احمدینژاد گفت: صیانت از محیط زیست و اصلاح طبیعت و بازگرداندن تعادل به این چرخه یک تعهد و میثاق عمومی است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که هم در طراحی، هم پیگیری و مدیریت و در میزبانی و میهمانی این امر مهم با تمام توان تلاش کند
رئیسجمهور اظهار داشت: صیانت از محیط زیست و اصلاح طبیعت و بازگرداندن تعادل به این چرخه یک تعهد و میثاق عمومی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایسنا، محمود احمدینژاد با حضور در "مجمع جهانی تالابها برای آینده" که به مناسبت چهلمین سالگرد کنوانسیون رامسر در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران برگزار شد، با باطل کردن تمبر یادبود این مراسم، گفت: موضوع این اجلاس و تمام عوامل مرتبط با محیط زیست مهم هستند چراکه بستر بالندگی، رشد و برپایی زندگی زیبا و مناسب، محیط زیست است. خداوند متعال تمام عالم را در یک تعادل بسیار زیبا و مناسب خلق کرد که در بستر این عالم انسان شکوفا شود و انسان بتواند با بهرهگیری از مواهب مادی مسیر کمال، ساختن و زندگی متعالی را طی کند.
وی ادامه داد: بههم خوردن تعادل طبیعت در واقع بهم خوردن نظم فکر انسان و ارتباط بین انسانها و ایجاد اخلال در رسیدن انسانها به قلههای هدف است و امروز خوشبختانه همگان دریافتهاند که محیط زیست انسانی یک محیط پیوسته است و تحت یک نظام بسیار دقیق و قانونمند عمل میکند. چرخههای طبیعی به مانند چرخه آب، هوا و دیگر چرخهها بسیار قانونمند، دقیق و پیچیده هستند و در هر نقطهای از این شبکه بسیار گسترده خللی ایجاد شود این خلل به تمام شبکه و دنیا منتقل میشود.
احمدینژاد تصریح کرد: اینکه کسانی تصور کنند در گوشهای تخریبهای سنگین وارد کنند و باعث عدم تعادل در چرخه شوند تبعات آن محدود به منطقه خواهد بود تصور اشتباهی است. امروزه همگان متوجه شدهاند که صیانت از محیط زیست یک وظیفه عمومی و همگانی است.
رئیسجمهور افزود: همگان میدانید که دهههای اخیر سیر تخریب محیط زیست اعم از تالابها، جنگلها و آب و هوا شتاب فزایندهای گرفته و امروز یکی از سنگینترین چالشهای پیشروی بشر تحولات سنگین آب و هوایی و آلودگیهای محیط زیستی است و به نظر من سه عامل موجب این اتفاقات ضدبشری است.
وی اظهار داشت: عامل اول عدم آگاهی است. فراوان هستند کسانی که از تاثیر اقدامات مخرب خود بر محیط زیست بیاطلاع هستند و به آثار ماندگار و گسترده این تخریبها آگاهی ندارند.
احمدینژاد علت دوم را عدم وجود استانداردها و ضوابط شفاف در این ارتباط دانست و گفت: هنوز در بسیاری از نقاط دنیا ضابطه و استاندارد جامعی بر بخشهای گوناگون محیط طبیعی حاکم نیست و وقتی قانون نباشد بطور طبیعی هرج و مرج گسترش پیدا میکند.
رئیسجمهور در ادامه افزود: علت سوم که علت مهم و اساسی است عبارت است از اندیشه سرمایهداری. زمانی که عدهای انسان را بریده از آسمان و موجودی به دنبال لذت فردی حداکثری و انسان را موجودی بدون تعهد اخلاقی نسبت به دیگران در محیط تعریف کردهاند سنگ بنای تخریب گسترده در محیط را گذاشتند. بسیاری از ثروتهای افسانهای سرمایهداران و سرمایهسالاران بزرگ دنیا ناشی از فروش طبیعت و سلامتی موجودات زنده و انسان است. امروز برخی از کشورها هستند که اگر بخواهند مراکز صنعتی و سوزاننده سوخت فسیلی خود را با استانداردهای امروز دنیا تطبیق دهند این مراکز تولیدی از توجیه اقتصادی ساقط میشود. آنها با فروش سلامت مردم و محیط ثروتاندوزی میکنند و بیشترین تخریب محیط زیست توسط کسانی انجام میشود که پیرو اندیشه سرمایهداری هستند.
وی با بیان اینکه در دستورات آسمانی احترام به طبیعت و صیانت از آن جایگاه بالایی دارد، گفت: در آیین ما آسیبزدن به یک شاخه درخت معادل شکستن بال فرشتگان الهی قلمداد شده است. صیانت از محیط زیست در اندیشه الهی صیانت از خود انسان و کرامت انسان است.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: اندیشه زیادهطلب سرمایهداری برای تصرف ثروت ملتها و ثروت سرزمینها تمام حد و مرزهای مورد نیاز برای محیط را درهم شکست.
احمدینژاد ادامه داد: در خلیج فارس آلودگی ناشی از ناوگانهای نظامی چندین برابر آلودگی ناشی از ناوگانهای تجاری است.
وی با اشاره به تصرف سرزمینها از جمله عراق و افغانستان و تخریبهای محیط زیستی که ناشی از این تصرفها در این کشورها انجام شده است، گفت: همین امروز اگر این تخریبها در عراق قطع شود و تمام توان عراق و کشورهای همسایه برای بازسازی جمع شود حداقل این بازسازی به 50 سال زمان نیاز دارد.
رئیسجمهور گفت: مسابقه سنگین تولید سوخت فسیلی و مصرف سوخت فسیلی ناشی از نگاه سرمایهداری است. امروز حتی قطبها نیز از کاووش برای کشف نفت و گاز در امان نیستند و اگر بخواهیم تعادل محیطی را برگردانیم و روند تخریب را متوقف کنیم باید در همین سه بخشی که عنوان شد سرمایهگذاری کرد.
وی در تشریح این سه بخش اظهار داشت: بخش اول آموزش است که اهمیت ویژهای دارد. باید مجموعه سازمانهای دخیل در دنیا بسیج شوند و برنامه آموزش گسترده همگانی در این زمینه تنظیم کنند و چگونگی زندگی با طبیعت، احترام و حفظ طبیعت، متنهای مرزهای آموزشی در تمام سطوح تحصیلی در تمام کشورها قرار گیرد و هنرمندان نیز موظف شوند که آموزش تعامل با محیط و اهمیت محیط زیست را در متن کارهای خود بگنجانند.
احمدینژاد افزود: وظیفه دوم تعریف استانداردهای شفاف و روشن در این زمینه است. البته محیط متنوع است و با اتکا به این تنوع باید استانداردهای روشن و ضوابط دقیقی را در این ارتباط تعریف کنیم.
رئیسجمهور کار سوم را بسیج کردن عزم عمومی برای دو هدف عنوان کرد و گفت: هدف اول جایگزینی اندیشه انسانی به جای اندیشه سودمحور سرمایهداری است. اگر سازمان ملل و نهادهای وابسته حقیقتا به دنبال اصلاح وضعیت محیط جهان هستند باید از سرچشمه، نوع نگاه به انسان و طبیعت را اصلاح کنند و اگر این اتفاق نیفتد بخشهای کوچکی در جهان با توجه به تعهد اخلاقی خود به حمایت از محیط زیست اهتمام میورزند اما کسانی که بیش از 50 درصد تخریبهای محیطی را انجام میدهند هیچ احساس تعهدی نسبت به کاهش آلودگیها و روند تخریب و اصلاح محیط نشان نمیدهند.
وی تاکید کرد: باید نوع نگاه قانونگذاری در این ارتباط از مرکز مدیریت جهان یعنی سازمان ملل اصلاح شود. نهادهای اقتصادی و سیاسی وابسته به این سازمان احساس مسئولیت کرده و با نگاه انسانی این روابط را تنظیم کنند.
احمدینژاد ادامه داد: هدف دوم این است که تخریبکنندگان اصلی محیط زیست با ضوابط مستحکم موظف به اصلاح روند شوند و دولت آمریکا متعهد شود که ظرف پنج سال چرخه صنعتی و مصرفی خود را اصلاح کند و در سطح استانداردهای بینالمللی قرار دهد.
وی با بیان اینکه همه تلاش کنیم که این اصلاح صورت گیرد و این اتفاق رخ دهد، گفت: مناسب است که در این اجلاس بتوان بندهایی را در این ارتباط به تصویب رساند و در مجمع جهانی سال بعد پای آن بایستیم. باید حلقههای تخریبکننده محیط زیست را تنگتر و تنگتر کنیم.
رئیسجمهور ادامه داد: در کشور ما با کسانی که درختان را قطع میکنند یا مثلا رودخانهها را آلوده میکنند، برخورد شدیدی میشود ولی کسانی که میلیونها برابر این کل این محیط را تخریب میکنند در حال حاضر آزادانه زندگی میکنند، طلبکار هستند و با مردم جهان نیز از موضع طلبکاری صحبت میکنند.
احمدینژاد تصریح کرد: صیانت از محیط زیست و اصلاح طبیعت و بازگرداندن تعادل به این چرخه یک تعهد و میثاق عمومی است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که هم در طراحی، هم پیگیری و مدیریت و در میزبانی و میهمانی این امر مهم با تمام توان تلاش کند و باید در این ارتباط آنقدر فریاد بزنیم که تمام تریبونهای مهم و مراکز تصمیمگیر دنیا در این ارتباط به اهمیت موضوع واقف شوند.
وی ادامه داد: ایران سرزمین تالابهای زیباست. تالابها حلقه بسیار مهمی از این چرخه سیستماتیک هستند. چرخهای که زمین را بسان گهوارهای آرام و متبوع برای رشد و نمو انسانها تعریف کرده است.