رئیس جمهور :سال آینده دولت موضوعات اشتغال، بانک، مالیات، بیمه، گمرک و ارزش پول ملی را در دستور کار دارد اینها طرحهای تحولی است و باعث خواهد شد ملت ایران با سرعت به سمت پیشرفت حرکت کند
رئیس جمهور اولین دستاورد سفر را بزرگ شدن انسانها و تغییر افق نگاه انسان دانست و اظهار داشت: کسی که سفر میکند و با دیگران ارتباط برقرار میکند و طبیعت، فرهنگها، جوامع، پیشرفتها را میبیند افق نگاهش عوض می شود و یکی از دلایل نشاط و شادی آور بودن سفر این است که با تغییر افق نگاه ،مشکلات کوچک شده و همبستگی ملی و امید به آینده تقویت می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ،دکتر محمود احمدی نژاد در برنامه سفر بخیر شبکه 3 سیما با بیان اینکه سفر انسان ساز است و آثار و برکات فراوانی دارد، گفت: سفر ضمن اینکه موجب تقویت همبستگی و همدلی در کشور می شود توزیع ثروت و رونق اقتصادی را بدنبال دارد از این رو باید شرایط و امکاناتی فراهم شود تا همه مردم کشورمان بتوانند سفر کنند.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی در خصوص دستاور دهای دولت در سال 89 گفت: امروز در حال جهشهای بزرگ در عرصههای گوناگون هستیم و میتوان به طور قاطع گفت که هیچ قلهای از دسترس ملت ایران دور نیست به طوری که در بخش های مختلف از جمله صنعت ،فناوری های نوین و پزشکی ،متخصصین کشورمان از توان ساخت محصولات پیچیده برخوردار هستند.
دکتر احمدینژاد با اشاره به صدور قطعنامههای یکجانبه و تحریمهای صورت گرفته علیه ملت ایران گفت: اوایل سال اعلام کردند که قصد دارند تحریم های فلجکننده علیه ملت ایران اعمال کنند که در پاسخ گفتم اینها هنوز ملت ایران را نشناختند ودر نهایت هم اقشار مختلف مردم متحد و یکصدا جواب تحریمهای آنان را با دستاوردها و تلاش های خیره کننده خود دادند.
احمدی نژاد با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در علم و فناوری توانسته است به پیشرفت های چشمگیری دست پیدا کند گفت: پرتاب موفقیت آمیز کاوشگر به فضا با محفظهای که باید موجود زنده را حمل کند به 120 کیلومتری خارج از جو و بازگشت سالم این کاوشگر به زمین، بیانگر اقتدار و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایران باید به قدرت بزرگ اقتصادی دنیا تبدیل شود تصریح کرد: همان طوری که ایران قدرت فرهنگی و سیاسی در جهان است باید به قدرت اقتصادی، علمی و فناوری بزرگ نیز تبدیل شود.
وی در ادامه با بیان اینکه امروز همه امکانات از جمله بهترین دانشگاهها ، اساتید، فناوران، جوانهای با استعداد و منابع مالی در ایران برای جهش های بلندتر وجود دارد، گفت: وجود برخی اشکالات در بخش اقتصاد برای مولدین و مبتکران کشورمان محدودیت هایی ایجاد کرده بود که دولت تصمیم گرفت با اصلاح برخی ساختارها این گونه موانع را برطرف کند و در این راستا هفت برنامه تهیه شده است که یکی از آنها طرح هدفمند کردن یارانهها است.
رئیس جمهور افزود: هدفمند کردن باعث شده است که سرمایه در بازارهای ایران به چر خش در آید و از طرفی دیگر تولید افزایش پیدا کند ملت ایران در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها بسیار دقیق و هوشمندانه عمل کردند که جای تقدیر دارد.
احمدی نژاد تصریح کرد:کشورمان با همت و هوشمندی ملت ایران در ریل اصلی قرار گرفته است .
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز نگاه جهانیان به ملت ایران تغییر کرده است به برنامه های دولت در سال آینده اشاره کرد و گفت: سال آینده دولت موضوعات اشتغال، بانک، مالیات، بیمه، گمرک و ارزش پول ملی را در دستور کار دارد اینها طرحهای تحولی است که در واقع موانع را از پیش پای اقتصاد باز میکند و باعث خواهد شد ملت ایران با سرعت به سمت پیشرفت حرکت کند.
وی اظهار داشت: امروز دستاورد فناوریهای نوین دانشمدان کشورمان در سطح بالایی قرار دارد به گونه ای که در یک سال 3 هزار دستاورد به معاونت علمی و بنیاد نخبگان ارسال شده است اینها بیانگر آن است که خودباوری بوجود آمده و ترسها ریخته است و بیانگر این موضوع است که ما در مسیر صحیح و با سرعت به سمت جلو در حال حرکت هستیم.
احمدی نژاد یکی دیگر از دستاوردهای دولت در سال 89 را ایجاد یک میلیون و 600 هزار شغل اعلام کرد و گفت: این یک تحول بزرگ در کشور است عده زیادی این اعداد را غیر قابل باور و محال می دانند در حالیکه با همت دولت این میزان اشتغال شکل گرفته و اسناد آن موجود است .
رئیس جمهور به وجود اشکال ساختاری در اقتصاد و عقبافتادگی کشورمان در بخش اشتغال و مسکن اشاره کرد و گفت: عقبافتادگی در اشتغال را دولت برنامهریزی کرد و امسال گام بلند اول را با ایجاد یک میلیون و 600 هزار شغل برداشت و برای سال آینده پیشبینی شده دو میلیون و پانصد هزار شغل ایجاد شود و به لطف خدا این خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات دولت در بخش مسکن روستایی و شهری گفت: در بخش مسکن روستایی در 4-3 سال اخیر بیش از یک میلیون مسکن احداث شده و در سال آینده به یک میلیون و 400 هزار خواهد رسید که انقلابی در زندگی روستایی محسوب میشود. در مسکن شهری هم همین روند اتفاق افتاده است و تا شهریور سال آینده یک میلیون مسکن به مردم تحویل داده میشود که امیدواریم این روند با سرعت ادامه پیدا کند و دیگر مشکلی به عنوان مسکن و اشتغال در کشور وجود نداشته باشد.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به سوالی در خصوص اهمیت ایمنی و توجه به ایمنی خودرو ها و جاده ها گفت: حملو نقل سریع، ارزان و ایمن باید در کنار هم مورد توجه باشد. هرچقدر ارتباطات بیشتر میشود حمل و نقل هم گسترش پیدا میکند. امروز انسان میخواهد بر همه عالم مسلط شود و این نیازمند تحرک و ارتباطات است امروز همه چیز در حال جهانی شدن است چرا که انسان، جهانی است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید حمل و نقل در خدمت انسان باشد نه اینکه انسان در خدمت حمل و نقل گفت: در موضوع حمل و نقل مهمترین اصل سالم رسیدن به مقصد است. اگر بنا باشد در مسیر ارتباطات اجتماعی اصل موجودیت انسانها به خطر بیفتد این مسئله هیچ ارزشی نخواهد داشت. در طراحی سیستم حمل و نقل ابتدا باید ایمنی را مورد توجه قرار داد یعنی سرعت و ارزان بودن باید ذیل ایمنی تعریف شود در غیر این صورت حمل و نقلی پرخطر با ریسک بالا و تلفات سنگین خواهیم داشت که ضررش بیش از سودش است.
وی افزود: ایمنی در حمل و نقل بخاطر نقش و رابطه مستقیم آن با انسان بسیار مهم است. امروز حمل و نقل در متن زندگی وارد شده و دائما هم در حال گسترش است و سرعت آن هم بالا میرود که اگر غافل شویم به یک هیولا تبدیل شده و زندگی انسان را با خطر مواجه میکند پس باید ایمنی را در همه ابعاد مورد توجه جدی قرار داد.
دکتر احمدینژاد گفت: ایمنی جاده ها باید اصلاح کرد و در این راستا به جایی برسیم که تمام جادهها دو طرفه و مجزا باشد. تجهیزات، امکانات، تابلوها، خطکشیها، نورپردازیها، بازتابها و علائم همه چیز مرتب باشد. ماشینها هم باید ایمن باشد و در این بخش فقط ترمز و کیسه هوا کافی نیست بلکه باید در جنس بدنه ماشین، شکل طراحی بدنه ماشین و شکل اجزاء داخل ماشین همه استاندارها با دیدگاه علمی و فنی متناسب باشد . خوشبختانه خودروسازها فعالیتهای خود را در این زمینه آغاز کردند و باید خودرویی داشته باشیم که بتواند ایمنی سرنشین را بطور کامل حفظ کند.
رئیس جمهور نقش راننده و کاربر را در حفظ ایمنی و سلامتی مورد تأکید قرار داد و گفت: در موضوع کسانی که با خودرو سروکار دارند مهمترین مسأله رعایت قانون و فهم صحیح از رانندگی است. خیلی اوقات دریافت رانندهها از رفتار خودرو واقعی نیست و بسیاری اوقات عامل اصلی حادثه رفتاری را انجام داده موجب حادثه شده و در صحنه نیست.
وی افزود: در سه عامل جاده، خودرو و انسان آن چیزی که سریع میتواند جواب دهد این است که کاربران و کسانی که با خودرو سروکار دارند مقداری رعایت کنند و خواهشم از همه کاربران این است که در رانندگی اول مواظب خود و دیگران باشند بعد نگران زمان رسیدن به مقصد. اگر همه مردم رعایت کنند، واقعاً میتوان نوروز بدون حادثه ای داشت.
دکتر احمدینژاد گفت: مردم باید بدانند که وقتی تابلویی در جاده نصب میشود روی آن محاسبات ،برنامهریزیها و کار علمی انجام شده تا تابلو در نقطه مناسب نصب شود، کسی که جاده را ساخته و مدیر ترافیک و مسؤول راهنمایی و رانندگی است میداند که مثلاً 300 متر جلوتر خطر هست و به خودرویی که بیشتر از سرعت مجاز حرکت میکند هشدار میدهد که سرعت را پایین بیاورد. همه قوانین رانندگی چنین ویژگیهایی دارند.
رئیسجمهور تصریح کرد: قوانین برای این است که رفتارها و ارتباطات را تنظیم کرده و ایمنی را حفظ کند. حرف اول قوانین، ایمنی و سپس کاهش تأخیر است پس قوانین و مقررات و تابلوها در واقع دو نقش را ایفا میکنند؛ اول اینکه مردم سالم و ایمن باشند و دوم اینکه با حداکثرسرعت ممکن حرکت کنند و همه اینها برای آن است که مردم سالم به مقصد برسند. بهترین سیستم حملونقل این است که مردم سالم و امن رفتوآمد کنند.
احمدینژاد با اشاره به اهمیت کار مأمورین راهنمایی و رانندگی و کسانی که برای ایمنی مردم تلاش میکنند، خاطرنشان کرد: انسانها را میشود به دسته های مختلف طبقهبندی کرد، بعضیها هستند که نه برای خود زندگی میکنند و نه برای دیگران، بعضیها هستند که تنها برای خودشان زندگی میکنند، بعضیهای دیگر هم هستند که هم برای خود و هم برای دیگران زندگی میکنند اما بعضیها هستند که برای دیگران زندگی میکنند، یعنی شادی خودشان را در شادی دیگران جستوجو میکنند و تفریح خود را در تفریح دیگران میبینند. در جامعه ما عدهای هستند که از این دستهاند، در تعطیلیها که همه مردم به تفریح و مسافرت میروند، این افراد در سر کار هستند و زمینه تفریح، مسافرت، امنیت و آرامش مردم را فراهم میکنند. این انسانها، انسانهای بزرگی هستند. مهم نیست در چه لباسی باشند. بیتردید این افراد هم دوست دارند مثل بقیه در کنار خانواده خود باشند اما هر موقع که تعطیلی آغاز میشود کار آنها هم بیشتر میشود و هر موقع مردم شاد هستند و لذت میبرند مشغول به کار هستند و سفرها و رفتوآمدهای مردم را کنترل میکنند تا حادثهای پیش نیاید.
رئیسجمهور با قدردانی از تلاشها و خدمات کسانی که برای آرامش و امنیت مردم کار میکنند، گفت: اگر فداکاری و ایثار این انسانهای بزرگ نباشد، امکان ندارد که یک جامعه به شادی و آرامش برسد. شادی و آرامش جامعه بهخاطر فداکاری این قشر است که معمولاً هم جلوی دوربین نیستند.
دکتر احمدینژاد با تأکید بر ضرورت کاهش حوادث رانندگی اظهار داشت: اگرچه روند تلفات جادهای منفی شده و شدت منفی بودنش هم بالا است، زمانی که تعداد خودرو، تعداد سفرها و تعداد طول سفرها بالاتر رفته و تعداد کشتهها کاهش یافته است این یک موفقیت بسیار بزرگ است و این به ظاهر جزء کارهای نشدنی بود و میگفتند نمیشود، اما شد. این مسأله حاصل همکاری مردم بود اما هنوز 23 هزار کشته عدد خیلی بالایی است و باید با درست کردن جادهها، دقت مأمورین راهنمایی و رانندگی و اهتمام کارخانجات به ایمنی خودروها، در مسیر کاهش حوادث گام برداشت که البته در نهایت بایستی خود مردم رعایت کنند.
وی افزود: واقعاً هیچ ضرورتی اقتضا نمیکند که کسی در جادهها از بین برود. باید یک مقدار ملاحظه و آرامش میتوان سالم و ایمن به مقصد رسید.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: اگرچه حوادث رانندگی خسارات مادی هم دارد اما خسارات مادی در مناسبات انسانی اصلاً ارزشی ندارد ای کاش میشد میلیاردها تومان هزینه پرداخت کرد اما یک نفر هم از بین نرود، برای اینکه وقتی یک نفر فوت کند جای آن پرشدنی نیست. باز هم از همه مردم عزیز خواهش میکنم که خودروهای خود را کنترل کنند و حوصله کنند تا حادثهای پیش نیاید.
احمدینژاد توجه به آموزش مردم را مورد تأکید قرار داد و گفت: هرچه جلوتر میرویم، وقت بیشتری از مردم در بخش حملونقل میگذرد و امروز انسانها در لابه لای آهن و فولاد زندگی میکنند از اینرو ضرورت دارد چگونگی مواجهه با این پدیده به یکی از موضوعات اصلی تبدیل شود و از دوران دبستان آموزش آن مورد توجه قرار گیرد.
وی طرح همراه پلیس را طرحی بسیار خوب و تاثیر گذار دانست و افزود: بچهها خیلی در رعایت قانون و در صداقت با قانون دقیقتر هستند، به خاطر همین طرح همیار پلیس یکی از طرحهای بسیار عالی و تأثیرگذار است.
رئیسجمهور در ادامه نقش خانواده پرسنل راهنمایی و رانندگی و خادمین مردم را قابل تقدیر و ستایش دانست و خاطرنشان کرد: از همسران بزرگوار و فرزندان این عزیزان که تحمل میکنند تا پدرانشان در خدمت جامعه باشند تشکر میکنم. بهره اصلی از خدمت آنان متعلق به خانواده است و در این کار عظیم خانوادهها نقش اول را دارند.