نجار گفت: همچنین بر اساس قانون جدید معتادانی که برای ترک اعتیاد به مراکز مورد نظر مراجعه نکنند، با این افراد برخورد خواهد شد و آنها به اردوگاههای درمان اضطراری منتقل میشوند و با توجه به پروتکلی که در این اردوگاهها تهیه میشود ، بازپروری خواهند شد.
رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این که هر تن ماده مخدر کراک معادل 15 تن تریاک است، از امحای 110 تن مواد مخدر تا پایان سال جاری در کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازایسنا ،مصطفی محمد نجار، وزیر کشور در حاشیه مراسم امحای 42 تن مواد مخدر که امروز در کهریزک انجام شد اظهار کرد: این محموله مجموعه گردآوری شده از کشفیات مواد مخدر در کشور است که بخشی از این محموله معادل 41 تن کراک و شیشه در این مکان امحا شد.
وی با بیان این که هر تن کراک معادل 15 تن تریاک است، افزود: همچنین بناست تا پایان ماه جاری 110 تن مواد مخدر در 15 استان کشور امحا شود که 60 تن از این مواد کراک است که معادل 900 تن تریاک است.
نجار با اشاره به این که مواد مخدری که بناست امحا شود، قابلیت دارویی ندارد افزود: نکته قابل توجه دیگر آن است که کشفیات 60 تن مواد مخدر کراک نشان دهنده مبارزه بیامان پلیس با سوداگران مرگ است.
رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در برنامه مبارزه با مواد مخدر نقشه جامعی را در بحث پیشگیری ، مبارزه و درمان پیشبینی کردهایم.
وی با بیان این که تاکنون بیش از 400 تن مواد مخدر از سوی دستگاههای اطلاعاتی و پلیسی کشف شده است، ادامه داد: در پی آن هستیم که مقابله با مواد مخدر را طوری طراحی کنیم که بتوانیم در رابطه با مواد مخدری که خیلی خطرناک است به خصوص کراک و شیشه برخورد شدید داشته باشیم که در این راستا بر اساس قانون جدید مبارزه با مواد مخدر با افرادی که اقدام به تولید ، حمل و توزیع مواد مخدر صنعتی کنند با قاطعیت برخورد خواهیم کرد.
وزیر کشور درباره طرح جامع مبارزه با مواد مخدر هم اظهار کرد: با توجه به سیاستهای ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری در برنامه پنجم توسعه مبارزه همه جانبه با مواد مخدر در دستور کار قرار گرفته است که بر این اساس نقشه جامعی را طراحی کردهایم که این نقشه یک استراتژی و راهبرد متوازن را در این رابطه نشان میدهد.
وی به موضوع درمان معتادان در طرح جامع مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و افزود: بر این اساس با دستگاههای ذیربط هماهنگیهای لازم صورت گرفته است که معتادانی که تمایل به مراجعه به این مراکز برای ترک اعتیاد را دارند ، خدمات مورد نیاز همچون ارائه شربت تریاک و متادون درمانی ارائه شود.
نجار افزود: همچنین بر اساس قانون جدید معتادانی که برای ترک اعتیاد به مراکز مورد نظر مراجعه نکنند، با این افراد برخورد خواهد شد و آنها به اردوگاههای درمان اضطراری منتقل میشوند و با توجه به پروتکلی که در این اردوگاهها تهیه میشود ، بازپروری خواهند شد.
وی ادامه داد: معتقدم که در بخش پیشگیری باید از توان مردم و عرصههای مختلف دیگر استفاده شود که در این رابطه اطلاع رسانی به جوانان از جمله مواردی است که مد نظر قرار گرفته است.
وزیر کشور با بیان این که برنامه وسیعی در آموزش و پرورش و دانشگاهها در رابطه با مواد مخدر صورت گرفته است، افزود: بیش از 30 کنگره در سطح کشور انجام شده است و در بخش فرهنگ فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر به اهمیت انسداد مرزها و اقدامات بینالمللی در رابطه با مواد مخدر اشاره کرد و افزود: جوامع بینالمللی باید بدانند با توجه به اقدامات بسیار سنگینی که در ایران صورت گرفته و هزینههای بسیاری در این رابطه انجام شده است، آنها نیز باید تمهیداتی را در رابطه با مبارزه با مواد مخدر انجام دهند و از تولید مواد مخدر در افغانستان جلوگیری شود و برای جلوگیری از بروز و ترانزیت مواد مخدر برنامهریزی شود.
نجار درباره اردوگاههای درمانی برای معتادان هم اظهار کرد: بر اساس مواد 15 و 16 قانون معتادان بلامکان و کسانی که تمایلی به ترک اعتیاد ندارند ، جمعآوری و به این اردوگاهها منتقل خواهند شد و در این اردوگاهها این افراد سم زدایی شده و پس از گذراندن دوره روان درمانی بازتوانی و بازپروری خواهند شد تا پس از آن که به جامعه بازگشتند بتوانند مشغول کار شوند.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیت هایی که وجود دارد اردوگاههای درمانی در پنج استان فارس ، خراسان ، مازندران ، مرکزی و تهران راهاندازی خواهد شد که البته یکی از این اردوگاهها در استان فارس آغاز به کار کرده است .