معاون حقوقی و سجلی سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد، تاکنون برای بیش از 350 هزار نفر شناسنامه رایانه ای صادر شده است؛شناسنامه های رایانه ای خدشه دار نمی شوند؛ در این شناسنامه بارکد شماره ملی حک می شود
معاون حقوقی و سجلی سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد، تاکنون برای بیش از 350 هزار نفر شناسنامه رایانه ای صادر شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا ،محسن کرمی اظهار داشت: صدور شناسنامه های رایانه ای به تدریج از ابتدای سال 89 در کشور شروع شده است و مردم به تدریج برای تعویض شناسنامه های خود به اداره های ثبت احوال منطقه محل سکونت مراجعه کنند.
کرمی درباره صدور شناسنامه برای سایر افراد گفت: هر کس برای تعویض، عکس دار کردن و یا اعلام مفقودی به اداره های ثبت احوال کشور مراجعه کند، شناسنامه رایانه ای دریافت می کند.
وی با بیان اینکه تمامی شناسنامه های دست نویس به تدریج از رده خارج خواهد شد، افزود: تلاش خواهد شد با مراجعه موردی مردم به اداره های ثبت احوال در سراسر کشور، شناسنامه رایانه ای صادر و تحویل شود.
معاون حقوقی و سجلی سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه شناسنامه های رایانه ای خدشه دار نمی شوند، تاکید کرد: امکان جعل این شناسنامه ها وجود ندارد.
کرمی، ماشین نویس بودن مشخصات هویتی و سجلی فرد و مشخصات صفحات دیگر مثل اسامی فرزندان و همسر را از ویژگی های شناسنامه های رایانه ای عنوان کرد و افزود: مشخصات فرد در شناسنامه های رایانه ای، دیگر دست نویس نخواهد بود و به صورت تایپ شده در شناسنامه نوشته می شود.
وی از طراحی های جدید بر روی شناسنامه های رایانه ای خبر داد و گفت: ریز نوشته های امنیتی در طراحی صفحات شناسنامه های رایانه ای وجود دارد که فقط با دستگاه های میکروپرینت قابل رویت است.
کرمی، اندازه و قطع این شناسنامه ها را به اندازه گذرنامه ها دانست و افزود: صفحات و مواد اولیه در این شناسنامه ها از کاغذ واتر مارک استفاده شده است.
وی با بیان اینکه روی کاغذ یکی از صفحات شناسنامه رایانه ای، نقشه جمهوری اسلامی ایران حک شده است، افزود: در صفحات دیگر آن، آرم مقدس جمهوری اسلامی ایران و عبارت ثبت احوال و نام خلیج فارس به شکل خاصی حک شده است.
معاون حقوقی و سجلی سازمان ثبت احوال کشور گفت: در شناسنامه های رایانه ای عکس الصاق نخواهد شد بلکه عکس اسکن می شود و با یک روکش مطمئن و مناسب حفاظت می شود.
کرمی حک بارکد شماره ملی در این شناسنامه ها را از دیگر ویژگی های شناسنامه های رایانه ای ذکر کرد و گفت: شماره ملی در شناسنامه های قبلی وجود نداشته است.
وی به افزایش قابلیت های امنیتی این شناسنامه ها اشاره کرد و گفت: برای این منظور از کاغذهای امنیتی و حساس مواد شیمیایی و از نخ امنیتی سه رنگ استفاده شده است.
معاون حقوقی و سجلی سازمان ثبت احوال کشور گفت: برای بالا بردن افزایش ضریب امنیتی شناسنامه های رایانه ای از روکش امنیتی اولمینت و هلوگرام سه بعدی استفاده شده است به گونه ای که امکان جعل و خدشه دار شدن شناسنامه را به صفر رسانده است.
کرمی تصریح کرد: شماره مسلسل و سری شناسنامه در همه صفحات شناسنامه های رایانه ای پانچ شده است.
وی در باره هزینه تعویض شناسنامه رایانه ای، گفت: برای صدور هر شناسنامه رایانه ای مبلغ 20 هزار ریال دریافت می شود و غیر از این مبلغ وجهی دریافت نمی شود.
معاون حقوقی و سجلی سازمان ثبت احوال کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شناسنامه های رایانه ای در همه اداره های ثبت احوال کشور صادر می شود، گفت: دستگاه های چاپگر صدور این شناسنامه ها در همه کلان شهرها و استان ها و همچنین در برخی شهرستان ها وجود دارد.
کرمی درباره شهرستان های فاقد دستگاه های چاپگر صدور شناسنامه های رایانه گفت: به زودی شهرستان های یاد شده به دستگاه های چاپگر صدور شناسنامه های رایانه ای مجهز خواهند شد.
وی با بیان اینکه نیازی به مراجعه برای تعویض شناسنامه به کلان شهرها و استان ها نیست، گفت: مردم می توانند به اداره های ثبت احوال منطقه مسکونی خود مراجعه و نسبت به تعویض شناسنامه رایانه ای خود اقدام کنند.
کرمی درباره واگذاری برخی از خدمات ثبت احوال به بخش خصوصی گفت: برای تکریم ارباب رجوع و تسریع در ارایه خدمات به مردم ، مجوزهایی به دفاتر پیشخوان دولت برای این منظور صادر شده است.
وی افزود: تا پایان سال 89 مجوزهای صادر شده به دفاتر پیشخوان دولت، به 100 دفتر خواهد رسید و این دفاتر خدمات الکترونیک هویتی مربوط به امور شناسنامه و کارت ملی را به مردم ارایه می دهند.
معاون حقوقی و سجلی سازمان ثبت احوال کشور اظهارداشت: از طریق دفاتر پیشخوان دولت، 11 خدمت از جمله تغییر هویتی و سجلی افراد، تغییر نام، نام خانوادگی و تعویض کارت ملی به مردم ارایه می شود و نیازی در این زمینه به مراجعه افراد به ثبت احوال نیست.