مدیریت آب کشور با هدف لبیک گویی به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر اصلاح الگوی مصرف در تمام زمینه ها و نیز اجرای دقیق برنامه ها و اهداف والای دولت محترم در پیاده سازی دولت الکترونیک، همایش یاد شده را با استفاده از سیستم ویدئو کنفرانس برگزار کرد که خوشبختانه با دستیابی به تمامی اهداف تعیین شده و بدون مشکلی اساسی و با حضور پرنشاط، فعالانه و ارزنده مدیران و کارشناسان آب کشور برگزار شد و نویدبخش استفاده حداکثری از این سیستم برای سال های آینده و در برنامه های دیگر شرکت مدیریت منابع آب ایران بود.
در هفته ای که گذشت و در آخرین روزهای سالی که از سوی مقام معظم رهبری مزین به نام "همت مضاعف و کار مضاعف" شده است، اولین همایش مجازی توسعه مدیریت و امور مجامع آب کشور با استفاده از سیستم ویدئو کنفرانس واز طریق شبکه اینترنت با حضور بیش از 600 نفر از مدیران، متخصصان و کارشناسان آب در 30 استان کشور برگزار شد.
این همایش بزرگ که با سه هدف اصلی "کاهش هزینه ها"،"ارتقای بهره وری" و"فرهنگ سازی ارتباطات سازمانی"، برای اولین بار در سطح وزارت نیرو به شکل مجازی برگزار می شد، گام مهمی برای عملیاتی کردن سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در ارتباط با نظام اداری و نیز برنامه های قانونی دولت محترم خدمتگزار در راستای تحقق دولت الکترونیک، نوسازی اداری و انجام امور دستگاه های اجرایی در بسته فناوری اطلاعات و ارتباطات به شمار می رود که امید می رود در آینده در سطوح گسترده تر و با فراگیری بیشتری در بخش های مختلف نظام اداری کشور، به ویژه وزارت نیرو، اجرا شود.
برآوردهای کارشناسی نشان می دهد که سالانه حدود 20 همایش ضروری و لازم الاجرا در بخش آب کشور برگزار می شود که با محاسبه هزینه های آشکار برگزاری این گونه همایش ها از قبیل: ایاب و ذهاب، پذیرایی، پرداخت حق مأموریت، هزینه های اجاره سالن و مجری و از همه مهم تر هزینه فرصت هایی که در این برنامه ها صرف می شود و می تواند به امور مهم تر دیگری اختصاص یابد، هرکدام حدود 2 میلیارد ریال هزینه در بر دارند.
حال با احتساب این رقم برای 20 همایش یاد شده، مشخص می شود که رقمی درحدود 40 میلیارد ریال فقط برای این برنامه ها هزینه می شود که رقم سنگین و قابل توجهی به شمار می رود. اگر به این هزینه ها، مخاطرات احتمالی مربوط به رفت و آمد و سایر هزینه های پنهان را هم اضافه نماییم، در می یابیم که باید طرحی نو در انداخت و با رویکردی متفاوت از گذشته اندیشید که ضمن داشتن بیشترین بهره وری، کمترین هزینه را بطلبد.
بر این اساس، مدیریت آب کشور با هدف لبیک گویی به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر اصلاح الگوی مصرف در تمام زمینه ها و نیز اجرای دقیق برنامه ها و اهداف والای دولت محترم در پیاده سازی دولت الکترونیک، همایش یاد شده را با استفاده از سیستم ویدئو کنفرانس برگزار کرد که خوشبختانه با دستیابی به تمامی اهداف تعیین شده و بدون مشکلی اساسی و با حضور پرنشاط، فعالانه و ارزنده مدیران و کارشناسان آب کشور برگزار شد و نویدبخش استفاده حداکثری از این سیستم برای سال های آینده و در برنامه های دیگر شرکت مدیریت منابع آب ایران بود.
شایان ذکراست استفاده از این شیوه برگزاری جلسات در شرکت مدیریت منابع آب ایران مسبوق به سابقه است و طی سال جاری، جلسات بودجه کلیه شرکت های آب منطقه ای نیز به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد که اعتماد به نفس و خودباوری لازم را برای برگزاری جلسات گسترده تر به این شکل ایجاد نمود.
صرف نظر از مسائل و مشکلات موجود در رابطه با فراهم نمودن زیر ساخت های مناسب تر ارتباطی در کشور توسط نهادهای مسئول، که در جای خود از اهمیت خاصی برخوردار است، به نظر می رسد که باور به انجام و شروع به کارها و توسعه این نگرش که "ما می توانیم "- که از شعارهای محوری این دولت است - شرط لازم در نیل به موفقیت های آتی خواهد بود.
بر این اساس جهت گیری مدیریت آب کشور در سال آتی در این زمینه، برگزاری حداقل 50درصد از جلسات و همایش های مجازی و با استفاده از سیستم ویدئو کنفرانس و از طریق شبکه اینترنت خواهد بود که با توجه به ماهیت فنی و تخصصی بخش آب کشور و دانش و توانایی موجود در این بخش، در کنار وجود زیرساخت های لازم و تجربیات خوبی که کسب شده، موفقیت آن از هم اکنون قابل پیش بینی است.
*مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران