معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت : بیش از 300 سد با تلاش متخصصین داخلی در نقاط مختلف کشور در حال ساخت است؛هم اکنون حدود 350 سد در کشور وجود دارد
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت : بیش از 300 سد با تلاش متخصصین داخلی در نقاط مختلف کشور در حال ساخت است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا،'محمدرضا عطار زاده' در آیین جشن پنجاهمین سالگرد ساخت سد و نیروگاه دز در اندیمشک با بیان اینکه امروز ایران اسلامی از قدرت های مهم منطقه در صنعت سد سازی است افزود: هم اکنون حدود 350 سد در کشور وجود دارد.
وی گفت:با تلاش فرزندان این مرز و بوم شاهد توسعه همه جانبه کشور هستیم و امروز بحمدلله متخصصین داخلی در بخش صنعت به مرحله ای رسیده اند که بدون نیاز به متخصصین خارجی در بحث سدسازی به موفقیت های خوبی دست یافته اند.
عطارزاده افزود: به یمن انقلاب اسلامی متخصصین و اهل فن ما نه تنها در داخل کشور که حتی فراتر از مرزهای داخلی می توانند در سدسازی موفق عمل کنند.
وی اضافه کرد:در زمان کنونی 150 سد نیز توسط متخصصین داخلی در حال مطالعه هستند و انشالله در آینده با تکیه بر علم و متخصصین داخلی شاهد ساخت این سدها خواهیم بود.
معاون وزیر نیرو افزود : اگر امروز گرد هم آمده ایم تا پنجاهمین سال احداث سد و نیروگاه دز را جشن بگیریم در واقع فرصتی است تا آمادگی خود را برای ساخت سد ها و نیروگاههای مختلفی در کشور اعلام کنیم.
وی خاطرنشان کرد که تلاش های متخصصین ایرانی در امور سدسازی به مرحله ای رسیده است که متخصصین ما در بیش از 24 کشور دیگر نیز مشاوره و طراحی های مختلفی را در امور سد سازی انجام می دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود احداث سدها را زمینه ای برای رشد و آبادانی مناطق عنوان کرد و افزود: باید بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری با تلاش و کار مضاعف به گونه ای حرکت کنیم که رفاه مردم و آسایش آنان را فراهم شود.
عطارزاده با اشاره به موقعیتت های ممتاز اندیمشک گفت: شهرستان اندیمشک در جوار دو سد دز و سد کرخه است و با تلاش مسوولین می توان با احداث تفریحگاههای مختلف زمینه را برای آشنایی بیشتر مردم با این سدهای مهم منطقه فراهم کرد.
وی سد دز را از مهمترین سدهای کشور و حتی خاورمیانه دانست و افزود: تلاش ما بر این است که با بهینه سازی واحد های مختلف این سد و نیروگاه عظیم ظرفیت آن را بالا ببریم.
پیش از سخنان معاون وزیر نیرو، 'حسین صحرایی' مدیرعامل سد و نیروگاه دز توضیحاتی در خصوص کارهای انجام گرفته در این نیروگاه ارایه کرد.
در پایان این مراسم از 15 مدیرعامل سد و نیروگاه دز طی 50 سال و جمعی از بازنشستگان،کارکنان و ایثارگران این سد تجلیل شد.
سد و نیروگاه دز با ظرفیت تولید 520 مگاوات انرژی برقابی در 23 کیلومتری شمال شرقی اندیمشک واقع شده و در اسفند ماه سال 1340 به بهره برداری رسیده است.