مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه صنایع میانی و پائین دستی پتروشیمی با هدف تبیین استراتژی توسعه صنایع میانی و پائین دستی پتروشیمی توسط دستگاه های مسئول و با حضور معاون اول رئیس جمهور امروز در ماهشهر برگزار می شود
همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه صنایع میانی و پائین دستی پتروشیمی در شهرستان ماهشهر آغاز به کار کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مهر، مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در خصوص برگزاری این همایش گفت: همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه صنایع میانی و پائین دستی پتروشیمی با هدف تبیین استراتژی توسعه صنایع میانی و پائین دستی پتروشیمی توسط دستگاه های مسئول و با حضور معاون اول رئیس جمهور امروز در ماهشهر برگزار می شود.
علی یزدانی با بیان اینکه در این همایش وزرای نفت و معاونان آن و همچنین معاونان وزیر اقتصاد حضور دارند، افزود: افزایش همگرایی دستگاه های ذیربط و مسئول در بخش سرمایه گذاری و توسعه صنایع میانی و پائین دستی پتروشیمی، شناسایی و معرفی فرصت های کسب و کار، حمایت از سرمایه گذاری در صنایع پائین دستی، آسیب شناسی صنایع پائین دستی و برنامه ریزی برای به تولید رساندن ظرفیت های موجود، جذب و توسعه سرمایه گذاری در صنایع پتروشیمی از طریق توسعه بخش خصوصی، جذب و جهت دهی سرمایه گذاری ها با ارائه اطلاعات فنی و اقتصادی و ایجاد تعامل با دستگاه های ذیربط و جذب حمایت های آنها به صنایع پائین دستی پتروشیمی از دیگر اهداف این همایش است.
وی تصریح کرد: راهکارهای سرمایه گذاری و تامین منابع مالی صنایع میانی و پائین دستی، نقش صنایع میانی و پائین دستی صنایع پتروشیمی در اقتصاد کشور، راهکار های مرتبط با تکنولوژی، تولید و توسعه بازارهی داخلی و صادرات محصولات پائین دستی پتروشیمی، تبیین مکانیزم های مربوط به دسترسی به لیسانس ها و دانش فنی مورد نیاز، معرفی زنجیره ها و خوشه های متانول، آمونیاک، اتیلن، پروپان، اوره و ...کلیه طرح های صنایع پائین دستی پتروشیمی و انتقال تجربیات در زمینه گسترش صنایع میانی و پائین دستی پتروشیمی از محورهای این همایش است .
یزدانی با بیان اینکه بر اساس سیاست های استکباری که در دنیا وجود دارد، تقسیمبندی و قطب بندی مکان های احداث صنایع پتروشیمی به صورتی است که منطقه خاورمیانه را فقط برای تولید مواد پایه و اولیه، مدنظر قرار دادهاند، عنوان کرد: کشورهایی مثل ایران، عربستان، قطر، کویت و امارات متحده عربی با توجه به اینکه از منابع نفت و گاز برخوردار هستند به صورتی برایشان برنامه ریزی شده است که این کشورها فقط قادر به تولید مواد پایه و اولیه بوده و فاقد زنجیره کامل ارزش افزوده باشند.
وی با بیان اینکه در این تقسیمبندی جهانی اروپا سهم بیشتری دارد و پلیمرهای مهندسی با ارزش افزوده بسیار بالا در این کشورها تولید می شوند، افزود: چین به تنهایی یکی از مهم ترین بخش ها را به عهده دارد و آن تولید کالاهای مصرفی برای خودش و تمام دنیا است و به این ترتیب مواد پایه و اولیه از خاورمیانه یا به اروپا می رود و تبدیل به پلیمرهای مهندسی میشود و یا به چین می رود و برای کالاهای مصرفی تمام دنیا مثل کیف، کفش پارچه و ... استفاده میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی افزود: در ضلع چهارم این مربع، که بیشترین سود را می برند کشورهای آمریکای شمالی، کانادا و برخی کشورهای اروپایی هستند. این کشورها دارای تکنولوژی بالا هستند. آنها به جای تولید مواد اولیه و پایه و یا تولید کالاهای مصرفی، تکنولوژی تولید کرده که بیشترین استفاده و سود را نیز نصیب خود می کنند.