معاون کمک های فنی سازمان توسعه تجارت ایران،حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی درسال جاری را افزون بر سه میلیون و301 میلیون دلار اعلام کرد ؛این رقم نسبت به سال گذشته هفت درصد رشد داشته است
معاون کمک های فنی سازمان توسعه تجارت ایران،حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی درسال جاری را افزون بر سه میلیون و301 میلیون دلار اعلام کرد و گفت : این رقم نسبت به سال گذشته هفت درصد رشد داشته است .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا ،کیومرث فتح اله کرمانشاهی 'گفت :میزان صادرات خدمات فنی ومهندسی درسال گذشته سه میلیون و 83 میلیون دلار بود .
وی سپس به مقایسه تعداد شرکت ها، تعداد پروژه ها در بازارهای هدف درسال های 88 و 89 پرداخت وگفت : در سال گذشته در مجموع 42 شرکت، 58 پروژه را در کشورهای هدف انجام دادند ، حال آنکه این تعداد در سال جاری به ترتیب 46 شرکت و 63 پروژه شد .
معاون سازمان توسعه تجارت متوسط ارزش ماهانه پروژه ها در سال 88 را 53 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این میزان در سال جاری به 52 میلیون دلار رسید .
وی در ادامه افزود:تغییر بازارهای هدف از کشورهای سریلانکا، عراق و ترکمنستان درسال 88 به کشورهای قزاقستان ، بلاروس و اوگاندا درسال جاری موضوع مهمی است که باید به آن توجه داشت .
به گفته وی از آنجایی که بلاروس در حوزه اروپا قراردارد به نظر می رسد تلاش های صورت گرفته در چند سال گذشته به ثمر نشسته و با توجه به مزیت قیمتی وفنی شرکت های ایرانی راه صادرات خدمات فنی ومهندسی به اروپا هموارتر شده و امید می رود بلاروس به عنوان دروازه ورود صادرات خدمات فنی ومهندسی کشور به اروپا باشد .
کرمانشاهی سپس گفت:نباید از نظر دور داشت که با توجه به اینکه عراق بزرگترین پروژه اقتصادی 50 سال اخیر به شمار می رود و با توجه به وجود مزیت های متعددی از قبیل مذهب مشترک ، نزدیکی ، وجود مرزهای طولانی با این کشور ، تشابهات فرهنگی ، هزینه حمل کمتر به واسطه کوتاهی فاصله حمل کالا ها و مصالح ایرانی و غیره نباید اجازه داد که این کشور به راحتی از اولویت های صادرات خدمات فنی ومهندسی صادر کنندگان ایرانی کنار رود .
وی تصریح کرد : حمایت های هوشمندانه و هدفمند از صادرات به عراق می تواند سرعت صادرات خدمات فنی ومهندسی کشور را تضمین کند .
کرمانشاهی سپس از رشد قابل ملاحظه کشورهای هدف خبرداد و گفت : تعداد کشورهای هدف صادرات خدمات فنی ومهندسی درگذشته18 بود حال آنکه این رقم در سال جاری به 22 کشور رسید .
وی از کشورهای قزاقستان،بلاروس و اوگاندا به ترتیب با 572 ،536 و 333 میلیون دلار به عنوان سه کشور نخست بازارهای اصلی هدف از نظر ارزش قراردادها در سال جاری نام برد .
به گفته معاون سازمان توسعه تجارت درسال گذشته سه کشور ترکمنستان ،سری لانکا و عراق به ترتیب با 798، 529 و 254 میلیون دلار عمده بازارهای اصلی هدف ایران بودند .
معاون سازمان توسعه تجارت توضیح داد : عمده تمرکز کشور درسال گذشته به ترتیب بر روی پروژه های نیرو، راهسازی و ساختمان تمرکز یافته و در سال جاری این تمرکز با یک جابجایی بر روی پروژه های ساختمانی، نیرو و راه سازی متمرکز شده است .
کرمانشاهی دربخش دیگری از سخنانش اظهار داشت : بخش ساختمان با یک میلیارد و 626 میلیون دلار ، نیرو 945 میلیون دلار و راه با 342 میلیون دلارسه رشته اصلی از نظر ارزش قرارداد درسال جاری هستند .
وی ادامه داد : در سال گذشته حوزه نیرو با 852 میلیون دلار ،راه 764 میلیون دلار و ساختمان با 739 میلیون دلار رتبه های نخست تا سوم رشته های اصلی از نظر ارزش قرارداد را از آن خود کردند .
یادآور می شود: سه زمینه ساختمان،نیرو و راهسازی مزیت های اصلی کشور در زمینه صادرات خدمات فنی ومهندسی به شمار می آیند .
معاون سازمان توسعه تجارت همچنین علت کاهش حجم دلاری پروژه های راهسازی در سال جاری را مشکلات بانکی و صدور ضمانت نامه های لازم دراین زمینه دانست.
وی افزود: در صورتی که سیستم بانکی همت بیشتری در حوزه حایت از صادرات خدمات فنی ومهندسی به کار گیرد با توجه به توانمندی های موجود شرکت های ایرانی در زمینه راه سازی و سایر زمینه های تخصصی صادرات خدمات فنی و مهندسی امکان حصول به رقم 4 میلیارددلار درسال آینده دور از انتظار نخواهد بود .