رئیس سازمان امور مالیاتی : از ابتدای امسال تاکنون وصول مالیات تجمیع عوارض در مقایسه با درآمدهای پیش بینی شده بیش از150 درصد رشد داشته است؛ از ابتدای امسال قانونی تصویب شده است که بر اساس آن کسانی که بدهی مالیات تجمعی دارند باید تا 12 دی مالیات خود را تعیین تکلیف کنند.
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: از ابتدای امسال تاکنون وصول مالیات تجمیع عوارض در مقایسه با درآمدهای پیش بینی شده بیش از150 درصد رشد داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر ، علی عسکری ،رئیس سازمان امور مالیاتی ،در نشست اتاق بازرگانی و صنایع و معادن با سازمان امور مالیاتی افزود: از ابتدای امسال قانونی تصویب شده است که بر اساس آن کسانی که بدهی مالیات تجمعی دارند باید تا 12 دی مالیات خود را تعیین تکلیف کنند.
وی اضافه کرد: اگر این عده زودتر اقدام کنند جرائم آنها تا صد در صد قابل بخشش است و بخشنامه آن نیز ابلاغ شده است.
عسکری در پاسخ به درخواست یکی از اعضای اتاق بازرگانی مبنی بر تفویض اختیار به مدیران سازمان امور مالیاتی گفت: تاکنون دو بار در سه حوزه تفویض اختیار شده است که البته در منابع مختلف مالی برای تفویض اختیار سقف گذاشتیم.
وی درباره تفویض اختیار در موضوع سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته افزود: تاکنون 110 پرونده از استان ها برای تعیین تکلیف به سازمان امور مالیاتی ارسال شده که عمده ترین مشکل آن ها اختلاف نظر در تفسیر قانون و آیین نامه معتبر است.
عسکری ادامه داد: مقرر شد در این باره کارگروهی از سازمان امور مالیاتی و وزارت صنایع و معادن تشکیل شود تا آیین نامه را اصلاح کنند.
رئیس سازمان امور مالیاتی درباره تقسیط مالیات ها هم گفت: در موارد جزئی تا سه سال و در بقیه موارد از پنج تا 12 ماه ، مالیات ها را تقسیط می کنیم.
عسکری افزود : در این تقسیط مودی مالیاتی40 تا 50 درصد مالیات را در زمان اظهارنامه و بقیه آن را اقساطی پرداخت می کند .
عسکری با بیان اینکه برای تقسیط فراگیر مالیات اختیاری نداریم افزود: اگر بعضی مودیان در پرداخت مشکل داشته باشند ، مالیات آنها تقسیط می شود.
وی افزود: بیشتر فروشنده ها سه درصد مالیات بر ارزش افزوده را در زمان فروش دریافت می کنند اما اگر اسنادی باشند که فروشندگان کالا را قسطی فروخته اند ، پس از بررسی مالیات آنان تقسیط می شود.
رئیس سازمان امور مالیاتی راه نجات از مرحله توزیع و عمده فروشی را به خرده فروشی ، صندوق فروش دانست و گفت: برای کسانی که از صندوق فروش استفاده کنند تمهیداتی پیش بینی شده است.
عسکری با اشاره به اینکه در مالیات می توانیم تا پنج سال به عقب برگردیم گفت: اگر اسنادی داشته باشیم که مؤدی در پنج سال گذشته اظهارنامه مالیاتی نداشته است می توانیم به عقب برگردیم و برای وی برگ تشخیص مالیاتی صادر کنیم.
وی درباره ممنوع الخروج کردن صاحبان صنایع که بدهی مالیاتی آنان قطعی شده است گفت: برای بدهی بیش از یک میلیون تومان ممنوع الخروجی صادر می شود این در حالی است که 70 درصد مشتریان ما زیر یک میلیون تومان مالیات پرداخت می کنند.
عسکری در عین حال گفت: سقف یک میلیون تومان را بررسی و سعی می کنیم به این عده از قبل اطلاع رسانی کنیم اما در هر صورت قانون را اجرا می کنیم.
در این نشست همچنین یکی از اعضای اتاق بازرگانی علت ارائه دو نوع ترازنامه سودده و زیان ده را برای بانک و سازمان امور مالیاتی ، تسهیلات ندادن بانک ها به واحدهای زیان ده دانست.
عسکری پاسخ داد: پرونده ای داریم که یکی از صاحبان صنایع در شش سال150 میلیون تومان مالیات پرداخت کرده اما با بررسی اسناد و مدارک همین شخص برای وی180 میلیارد مالیات وضع شده است.
وی در عین حال گفت: واحدهایی که دو نوع ترازنامه ارائه می کنند اگر در بررسی متوجه شویم که زیان ده هستند از آنها مالیات اخذ نمی شود اما اگر عکس آن ثابت شود مالیات اخذ می شود.
رئیس سازمان امور مالیاتی افزود: بیش از70 درصد ترازنامه های 193 هزار شرکتی که به ما مالیات می دهند سودده است.
وی افزود:10 تا 15 درصد این تعداد برای پرداخت یکجای مالیات مشکل دارند که مالیات آنها تقسیط می شود اما مشکل کشور در کمتر از10 درصد این تعداد است که باید برای آنها به راه حلی برسیم.
عسکری گفت: نیمی از این ده درصد یعنی حدود10 هزار واحد صنعتی مشکل دار هستند که بقیه 193 هزار شرکت را تحت الشعاع خود قرار می دهند.
در این هنگام رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران از عسگری خواست این آمار را در مجالس و رسانه ها بیان کند تا مسئولان به بهانه اینکه در یکی دو مورد فرار مالیاتی وجود دارد آن را چماق نکنند و بر سر بخش خصوصی نزنند.
نهاوندیان افزود: فضای متهم کردن بخش خصوصی غلط است و حساب متخلف را باید از کسی که وظیفه شناسی اقتصادی می کند جدا و در فضای اقتصادی کشور هماهنگی ایجاد کنیم.
در ادامه این نشست ، رئیس سازمان امور مالیاتی درباره مالیات نگرفتن از دولتی ها گفت: در مالیات بر ارزش افزوده جز در مواردی که معافیت مالیاتی داده شده است برای هیچ گروهی استثناء وجود ندارد.
عسکری گفت: درباره مالیات ندادن آستانین با دفتر مقام معظم رهبری مکاتبه کردیم که این دفتر در 13 مهر امسال به صورت مکتوب اعلام کرد آستانینی که فعالیت اقتصادی می کنند باید مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کنند.
همچنین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نیز با رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه این نشست برگزار شد.
اعضای این کمیسیون درباره ممنوع الخروج کردن بعضی صاحبان صنایع که اختلاف مالیاتی دارند و نیز درباره مالیات بر ارزش افزوده بعضی از فروشگاه های دولتی مانند شهروند که آن را قبول ندارند ، دغدغه های خود را بیان کردند.