تاجی گفت: دولت با افزایش اختیارات مدیران استانی سعی دارد از تهران تمرکززدایی کرده و وظایف مختلف را به استانها واگذار کند.
با بررسیهای انجام شده مشخص شده است که انتقال پایتخت از تهران امکان ناپذیر است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازایسنا ،عبدالعلی تاجی ـ معاون پارلمانی، حقوقی و استانهای معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور ،با بیان اینکه دولت علاوه بر راهکارهای کوتاه مدت مانند انتقال کارمندان از تهران روشهای دیگری را نیز برای خلوت کردن تهران مد نظر دارد، افزود: یکی از روشهایی که مدتها روی آن مطالعه و بحث شده است موضوع انتقال پایتخت است.
او ادامه داد: نتیجه همه این مطالعات نشان میدهد که انتقال پایتخت از تهران به استان دیگر امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به اینکه در برخی کشورهای دنیا پایتخت سیاسی و اقتصادی متفاوت است گفت: در کشورهایی مانند آمریکا، هند، پاکستان و عربستان پایتختهای مختلف برای کشور وجود دارد که این کار توزیع امکانات و جمعیت را باعث شده است.
تاجی با تاکید بر اینکه موضوع انتقال پایتخت نه امکان پذیر است و نه در دستور کار دولت است، گفت: با این وجود میتوان سازمانهای وابسته به دولت را تا حد امکان در کشور توزیع کرد تا به تبع آن جمعیت نیز در کل کشور توزیع شود.
او گفت: به طور مثال سازمان بنادر و دریانوردی برای حضور در تهران الزامی ندارد و میتوان به بوشهر یا هرمزگان منتقل شود همچنین شرکت آب نیرو که متولی احداث سد در کشور است نیز لزومی ندارد که در تهران حضور داشته باشد و میتواند در منطقه جنوب غرب کشور مستقر شود.
معاون معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه پس از انتقال شرکتهای مادر، شرکت های تابعه خصوصی و دولتی آن نیز منتقل میشوند گفت: دولت همچنین با افزایش اختیارات مدیران استانی سعی دارد از تهران تمرکززدایی کرده و وظایف مختلف را به استانها واگذار کند.