وزیر نیرو: در بخش ظرفیت نصب شده ، نیروگاه های برق کشور از مرز 60 هزار مگاوات عبور کرده است.
وزیر نیرو:وزیر نیرو گفت: تلفات شبکه برق کشور امسال16 و نیم درصد کاهش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحدمرکزی خبر ،مجید نامجو در جلسه استیضاح خود در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی افزود: در بخش ظرفیت نصب شده ، نیروگاه های برق کشور از مرز 60 هزار مگاوات عبور کرده است.
وی گفت: طول شبکه انتقال و فوق توزیع برق 6 و 7 دهم درصد و ظرفیت پست های انتقال برق کشور در دولت دهم 12 و 3 دهم درصد رشده کرده است.
نامجو افزود: ظرفیت پست فوق توزیع برق کشور نیز در دولت دهم11 و 2 دهم درصد ارتقاء یافته و طول شبکه توزیع برق کشور از 5 و 2 دهم درصد رشد برخوردار است.
وی گفت: مشترکان برق کشور نیز در دولت دهم 9 و نیم درصد افزایش و روستاهای برق دار کشور یک و 6 دهم رشد یافت است.
نامجو با اشاره به روند رو به رشد بازدهی نیروگاه های کشور افزود: بازدهی نیروگاه ها امسال به 38 درصد رسیده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از گسترش ندای آزادی خواهی ، ارزش های والای انسانی و بیداری اسلامی ابراز خرسندی کرد و افزود: به عنوان وابسته به نظام و انقلاب خوشحالیم که می بینیم اندیشه های امام خمینی (ره) از مرزهای کشورمان عبور کرده است.
نامجو گفت: این موضوع خستگی را از تن ما انقلابیون خارج می کند تا با تلاش بیشتر بتوانیم رسالت های واقعی خود را ایفا کنیم.
نامجو جلسه استیضاح خود را فرصتی برای گزارش عملکرد وزارت نیرو ، تبیین مسائل و مشکلات و توجه ویژه به این وزارتخانه دانست.
وزیر نیرو گفت: از این کارمان به این جا کشیده شود بسیار پرهیز می کردم اما امیدوام این جلسه فرصتی باشد تا بتوانم تلاش همکارانم را در کشور بیان کنم.
افزایش حدود 85 درصدی صادرات برق در دولت دهم
وزیر نیرو گفت: صادرات برق به کشورهای همسایه در دولت دهم 84،8 درصد رشد داشته است.
نامجو در دفاع از اقدامات خود به وضع خصوصی سازی نیروگاه های کشور اشاره کرد و افزود: نیروگاه های خصوصی در شروع دولت دهم 15 درصد ظرفیت برق کشور را تامین می کرد اما هم اکنون این رقم را به 31 درصد افزایش داده ایم.
وی با اشاره به شاخص های برتر صنعت برق کشور اضافه کرد: ایران از نظر ظرفیت در رتبه شانزدهم جهان و از نظر ظرفیت اسمی و بازدهی نیروگاه ها ، تبادل و تولید برق در رتبه نخست منطقه قرار دارد.
نامجو ادامه داد: ایران از نظر طول شبکه برق رتبه دوم منطقه را دارد و توانمندی ساخت تجهیزات نیروگاهی ، انتقال ، توزیع و خدمات فنی و مهندسی طرح های بزرگ به مرز خودکفایی رسیده ایم .
وزیر نیرو گفت: هم اکنون با همه کشورهای همسایه دارای مرز خاکی تبادل الکتریکی داریم و می توانیم به آنها هم برق صادر و هم دریافت کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت نیروگاهی ایجاد شده در کشور اضافه کرد: در برنامه سوم توسعه 12 هزار مگاوات برق وارد مدار شد اما در برنامه چهارم توسعه 23 هزار و 377 مگاوات وارد مدار برق شده که نشان دهنده رشد 93 درصدی نسبت به برنامه سوم و افتخاری برای دولت های نهم و دهم است.
نامجو گفت: در سال 1389 ذخایر مخازن سدهای ما به 42 میلیارد متر مکعب رسیده است.
وزیر نیرو افزود: احداث شبکه های آبیاری زهکشی را به یک میلیون و 812 هزار هکتار رسانده ایم و برنامه ما این است که تا سال 1392 آن را به دو میلیون و 862 هزار هکتار برسانیم.
بیش از 98 درصد جمعیت شهری ، تحت پوشش آب شرب
|
|
وزیر نیرو جمعیت تحت پوشش آب شرب را در شهرها 98،9 درصد و در روستاها 78 درصد اعلام کرد. نامجو افزود: در دولت دهم به 22 شهر آبرسانی شده و تعداد شهرهای برخوردار از شبکه آب شرب شهری هم اکنون به هزار و 24 شهر رسیده است. وی ادامه داد: اعتبارات بخش های آب در طرح های تملک دارایی ، امسال 2،7 درصد رشد داشته و نیز در دولت دهم 402 میلیون متر مکعب آب شرب شهری تامین شده است. نامجو همچنین گفت: در دولت دهم با 10 درصد رشد در تولید برق نیروگاهی ظرفیت برق آبی کشور به هشت هزار و 444 مگاوات رسیده است. وی با اشاره به اینکه ساماندهی رودخانه های کشور حاصل برنامه ریزی وزارت نیرو بوده است، افزود: امسال570 میلیون مترمکعب تغذیه مصنوعی انجام دادیم که این باید تقویت شود. وزیر نیرو اضافه کرد: در دولت دهم حجم مخازن ذخیره آب شهرها به میزان سه میلیون مترمکعب افزایش یافته و امسال و پارسال 932 هزار مشترک به تعداد مشترکان آب شهری اضافه شده است. نامجو جمعیت تحت پوشش فاضلاب شهری را در سال 89 سی و چهار درصد اعلام کرد و افزود: امسال11 تصفیه خانه به تصفیه خانه های موجود در کشور اضافه شد و این شاهکار همکاران ما در وزارت نیرو است. وی با بیان اینکه درصد هدررفت آب شهری را هر سال کاهش داده ایم ، گفت: امسال با وجود اضافه شدن روستاها به شهر ، 28،9 درصد هدررفت آب شهری را کاهش دادیم نامجو به رشد خوب انشعابات فاضلاب شهری اشاره کرد و افزود: امسال و پارسال 548 هزار فقره انشعاب فاضلاب شهری واگذار شد که نشان دهنده خدمت رسانی این وزارتخانه است. وی گفت: تعداد تاسیسات آب شیرین کن نیز امسال به 27 دستگاه و ظرفیت آب شیرین کنی به 400 هزار متر مکعب در شبانه روز رسیده است که این ظرفیت تا پایان سال 1392 به یک میلیون و 50 هزار مترمکعب خواهد رسید. وزیر نیرو افزود: جذب تسهیلات اعتباری بانک های توسعه ای بین المللی در بخش آب و فاضلاب امسال به 611 میلیون دلار رسیده است.
|
افتتاح آزمایشی آبرسانی به قم؛ فروردین آینده |
|
وزیر نیرو گفت: مرحله آزمایشی طرح آبرسانی به شهر مقدس قم با سامانه انتقال آب به طول 180 کیلومتر و 56 کیلومتر تونل در فروردین1390 افتتاح خواهد شد. نامجو افزود: آبگیری سد کارون 4 به عنوان بلندترین سد بتونی منطقه با ارتفاع200 متر و ایجاد سه واحد نیروگاهی با ظرفیت750 مگاوات از افتخارات این وزارتخانه در دولت دهم است. وی گفت: بهره برداری از مرحله اول طرح غدیر در استان خوزستان با ظرفیت چهار هزار لیتر در ثانیه و طول120 کیلومتر و نیز بهره برداری از آبرسانی به شهرهای حاشیه خلیج فارس از دیگر اقدامات این وزارتخانه در دولت دهم است. وزیر نیرو بهره برداری از سدهای بزرگ البرز در استان مازندران ، ماملو در استان تهران ، نسا در کرمان و همچنین کوثر را از دیگر اقدامات این وزارتخانه برشمرد و افزود: سد بزرگ کمال صالح نیز با حجم مخزن110 میلیون مترمکعب در آینده با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهد شد. نامجو گفت: همچنین بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب تهران با ظرفیت10 هزار متر مکعب در شبانه روز به عنوان بزرگترین تصفیه خانه فاضلاب خاورمیانه از افتخارات دولت دهم است. وی در ادامه با اشاره به عملکرد وزارتخانه متبوعش در واگذاری شرکت ها در اجرای سیاست های اصل 44 افزود: در اجرای این قانون تاکنون 27 شرکت واگذار ، 9 شرکت ادغام و هفت شرکت منحل شده است. وزیر نیرو ادامه داد: هشت شرکت نیز بابت رد دیون واگذار شده و 33 شرکت دیگر نیز آماده واگذاری است. نامجو گفت: هم اکنون 84 شرکت را تعیین تکلیف کرده ایم و از این تعداد 44 شرکت تا پایان دولت دهم واگذار خواهد شد. خودکفایی این وزارتخانه در همه عرصه ها |
|
وزیر نیرو در ادامه دفاع از عملکرد این وزارتخانه در دوران مسئولیتش به موضوع تصدی گری ها در بخش های آب و برق و بهنگام سازی طرح جامع آب و برق کشور اشاره کرد. نامجو افزود: هر وزیری که بر مسند این وزارتخانه قرار گیرد باید براساس آن برنامه حرکت کند و با استفاده از توانمندی های خود و تیمش به تحقق برنامه های مشخص شده سرعت دهد. وی تدوین بسته سیاستی عبور از تحریم را از افتخارات وزارت نیرو در دولت دهم خواند و گفت: وزارت نیرو در همه عرصه ها توانست خود را به خودکفایی کامل برساند و اگر اکنون در برخی عرصه ها واردات داریم ناشی از ناتوانی ما در تولید نیست بلکه به علت برخی مسایل اقتصادی است. نامجو ادامه داد: اگر الزامی باشد ، خودمان در همه عرصه ها نیازمان را تولید خواهیم کرد. وی افزود: وزارت نیرو نقش بسیار خوبی در آرام سازی و رفع نگرانی های دولت و مردم از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها داشته است. وزیر نیرو در ادامه تبیین عملکرد وزارتخانه متبوعش به تعیین تکلیف 84 شرکت در این وزارتخانه در اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو برای کاهش تصدی گری و کوچک سازی دولت تلاش زیادی داشته و یکی از این موارد انحلال شرکت مادرتخصصی وزارت نیرو بوده که نخستین بار در کشور رخ داده است. نامجو فعال سازی شورای عالی آب را با حضور رئیس جمهور از دیگر افتخارات دولت دهم خواند و افزود: موضوع آب در کشور حساس و مهم است و باید در عالی ترین سطح کشور مدیریت شود به همین منظور دو جلسه با ریاست آقای احمدی نژاد برگزار و تصمیمات خوبی گرفته شد. وی در ادامه افزایش ظرفیت نصب شده نیروگاهی به بیش از 60 هزار مگاوات و برق دارکردن روستاهای بالای20 خانوار را از دیگر اقدامات وزارتخانه متبوعش در دولت دهم نام برد و گفت: بنا داریم تا پایان این دولت روستاهای بالای10 خانوار نیز برق دار شوند. وزیر نیرو افزود: افزایش یک درصدی بازدهی نیروگاه ها و کاهش نیم درصدی تلفات شبکه ها نیز نشان گر برنامه ریزی دقیق و مدون وزارت نیرو است. نامجو گفت: ایجاد بورس برق به صورت آزمایشی و تسویه بیش از30 هزار میلیارد ریال بدهی برق به بانک ها از دیگر اقدامات بوده است که نخستین بار صورت گرفت. وی افزود: هم اکنون پیمانکاران مرتبط با وزارت نیرو بهتر می توانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند زیرا از ظرفیت بودجه سال 89 به حد کافی برای پرداخت مطالبات بانک ها در این خصوص استفاده شد. نامجو توجه ویژه به اولویت های وزارت نیرو از جمله اتمام طرح های باقیمانده با پیشرفت بیش از70 درصد را از دیگر فعالیت های این وزارتخانه در دولت دهم خواند و گفت: در این دولت به استان های کمتر توسعه یافته توجه ویژه ، اعتبارات به سمت بهره وری سوق داده و از سودده نبودن برخی طرح های پایان یافته جلوگیری شد. وزیر نیرو افزود: تبدیل وضع20 هزار نفر از نیروهای شرکتی را در شرکت های تابعه این وزارتخانه از دیگر اقدامات دولت دهم بود. |