امروزه بازارچه های مرزی از اصلی ترین نقاط درآمدزا، برای اهالی 2 کشور طرف قرارداد است که طبق تفاهم نامههای منعقد شده ، کالا ها و محصولات خود را عرضه میکنند.
تبادلات تجاری مرزنشینان با کشورهای همسایه ، سالهاست که در شهرهای مرزی ایران رواج دارد ، به طوری که معیشت عده ای از ساکنان نقاط صفر مرزی را تامین می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر ، امروزه بازارچه های مرزی از اصلی ترین نقاط درآمدزا، برای اهالی 2 کشور طرف قرارداد است که طبق تفاهم نامههای منعقد شده ، کالا ها و محصولات خود را عرضه میکنند.
بازارچه های مرزی، خلاء موجود در محدوده مرزها را جبران و از خالی شدن حاشیه مرزها جلوگیری می کند که این موضوع خود می تواند در افزایش امنیت مرزها و جلوگیری از قاچاق، بسیار موثر واقع شود.
براساس آمار وزارت بازرگانی ،51 بازارچه مرزی در کشور وجود دارد که این بازارچه ها با توجه به ظرفیتها و زمینه های تاریخی و فرهنگی موجود ، تاثیرات زیادی بر ایجاد اشتغال و تامین معیشت ساکنان مناطق مرزی و همچنین کنترل قاچاق کالا و افزایش امنیت مرزها دارد .
استان آذربایجان غربی با توجه به همجوار بودن با سه کشور ترکیه ، جمهوری آذربایجان و عراق از توانمندیهای زیادی در بخش اقتصاد مرزی برخوردار هست .
ساری سوی در ماکو ، صنم بولاغی در پلدشت ، سرو در ارومیه ، کیله در سردشت، تمرچین در پیرانشهر، ناویه خان در اشنویه ، رازی در خوی و بازارچه بازرگان در ماکو بازارچه های مهم این استان را در مجاورت مرزهای ترکیه ، عراق و جمهوری آذربایجان تشکیل می دهد.
براساس اعلام مسوولان سازمان بازرگانی آذربایجان غربی ، از بین بازارچه های مرزی استان ، بازارچه مرزی کیله سردشت بزرگترین بازارچه تجاری استان و کشور محسوب می شود.