نیکزاد:طرح راهآهن ترکمنستان به طول حدود 900 کیلومتر شامل 700 کیلومتر در خاک ترکمنستان ناحیه برکت استان بالکان به سوی مرز قزاقستان در شمال غربی این کشور، 120 کیلومتر در خاک قزاقستان در منطقه اوزن و 80 کیلومتر در خاک ایران ناحیه اترک در شمال گرگان است.
سرپرست وزارت راه و ترابری اعلام کرد: با احداث 82 کیلومتر راهآهن، شبکه ریلی کشورمان از مرز اینچه برون (ناحیه اترک در شمال گرگان) به راهآهن ترکمنستان و سپس قزاقستان متصل میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازاداره کل روابط عمومی وزارت راه وترابری ،علی نیکزاد که در نشست مشترک با نظرقلی شاه قلی اف معاون رئیس کابینه در امور حمل و نقل ترکمنستان سخن میگفت، بیان کرد: در مهر ماه 1386 در تهران توسط رؤسای جمهور ایران، قزاقستان و ترکمنستان طرح اتصال خطوط ریلی سه کشور به امضا رسید.
وی افزود: این طرح به طول حدود 900 کیلومتر شامل 700 کیلومتر در خاک ترکمنستان ناحیه برکت استان بالکان به سوی مرز قزاقستان در شمال غربی این کشور، 120 کیلومتر در خاک قزاقستان در منطقه اوزن و 80 کیلومتر در خاک ایران ناحیه اترک در شمال گرگان است.
سرپرست وزارت راه و ترابری اظهار داشت: در جریان سفر رئیس جمهور کشورمان به ترکمنستان قرارداد ساخت راه آهن به ارزش 700 میلیون دلار از مسیر ایستگاه برکت تا اترک به شرکت ایرانی «پارس انرژی» واگذار شد و هم اکنون این شرکت ایرانی امور زیربنایی قسمت مذکور را در استان بالکان در منطقه برکت به سوی مرز ایران در دست اجرا دارد.
نیکزاد با اشاره به احداث خط آهن با سرمایهگذاری 50 درصدی پیمانکار ایرانی در ترکمنستان، خواستار رفع مشکلات موجود برای پرداخت سهم 50 درصدی ترکمنستان از محل تسهیلات بانک توسعه اسلامی شد.
وی در ادامه به معاون رئیس کابینه در امور حمل و نقل ترکمنستان پیشنهاد داد: مرز دو طرف 12 ساعت در روز فعالیت داشته باشد تا معطلی در مرز کاهش یافته و رفت و آمد تسهیل شود.
همچنین در این دیدار نظرقلی شاه قلی اف تاکید کرد: از شهر برکت تا مرز قزاقستان 444 کیلومتر است که مراحل ساخت راهآهن در این مسیر به سرعت انجام میشود و امیدواریم در اکتبر 2011 همزمان با جشن استقلال ترکمنستان (جشن بیستمین سال استقلال این کشور) این خط آهن به بهرهبرداری برسد.
معاون رئیس کابینه در امور حمل و نقل ترکمنستان در پاسخ به درخواست سرپرست وزارت راه و ترابری برای پرداخت سهم 50 درصدی ساخت راه آهن در ترکمنستان از محل تسهیلات بانک توسعه اسلامی تصریح کرد: ظرف چند روز آینده در عشقآباد جلسهای مشترک با حضور مسئولان بانک توسعه اسلامی و پیمانکار ایرانی برای بحث و بررسی و رفع مشکلات موجود برگزار میشود.
همچنین طرف ترکمن خواستار معرفی پیمانکاران توانمند ایرانی برای اجرای آسفالت و راهسازی در ترکمنستان شد.