محمدیزاده: 8 هزار گونه گیاهی و 2 هزار و 400 گونه جانوری در کشور وجود دارد که برخی از آنها مانند ببر و شیر منقرض شدهاند که سازمان حفاظت محیط زیست در حال احیای آنهاست
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین طرح جامع حفاظت از تالاب انزلی برای حفاظت از این تالاب بینالمللی خبر داد و گفت: بر این اساس تامین آب مورد نیاز، جلوگیری از ورود پساب، پالایش، حریم گذاری و میله گذاری تالاب و ... در دستورکار قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایسنا، محمد جواد محمدیزاده، معاون رئیس جمهوری، با اشاره به اختصاص 7 میلیارد و 200 میلیون تومان برای احیای تالاب انزلی توسط دولت در سالجاری برای احیای تالاب بینالمللی انزلی اظهار امیدواری کرد که با اجرای طرح جامع حفاظت از تالاب انزلی بتوانیم نسبت به جمعآوری گونه غیربومی آزولا از این تالاب و احیای آن اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه طرح جامع حفاظت از تالاب هامون و ارومیه نیز تدوین شده است در کنار این امر برای پریشان و بختگان هم طرح جامع حفاظت تدوین شده و باید گفت که نهضت توجه و احیای به تالابها در کشور آغاز شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص پدیده گرد و غبار گفت: محیط زیست مرز نمیشناسد و کل موضوعات زیست محیطی جهانی است که در این خصوص باید گفت که گرد و غبار نیز ناشی از بی توجهی محیط زیست است.
وی خشکسالیهای چند سال اخیر، واقع شدن ایران در کمربند خشک و نیمه خشک در کنار وجود کانونهای بحران و احداث سدها را از علل عمده بروز پدیده گرد و غبار عنوان کرد و گفت: 17 کشور منطقه هماکنون گرفتار پدیده گرد و غبار هستند. از سوی دیگر 55 درصد کانونهای بحران در عراق، 25 درصد سوریه و بخشی نیز در اردن و شمال افریقا واقع است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به احداث سدهای متعدد در کشور ترکیه اشاره کرد و گفت: طی چند سال اخیر بیش از 100 سد در کشور ترکیه احداث شده که این امر موجب شده تا آب ورودی به کشور عراق کاهش یافته و باعث بروز مشکلاتی در خصوص پدیده گرد و غبار شود.
وی با اشاره به اینکه شش کانون اصلی گرد و غبار در کشور عراق وجود دارد گفت: ایران در دیدار هیات عراقی که به تهران آمده اعلام آمادگی کرده تا نسبت به عملیات مالچ پاشی در این کشور با مشارکت به عراق اقدام کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: 2 میلیون و 400 هزار هکتار تثبیت شنهای روان نیز در کشور انجام شده که این امر رکوردی در دنیا محسوب میشود.
وی در خصوص پدیده شکار و صید غیرمجاز گفت: 8 هزار گونه گیاهی و 2 هزار و 400 گونه جانوری در کشور وجود دارد که برخی از آنها مانند ببر و شیر منقرض شدهاند که سازمان حفاظت محیط زیست در حال احیای آنهاست.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته تنها سه قلاده یوزپلنگ در کشور وجود داشت گفت: خوشبختانه با تلاشهای انجام شده هم اکنون شمار یوزهای کشور به 120 قلاده رسیده است.
وی با اشاره به حادثه هفته گذشته برای یوزپلنگهای ایرانی گفت: در این حادثه سه قلاده یوز بر اثر تصادف با خودرو کشته شدند که این امر موجب نگرانی جدی سازمان حفاظت محیط زیست شده است.
وی در خصوص مجوزهای شکار و صید نیز گفت: باید مجوزهای شکار و صید ساماندهی شوند و از وضعیت فعلی خارج گردند.