در سال گذشته 4 هزار و 964 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی وارد مدار شد و مجموع ظرفیت نیروگاهی کشور را به عدد 61 هزار و 191 مگاوات رساند
آمارهای جمعآوری شده صنعت برق در سال 89 حکایت از ثبت رکوردهای تاریخی در این صنعت دارد. در این سال صنعت برق کشور توانست در 10 شاخص اساسی رکوردهای بینظیری برجای گذارد که در طول تاریخ این صنعت سابقه نداشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: در سال همت مضاعف و کار مضاعف صنعت برق کشور به بالاترین ظرفیت نیروگاهی در طول تاریخ خود دست یافت.
بهگفته محمد بهزاد در سال گذشته 4 هزار و 964 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی وارد مدار شد و مجموع ظرفیت نیروگاهی کشور را به عدد 61 هزار و 191 مگاوات رساند. براساس اظهارات وی ثبت این رکورد در حالی اتفاق افتاد که صنعت برق کشور از نظر تأمین مالی پروژهها با بیشترین مشکلات مواجه بود.
رکورد دیگری که در سال گذشته در عملکرد وزارت نیرو ثبت شد، تولید انرژی برق به میزان 233 میلیارد کیلووات ساعت برق بود که بالاترین رقم در طول تاریخ این صنعت محسوب میشود. همچنین در پیک تابستان گذشته رکورد 41 هزار و 100 مگاوات به ثبت رسیده است.
به اعتقاد معاون وزیر نیرو در حالی که تابستان سال گذشته یکی از گرمترین تابستانهای سالهای اخیر بوده است، وزارت نیرو توانست بدون هیچگونه مشکلی پیک مصرف را پشت سر بگذارد.
علاوه بر این، کشور در سال 89 در بخش صادرات برق نیز با رقم 6/7 میلیارد کیلووات ساعت رکورد جدیدی ایجاد کرد. از دیگر رکوردهایی که بهزاد به آنها اشاره میکند ساخت 4هزار کیلومتر خط انتقال برق و افزوده شدن 8 هزار و 800 مگاولت آمپر به پستهای انتقال برق است.
در سال 89 تعداد مشترکین برق نیز با افزایش 1/5 میلیونی به عدد 25میلیون و 770 هزار مشترک رسید که به گفته معاون وزیر نیرو 50 درصد نسبت به افزایش معمول سالهای گذشته بیشتر است. گفتنی است بطور معمول سالانه یک میلیون به تعداد مشترکین برق افزوده میشود.
افزایش بازده نیروگاههای کشور به بیش از 38/5 درصد از دستاوردهای دیگر صنعت برق در سال گذشته است که در کنار کاهش تلفات شبکه برق به کمتر از 16/5 درصد از اهداف تعیین شده جلوتر است.
اتفاق دیگری که در سال همت مضاعف و کار مضاعف افتاد فراتر رفتن میانگین سرانه قدرت نامی برق ایران از متوسط جهانی آن است. در سال 89 این سرانه در کشور به 826 وات به ازای هر نفر رسید در حالی که میانگین جهانی آن 700 وات است.
همچنین سرانه تولید برق به 3 هزار و 140 کیلووات ساعت به ازای هر نفر رسید که این شاخص نیز از میانگین جهانی آن فزونی گرفته است. میانگین جهانی سرانه تولید برق 2 هزار و 800 کیلووات ساعت به ازای هر نفر است.
بر این اساس ایران در میان کشورهای دنیا رتبه شانزدهم و در منطقه رتبه نخست را کسب کرده است.
بنابر گفتههای بهزاد در سال گذشته 24 نیروگاه نیز برای واگذاری به بخش خصوصی آماده شد که از این تعداد هفت نیروگاه واگذار و مابقی در طول سال جاری واگذار خواهد شد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در خصوص برنامههای وزارت نیرو برای سال جهاد اقتصادی از افزایش 5 هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاهی در این سال خبر داد. همچنین راندمان نیروگاههای کشور در سال 90 به 39 درصد افزایش و تلفات شبکه برق به 16 درصد کاهش خواهد یافت.
منبع: شبکه ایران