احمدی نژاد:امروز بشریت بیش از هر زمان دیگری به فرهنگ نوروز و عشق و فداکاری نیازمند است و این مأموریت نخبگان، فرهیختگان و اندیشمندان ماست تا زوایا، حقیقت و زیباییهای نوروز را به بشریت معرفی کنند
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه میراث فرهنگی و هویت از مهمترین داراییهای یک انسان و ملت محسوب میشود، صیانت از میراث فرهنگی را صیانت از هویت و ریشههای تاریخی یک ملت و پایه حرکت به سوی آینده دانست و گفت: از ارزشمندترین فعالیتهای فرهنگی صیانت از میراث فرهنگی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،دکتر محمود احمدینژاد در همایش سرآمدان فرهنگ و هنر نوروز، صاحبنظران، اندیشمندان و نوروزیان را به تبیین و معرفی ابعاد فرهنگی نوروز فرا خواند و اظهار داشت: امروز بشریت بیش از هر زمان دیگری به فرهنگ نوروز و عشق و فداکاری نیازمند است و این مأموریت نخبگان، فرهیختگان و اندیشمندان ماست تا زوایا، حقیقت و زیباییهای نوروز را به بشریت معرفی کنند.
احمدینژاد افزود: بیتردید در هر کجای جهان حقیقت نوروز به درستی معرفی شود، ملتها و اقوام مختلف گروه گروه و با اشتیاق به سمت فرهنگ نوروز حرکت خواهند کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه انسان بیهویت، سرگشته و پریشان است، اظهار داشت: میراث فرهنگی از پایههای اصلی هویت یک ملت و هر انسان و در حکم حافظه تاریخی آن است و همانگونه که اگر فردی حافظه خود را از دست بدهد، سرگشته و حیران خواهد شد، یک ملت هم اگر رابطه خود را با گذشته و میراث فرهنگی منقطع کند، سرگشته خواهد شد.
رئیسجمهور تصریح کرد: کسی که رابطهاش با گذشته قطع شده و حافظه خود را از دست داده باشد، هر کسی میتواند او را به راحتی مدیریت کرده و برایش هویت تعریف کند.
احمدینژاد با بیان اینکه بخش مهمی از میراث فرهنگی متعلق به گذشته است، اظهار داشت: امروز بهطور طبیعی رابطه اثرگذار انسان با گذشته قطع شده و بسیاری از دستاوردهای تاریخی ملتها فقط در موزهها و برای عبرتآموزی به نمایش درمیآید و در زندگی کنونی نقش چندانی ندارد اما نوروز از آن دسته میراثی است که اگر چه متعلق به گذشته بوده و ریشه در تاریخ دارد اما همچنان در زندگی روزمره ما جاری است.
رئیسجمهور با طرح این سؤال که چرا نوروز زنده است و هیچگاه آن را در موزهها جستوجو نمیکنیم و چرا امروز نوروز جهانی شده و هنوز در متن زندگیمان جریان دارد؟ گفت: هر کس با پدیده نوروز آشنا باشد، عاشق نوروز است و هرکس که نوروز را درک میکند، احساس زیبایی، نشاط و تولد دارد، علت آن است که نوروز یک جشن و پدیده کاملا انسانی و برآمده از عمق فطرت انسانها بوده و با همه اندیشهها، فرهنگها و قلوب انسانها آشناست.
احمدینژاد تصریح کرد: نوروز یک هدیه آسمانی و از جنس انسانیت است.
رئیسجمهور در ادامه نوروز را دارای دو ویژگی شاخص و اصلی دانست و اظهار داشت: ویژگی اول نوروز عشق و محبت است و نوروز جوشش محبت و تجلی عشق به شمار میرود که همه طبیعت و سنتهای آن بر پایه محبت و دوستی بنا شده است و در حقیقت این روز مسابقه عشقورزی و دوست داشتن است.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: فداکاری و گذشت برای شادی و رفاه دیگران ویژگی دیگر نوروز است و در حقیقت فداکاری برای دیگران و عشق و محبت خمیرمایه انسانیت انسان و رمز کمالجویی انسان است و خدای متعال نیز انسان را آفرید و استعداد خدایی شدن را در آن قرار داد و از او خواست که حرکت کرده و تجلی خداوند در زمین شود.
وی اضافه کرد: خدای متعال راه و وسیله کمال انسان را عشقورزی و فداکاری قرار داده است. اگر کسی در دلش نسبت به سایر مردم عشق و محبتی نداشته باشد، محال است که مراتب کمال انسانی را طی کرده و طعم انسان شدن را بچشد. عشق به دیگران و محبت نسبت به انسانها و فداکاری بستر کمال انسانی است.
رئیسجمهور تصریح کرد: هیچکس طعم کمال و انسانیت حقیقی را مگر از رهگذر فداکاری برای دیگران و گذشتن از خود برای رفاه و آسایش دیگران نخواهد چشید و عشق و فداکاری به عنوان دو ویژگی شاخص برای خدایی شدن انسان در فرهنگ نوروز موج میزند و نوروز تجلی عشق و ایثار است.
رئیسجمهور با بیان اینکه نوروز یک نشانه و یادآوری برای زنده شدن حقیقی انسان و جامعه بشری است، اظهار داشت: همانگونه که طبیعت زمستان و بهار دارد، جامعه بشری هم زمستان و بهار دارد. بسیار روشن است که خدای متعال بشریت را برای زندگی امروز نیافریده است چرا که نگاهی به تاریخ نشان میدهد حجم کینهورزی، کشتار، جنایت، تجاوز و تحقیر و سرکوب ملتها صدها برابر عشق، محبت و زیبایی است و این نشاندهنده آن است که هنوز هدف مقرر برای خلق انسان محقق نشده و حقیقت انسان بهطور کامل متجلی نشده است.
وی افزود: علت اینکه هنوز انسان سرگشته و حیران است این است که شیطان و شیطانیان از ابتدا به دنبال جدا کردن انسان از عشق و فداکاری بودند.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: بشریت بیشترین خسارتها را از حاکمیت کسانی متحمل شده که دلهای آنها خالی از عشق به دیگران بوده است و هرجا حاکمی بهرهای از عشق برده، فرصت شکوفایی برای انسانها هم مهیا شده است.
رئیسجمهور با طرح این سؤال که چه زمانی همه حقیقت انسان و استعدادهای خدایی او شکوفا میشود و انسانها اوج کمال را تجربه خواهند کرد، اظهار داشت: با آمدن انسان کامل به عنوان تجلی مطلق زیبایی که همه وجودش سرشار از عشق، رحمت و فداکاری نسبت به دیگران است، استعدادهای انسان شکوفا خواهد شد. انسان کامل کسی است که خود در اوج کمال قرار دارد و بازتاب صفات الهی است.
وی تصریح کرد: بزرگترین و البته تنها خیانت شیطان نسبت به انسان، منحرف کردن ذهن و اندیشه انسانها از حقیقت انسان کامل است چرا که اگر کسانی در دل و اندیشه خود از حقیقت انسان کامل منحرف شوند، در وادی شیطان، کینه و سقوط حرکت خواهند کرد.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: شیطانصفتان حاکم بر جهان به دنبال محو اندیشه انسان کامل از فرهنگ ملتها هستند. انسان کامل وعده داده شده خدای متعال و بهار انسانیت و خرمی دوران است و با ظهور انسان کامل و دسترسی بشریت به ایشان، بهار بشریت محقق خواهد شد.
رئیسجمهور تصریح کرد: چند هزار سال زمستان، سیاهی، سردی، کینه و ظلم تاریخ بشر را فرا گرفته است و علت اصلی اینکه در بهار و نوروز همه مردم شاد و امیدوار هستند و احساس تولد دوباره دارند آن است که نوروز نشانه تولد دوباره انسان و اتصال با انسان کامل است.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: فرهنگ نوروز در زندگی، اندیشه و آداب و رسوم ملتهای ما ریشه کهن و پایداری دارد و امروز ملتهای ما فرهنگ نوروز یعنی همه زیباییها را به جهانیان عرضه میکنند.
رئیسجمهور گفت: دستاورد تاریخی ملتهای حوزه تمدنی نوروز هدیه نوروز به بشریت است و دستاورد خودخواهان و خودپرستان موشک و بمب و کشتار است و این تفاوت بارز بین فرهنگ دیار ما با فرهنگ دشمنان این دیار است.