.
البته اگرچه با گذشت یک سال از عمر دولت دهم هنوز نمی توان به صراحت و دقت عملکرد دولت دهم را مورد مداقه قرار داد با این حال می توان گفت؛ دولت دهم در صدد ایجاد تغییرات اساسی در ساحت اقتصادی در کشور و ایستادگی در برابر زیاده خواهی های غرب است.
با این حال در آستانه سالگرد مراسم تنفیذ حکم محمود احمدی نژاد از سوی مقام معظم رهبری به نظر ضروری می رسد تا برخی از دغدغه ها و مطالبات رهبری از دولت دهم را بازخوانی کنیم.
رهبر انقلاب هنگام تنفیذ این حکم تکیه بر برنامه، قانون مداری و همکاری قوای سه گانه را از لوازم وضروریات شکرگزاری نعمت حضور مردم مومن ایران در عرصه انتخابات دانستند و دولت و مجلس و قوه قضائیه را به همدلی و یاری یکدیگر فراخواندند.
حضرت آیتالله خامنهای، رئیسجمهور و دولت دهم را متعلق به آحاد ملت و همه رایدهندگان انتخابات 22 خرداد خواندند و افزودند: این واقعیت باید در عمل و در برنامهریزیها حتما مورد توجه قرار گیرد.
ایشان با اشاره به علاقهمندان فراوان رئیسجمهور، خاطرنشان کردند: به موازات این علاقهمندان دو دسته دیگر هستند که باید مورد توجه و محاسبه قرار گیرند؛ مخالفان عصبانی و زخم خورده که در چهار سال آینده به معارضه با دولت ادامه میدهند و منتقدانی که با نظام و رئیسجمهور دشمنی ندارند که باید دیدگاهها و نظرهای این دسته را مورد توجه قرار داد و من امیدوارم این گونه عمل شود.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با تاکید بر ضرورت کمک و حمایت از کسانی که در حوادث اخیر آسیبهای جانی، مالی و احیانا آسیب حیثیتی و آبرویی دیدهاند، افزودند: باید از آسیبدیدگان حمایت کرد و آسیبزنندگان را هر کسی باشند، شناسایی کرد و مورد مواخذه قرار داد.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان سخنانشان، امکانات فراوان طبیعی، مادی و انسانی ایران عزیز را خاطرنشان کردند و افزودند: نیازها و عقبماندگیهای فراوانی نیز وجود دارد که باید با ادامه تلاش و سختکوشی رئیسجمهور و همکارانش، کمک و یاری همه سلیقههای مختلف و حتی منتقدان دولت و انجام شدن کارهای بزرگ و ماندگار، این نیازها برطرف شود و حرکت عظیم نظام به سمت تحقق اهداف والای اسلام وملت ادامه یابد.
یکی از اساسی ترین دلایلی که رهبر معظم انقلاب همواره از دولت نهم پشتیبانی کردند، مد نظر قرار دادن شعار های انقلابی بود. در واقع ایشان رئیس جمهوری را مورد تقدیر قرار دادند که بار دیگر گفتمان انقلاب اسلامی را پس از یک دوره فترت زنده و پویا کرد. اگر به شعار های اساسی دولت نهم و دهم بنگریم به خوبی متوجه می شویم که آرمان های دولت نهم و دهم قرابت معناداری با آرمان ها و شعار های اولیه انقلاب دارد.
بی شک مهم ترین دغدغه و مطالبه رهبری از دولت دهم تحقق بخشیدن به چنین مفروضاتی است. سر فصل های همچون عدالت محوری، خدمت رسانی، پیشرفت و تعالی در عرصه فرهنگی همه و همه از جمله آرمان های اساسی است که دولت باید برای تحقق آنها تمام تلاش خویش را انجام دهد. با این حال باید به این واقعیت تن در دهیم که تحقق چنین آرمان ها و پیشفرض های بزرگ و قابل ستایش نیازمند برنامه ریزی متقن و دقیق دولت دهم است. اگر چه در دولت نهم شاهد بروز و ظهور رشد بی سابقه در فعالیت های عمرانی، اقتصادی و... بودیم اما با توجه به کاستی های موجود رسیدن به آرمان های انقلابی نیازمند همت و تلاشی مضاعف است.
البته تلاش یک ساله دولت برای اجرایی ساختن طرح هدفمند سازی یارانه ها که گامی اساسی برای دستیابی به توسعه و پیشرفت در زمینه های اقتصادی است، نشان از آن دارد که دولت دهم عزم راسخی برای برطرف سازی موانع و مشکلات اقتصادی و بسط عدالت اقتصادی در جامعه دارد. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که یکی از اساسی ترین مطالبات رهبری از دولت نهم و دهم ورود انقلابی به عرصه فرهنگی در کشور است. مع الاسف باید گفت علی رغم تمام نقاط روشن و امیدوار کننده در دولت نهم و دهم همان گونه که رهبر انقلاب فرموده اند؛ بخش فرهنگی در کشور مظلوم واقع شده است.
از سوی دیگر یکی ازمهم ترین دغدغه های رهبری در بدایت آغاز به کار دولت دهم تمایز قائل شدن میان معاندان و منتقدان دولت است که به زعم راقم این سطور این امر طی یک ساله اخیر مد نظر دولت قرار گرفته است. حوادث پس از انتخابات به نحوی فضای کشور را دچار التهاب کرد و همین امر این نگرانی را پدید آورد که منتقدان دیگر نتوانند به صراحت نقد منصفانه و دلسوزانه خویش را بر دولت وارد سازند. با این حال به وضوح دیده شد پس از آغاز به کار دولت دهم بازهم گعده نقد و نقادی از دولت پر رونق بود و صاحب نظران توانستند به سهولت نظرات و اندیشه های خویش را بیان کنند.
اما از دیگر رهنمود های مقام معظم رهبری در آغاز به کار دولت دهم حمایت از آسیب دیدگان حوادث انتخابات و مواخذه متعدیان به حدود مردم بود. در حوادث پس از انتخابات عده ای بی گناه مورد تعدی برخی اشرار و اراذل قرار گرفتند و عده ای نیز بی محابا تمام حرمت ها و ارزش های نظام اسلامی را زیر پای خویش لگد مال کردند. رسیدگی به امور این دو گروه یکی دیگر از خواسته های رهبری از دولت دهم بوده است.
با این حال در نهایت امر باید گفت؛ دولت دهم با وجود برخی از کاستی ها علی الخصوص در بخش فرهنگ همچنان در پی تحقق آرمان و ارزش های انقلابی است. اقدامات دولت در بخش های سیاسی و اقتصادی همه نشات گرفته از همان گفتمان انقلاب اسلامی است که نقطه امید دولت دهم است. با این حال انتظار همه از دولت آن است که راه دستیابی به پیش فرض های گفتمان انقلاب را متقین، متین و مبرهن طراحی و اجرایی کند.
امید است این دولت که کارنامه درخشانی در کسب حمایت های مردمی دارد در عرصه های مختلف سازندگی در کشور موفق باشد و ایران گامی بلند در راستای رسیدن به شاخص های توسعه ایرانی - اسلامی بردارد.
منبع: روزنامه رسالت