در میان دهها نهاد مردمی و انقلابی که به برکت انقلاب اسلامی متولد شد، ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند دارای برجستگیهای خاصی است.
وزیر دادگستری طی پیامی به گردهمایی مدیران عامل ستادهای رسیدگی به امور دیه که در استان خراسان رضوی برگزار میشود، بر تلاش در جهت آزادی زندانیان جرایم غیرعمد تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازایسنا ، متن پیام سید مرتضی بختیاری به این شرح است:
«بسمه تعالی
پس از حمد خدا و درود و صلوات بر محمد (ص) و آل محمد (ص) و عرض ارادت به آستان مقدس حضرت ثامن الحجج (ع) و تبریک آغاز سی و سومین سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و سومین سال از دهه چهارم انقلاب که توسط رهبر فرزانه انقلاب با عنوان دهه پشرفت و عدالت نامگذاری شده، صمیمانه از شرکتکنندگان در همایش تشکر مینمایم.
در میان دهها نهاد مردمی و انقلابی که به برکت انقلاب اسلامی متولد شد، ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند دارای برجستگیهای خاصی است. این نهاد مردمی از جهات مختلف موجب برکت و اعتلای روحیه خدمتگزاری است. چه آنانکه این محل مقدس را برای انجام کار خیر انتخاب میکنند و چه افرادی که از قبل تسهیلات این ستاد از گرفتاری نجات پیدا میکنند و به دامان جامعه و آغوش گرم خانواده باز میگردند. همچنین کسانی که به عنوان اولیای دم و دریافتکنندگان وجوه ستاد دیه، التیامی هر چند قلیل بر زخم آنها گذاشته میشود، از این ستاد نورانی بهرهمند هستند.
بر همین اساس درود میفرستیم بر بانیان و مؤسسین عزیز ستاد دیه به ویژه سید بزرگوار شهید لاجوردی که نیت خیر آنها امروز منشاء این همه برکت شده است.
آزادی زندانیان نیازمند در جرایم غیرعمد که سر لوحه اهداف این ستاد مردمنهاد است، در حقیقت محلی برای رهایی انسانهای گرفتار از بند است که با خلوص نیت و در راه رضای خداوند انجام میپذیرد و انشاالله باقیاتالصالحاتی برای همه دست اندرکاران ما خواهد بود.
گردهمایی مدیران عامل ستادهای دیه استانها و مسئولان ستاد دیه کشور در مشهد مقدس در جوار بارگاه ملکوتی ثامنالائمه حضرت علیابن موسیالرضا (ع) و در آستانه میلاد باسعادت نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و تولد ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام جعفر صادق (ع)، فرصت مغتنمی است که با یاری خواستن از ائمه طاهرین و با حل مشکلات و معضلات پیش رو، تعداد بیشتری از زندانیان نیازمند را از زندان آزاد کند تا کانونهای خانوادگی بسیاری از هموطنان در آغازین روزهای بهار، رنگ و بوی بهاری بهخود گیرد.
در کشور عزیزمان، مردم نوعدوست همواره در اجرای فرامین پرعطوفت پیامبر خاتم (ص) و در راستای ترویج اخلاق و حفظ ارزشهای اسلامی در جامعه با درک مشکلات انسانهایی که ناخواسته به زندان کشیده شدهاند با کمکهای خداپسندانهای که به ستاد دیه انجام میدهند برای بازگشت مجدد این قبیل هموطنان به آغوش خانوادههایشان تلاش گستردهای را به عمل میآورند.
چنین اقداماتی حکایت از ارج نهادن خیرین به دستورات دین حیاتبخش اسلام و اظهار همدردی با انسانهای گرفتاری است که به دلیل بدهیهای ناشی از جرایم مالی غیر کلاهبرداری سالها در زندان نگران چگونه زیستن همسر و فرزندان بیپناه خود هستند.
دین مبین اسلام دین رحمت است و پایههای ترویج این دین الهی، مبتنی بر ایمان به خداوند و تبعیت از مهر و نوعدوستی استوار شده است و پیامبر اکرم (ص) نیز محکمترین دستگیرههای ایمان به خداوند را در دلدادگی و عشق به معبود و حب و دوستی یکدیگر و دورکردن خشم و عداوت از دلها میداند.
ضمن قدرشناسی از کوششها و تلاشهای مداوم و خستگیناپذیر مدیران عامل ستادهای دیه استانها و ایثار و از خودگذشتگی مسئولان و مدیران ستاد دیه کشور، مجدانه از شما عزیزان درخواست دارم که با عزمی راسختر در سالی که از طرف رهبر عظیمالشان انقلاب اسلامی حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای «مد ظله العالی» سال همت مضاعف و کار مضاعف نامیده شده است، در آزادی زندانیان نیازمند بکوشیم.
فرهنگسازی در سطح جامعه و دعوت ازخیرین در ماه پایانی سال خصوصا اطلاع رسانی از طریق شبکههای صدا و سیما در هر استان، بسیاری از خیرین را در مشارکت به این امر خیر و خداپسندانه راغبتر مینماید، علی الخصوص با اعلام این موضوع که کمک خیرین به زندانیان موجب میگردد که بسیاری از حادثهدیدگان ناشی از تصادفات رانندگی نیز با دریافت دیه خود مرهمی بر زخمهای ناشی از تصادفات رانندگی بگذارند.
بدون تردید هماندیشی در گردهمایی بر پاشده میتواند ضمن سرعت بخشیدن به آزادی زندانیان، راهکارهایی را فراروی همه ما قراردهد تا در جلوگیری از ورود افراد به زندانها موفق گردیم.
اقدامات نویدبخشی که در سالهای اخیر در ستاد دیه کشور آغاز شده است و ارائه طرحهایی در زمینه تشکیل «شورای عالی فرهنگ عبور و مرور (ترافیک)» و یا «انجمن ملی ترویج قوانین و حمایت از قربانیان رانندگی» میتواند بارقه امید را در جامعه ایجاد نماید که با چنین طرحهایی و گسترش فرهنگ عبور و مرور در کشور، حداقل از تلفات انسانی در حوادث رانندگی کاسته گردیده و از این طریق ورودی به زندانها نیزکاهش یابد.
رجای واثق دارم حضور شما مدیران عامل محترم ستادهای دیه استانها در شورای فرهنگ عمومی استان و نهادهای تاثیرگذار در ارتقای فرهنگ حفظ حقوق انسانها در پیشگیری از وقوع جرایمی مانند عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، تعهد مهریه نامعقول و توصیه به پرهیز از جمله «مهریه را کی داده و کی گرفته»، غفلت از پرداخت نفقه همسر و افراد تحت تکفل، عدم توجه به رعایت نکات ایمنی کار (حوادث کارگاهی) و توجه به تقصیر بزرگ صدور چکهای بلامحل که همه اینها تجاوز به حقوق حقه مردم این میهن اسلامی است و موجب پاشیده شدن کیان خانواده ها و ورود مرتکبین این جرایم به زندانها میشود، اثر دارد.
توفیق خدمت در ستاد دیه که نصیب شما برادران و خواهران محترم شده است نعمتی است الهی که نصیب هر فردی نمیشود. پس باید شکر این نعمت را بهجا آوریم و حال که در جوار مضجع منور آقا علی ابن موسیالرضا (ع) قرار گرفتهایم با آن حضرت پیمان ببندیم تا هر آنچه در توان داریم در خدمت به زندانیان نیازمند آبروداری کـه بـدون هیچ نیت و قصد قبلی گرفتار شده اند، بهکار بندیم و در جهت آزادی آنان از زندان حداکثر تلاش را بهکار ببریم تا رضایت خالق هستیبخش را از این طریق کسب نماییم.
در پایان وظیفهمندم از تلاشهای مخلصانه و شبانهروزی همسنگر شهید لاجوردی، برادر عزیز جناب آقای مهندس جولایی مدیر عامل محترم ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند به عنوان خادم تشکر نمایم.
از درگاه ایزد منان، سلامتی و طول عمر با عزت برای کلیه خدمتگزاران در ستاد دیه را خواستارم.
وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران»