وزیر تعاون با اشاره به فعالیت تعاونیها و موسسههای اعتباری مختلف در کشور به مردم توصیه کرد، از سرمایهگذاری و سپردهگذاری در موسسه و تعاونیهای اعتباری که مجوز ندارند و احتمال کلاهبرداری وجود دارد خودداری کنند.
وزیر تعاون با اشاره به فعالیت تعاونیها و موسسههای اعتباری مختلف در کشور به مردم توصیه کرد، از سرمایهگذاری و سپردهگذاری در موسسه و تعاونیهای اعتباری که مجوز ندارند و احتمال کلاهبرداری وجود دارد خودداری کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، محمد عباسی در خصوص قانونی بودن بنگاههای مالی افزود: برخی از موسسهها و تعاونیهای اعتباری که در کشور دایر میشوند، تا مسئولان متوجه و با آنها برخورد کنند، مردم در آنجا سپردهگذاری میکنند؛ از این رو ضروری است مردم پیش از سپردهگذاری دقت کرده و از قانونی بودن فعالیت این بنگاههای مالی مطمئن شوند.
به گزارش وزیر تعاون با تاکید بر اینکه تعاونیها و موسسههایی اعتباری قانونی دارای مجوز بانک مرکزی و وزارت تعاون هستند، درباره چگونگی شناخت مراکز مجاز و غیرمجاز مالی و اعتباری یادآورشد: بانک مرکزی اسامی تعاونیها و موسسههای معتبر و دارای مجوز را در سایت خود اعلام کرده است.
** هشدارهای لازم از 2 سال پیش داده شده است
وی در ادامه با بیان اینکه از دو سال گذشته بارها به مردم اعلام شده که به موسسههای مالی مراجعه کنند که مجوزهای قانونی را داشته باشند، تصریح کرد: در صورت بروز مشکل در موسسههای مالی غیرمجاز، بانک مرکزی در قبال سپردههای مردم پاسخگو نخواهد بود.
** تلویزیون حق تبلیغ موسسههای غیرمجاز را ندارد
عباسی همچنین درباره تبلیغات تلویزیونی برخی موسسهها و تعاونیهای اعتباری بدون مجوز نیز یادآورشد: رسانه ملی بدون مجوز بانک مرکزی حق تبلیغ موسسهها و تعاونیهای اعتباری که مجوز قانونی را از بانک مرکزی نگرفته باشند، ندارد.
وی در ادامه درباره ساماندهی وضعیت تعاونیهای اعتباری در کشور نیز گفت: همه اقدامات وزارت تعاون در ساماندهی این مراکز مالی بطور مشترک با بانک مرکزی انجام میشود.
وزیر تعاون یادآورشد: ساماندهی تعاونیها و موسسههای مالی در طی یکسال اخیر از سوی وزارت تعاون و بانک مرکزی در قالب ساماندهی بازارهای غیرمتشکل پولی انجام شده است.
عباسی به فراخوان همه تعاونیهای اعتباری برای ساماندهی آنها اشاره کرد و گفت: مقرر شد این تعاونیها در قالب بنگاههای مالی مانند بانک تعاون و موسسههای مالی و اعتباری ساماندهی شوند.
به گفته وی، برخی از این بنگاههای مالی به تنهایی سرمایه لازم اعلام شده از سوی بانک مرکزی برای تشکیل یک بنگاه مالی را نداشتند که مقرر شد چند بنگاه مالی (موسسههای اعتباری) با هم ادغام شوند تا بتوانند شرایط مورد نظر بانک مرکزی را فراهم کنند.
وزیر تعاون با بیان اینکه هم اکنون تعدادی از این بنگاههای مالی با هم ادغام شدهاند، خاطرنشان کرد: روند ساماندهی این بنگاههای مالی همچنان ادامه دارد.
** ضرورت بررسی استقبال مردم از موسسههای مالی غیرمجاز
عباسی در ادامه به استقبال مردم از تعاونیها و موسسههای مالی غیرمجاز اشاره کرد و گفت: این موضوع باید مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد که چرا با وجود مشکلات ایجاد شده در تعاونیهای اعتباری غیرمجاز، استقبال مردم از این بنگاههای مالی ادامه دارد.
وزیر تعاون با بیان اینکه این مساله حاکی از وجود مشکل در نظام بانکی کشور است، بر ضرورت بررسی ویژه این موضوع تاکید کرد.