همه فاصلهها، تبعیضها، نابسامانی ها، جنگ ها، تحقیرها، اشغالگری ها و تضییع حق ملتها ناشی از مدیریت حاکم بر جهان است. بیش از 300 سال است که مدیریتی با نگاه صرف مادی و با هدف پر کردن جیب سرمایهسالاران و اقلیت سرمایهداران حاکم بر مراکز قدرت و ثروت جهانی بر جهان مدیریت میکند
رئیسجمهوربا تأکید بر اینکه دستاندرکاران پشت صحنه نظام سرمایهداری تصمیم گرفتند که مهره های سوخته را از صحنه بیرون کنند و مهره های جدیدی با شعارهای جدید را وارد صحنه کنند، اظهار داشت: نظام سلطه اینبار با شعار تغییر و همراهی با ملتها وارد صحنه شده و با تغییر مهرهها به دنبال مصادره مطالبات مردمی به نفع سرمایهداران و حفظ ساختارها و مبانی و اصول نظام سرمایهسالاری است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمود احمدینژاد در نخستین نشست خبری سال 1390 با بیان اینکه مشکل اصلی جامعه بشری مدیریت است، گفت: همه فاصلهها، تبعیضها، نابسامانی ها، جنگ ها، تحقیرها، اشغالگری ها و تضییع حق ملتها ناشی از مدیریت حاکم بر جهان است. بیش از 300 سال است که مدیریتی با نگاه صرف مادی و با هدف پر کردن جیب سرمایهسالاران و اقلیت سرمایهداران حاکم بر مراکز قدرت و ثروت جهانی بر جهان مدیریت میکند.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: دوره طولانی بردهداری دوره تاریک و سیاه استعمار و دوره استعمار نو را سرمایهسالاران با فریبکاری بر ملتها تحمیل کردند که با بیداری ملتها دوره بردهداری پایان یافت و دوره سیاه استعمار جایگزین آن شد، همچنین با خیزش ملتها دوره استعمار به پایان رسید اما به دلیل عدم همبستگی ملتها و نبود رهبری آگاه و شجاع، استعمار نو جایگزین استعمار سیاه شد.
دکتراحمدینژاد ادامه داد: در دهههای اخیر به دنبال بیداری عظیم انسانی و با حرکت تودههای مردم و گرایش گسترده ملتها به عدالت، آزادی و کرامت انسانی، دوره زشت استعمار نو هم به پایان خودش نزدیک شد اما استعمارگران همان بردهداران سابق و معدودی سرمایهدار بیفرهنگ و ضد انسان هستند که برای نجات خود، سرمایهها و منافع نامشروعشان در جایجای جهان طراحی جدیدی انجام دادند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه دولت قبلی آمریکا با هدف نجات سرمایهداران و نظام سرمایهداری با بهانه ساختگی 11 سپتامبر به منطقه لشکرکشی کرده و منطقه را به خاک و خون کشید و بهطور مشخص دو کشور تاریخی و دو ملت بزرگ را آماج سنگینترین حملات ضد انسانی قرار داد گفت: آنها همه سلاح های خود را آنجا آزمایش کردند، انواع کشتار را به نمایش گذاشتند و فجایعی در عراق و افغانستان اتفاق افتاد که روی همه جنایتکاران تاریخ را سفید کرد اما موج بیداری انسان ها طراحی زشت و ضد انسانی سردمداران آمریکا را نقش بر آب کرد و طولی نکشید که چهره رییسجمهور سابق آمریکا به عنوان منفورترین چهره عالم معرفی شد.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه دستاندرکاران پشت صحنه نظام سرمایهداری با شعار همراهی با ملتها و دفاع از حقوق آنان تصمیم گرفتند مهرههای سوخته را خارج کرده و مهرههای جدیدی را جایگزین آنها کنند، اظهار داشت: همگان باید توجه داشته باشند که در پس این نقاب به ظاهر زیبا همان جنایتکاران، دزدان حرفهای و تاریخی و همان بردهداران و استعمارگران سابق پنهان شدهاند و هدف آنها اینبار باز هم نجات سرمایهداران و نظام سرمایهداری و نجات پایگاه اصلی و مهم نظام سرمایهداری در قلب خاورمیانه یعنی رژیم صهیونیستی است.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: کسانی که شعار تغییر را مطرح کردند، خیلی زود معلوم شد که منظور آنها از تغییر، تغییر ملتها، تغییر انسانها و تغییر دیگران به نفع آنهاست و مشخص گردید که منظور آنها از تغییر، تغییر مناسبات برآمده از بیداری انسانها و ملتها به نفع سرمایهداران بیفرهنگ است، البته با یک تفاوت؛ رژیم قبلی آمریکا بیپرده و عریان و با سلاح و توپ و تانک و مسلسل و با کلام زور به میدان آمد اما جانشینان او که با شعار تغییر آمدهاند در یک دست سلاح و زور و در دست دیگر فریبکاری و ریاکاری دارند.
دکتر احمدینژاد با تأکید بر اینکه دوره تاریخی چپاولگری و تحمیل به ملتها به پایان رسیده است، اظهار داشت: اگر رییسجمهور قبلی آمریکا نام نیکی از خود به جای گذاشته بود، جانشینان او هم به نوایی میرسیدند اما باورم این است که اگر او با ننگ صحنه سیاست را ترک کند، جانشین او ننگینتر و زشتتر صحنه را ترک خواهد کرد چون او هم با زور و هم با فریب روی کار آمده است.
وی افزود: یکی با شعار زورگویی به میدان آمد و دیگری با شعار تغییر اما هر دو یک هدف را دنبال میکنند. مشکل جامعه بشری مدیریت حاکم بر جهان است. برخوردهای دوگانه و چندگانه با خیزشهای مردمی اخیر نقاب فریب را از چهره نظام سرمایهداری دریده است.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: نظام سلطه به دنبال آن است تا یکبار دیگر استعمارگران، بردهداران و سرمایهداران را از چنگال عدالتخواهی ملتها نجات دهد اما قاطعانه باید گفت که در این هدفشان نیز موفق نخواهند بود و به لطف خدا ملتها پیروز و بساط ظلم و ستم از جهان برچیده خواهد شد و مدیریت عادلانه و انسانی جایگزین نظم ضد انسانی و ضد بشری موجود خواهد شد.
رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه سال جاری در ادامه سال 89 سال جهشهای بزرگ در بخشهای گوناگون خواهد بود، اظهار داشت : پیشبینی می شود که امسال سالی سرشار از تلاش و کوشش برای آحاد ملت ایران و سرتاسر این مروز و بوم خواهد بود .
دکتر محمود احمدی نژاد در ابتدای نشست خبری با بیان اینکه سال گذشته ملت ایران به رغم بدخواهی دشمنان سال پررونق و پرشکوهی را پشتسر گذاشت، گفت: سال 89 گردنههای بزرگی از علم و فناوری و صنعت و آبادانی و بخشهای گوناگونی از فرهنگ و اقتصاد طی شد و پیشرفتهای فراوانی به دست آمد و سالی سرشار از موفقیت های بزرگ برای ملت ایران بود.
رییس جمهور تاکید کرد : پیشرفتهای عظیم علمی و فناوری، سرمایهگذاریهای گسترده صنعتی، کشاورزی و خدماتی و کارهای بزرگ عمرانی و تأسیسات زیربنایی از برنامههای سال 90 است.
وی افزود: دولت تلاش می کند بهطور مشخص برای سال جاری ایجاد 2.5 میلیون شغل که کمتر از نیمی از آن برای کسانی است که در نوبت اشتغال قرار دارند ایجاد کند و افزایش بیش از 40 درصدی صادرات غیرنفتی، گسترش برنامه مسکن مهر، بهسازی روستایی و عمران شهری از برنامههای مهم دولت در سال جاری است.رییس جمهور گفت : پیگیری برنامههای گسترده فرهنگی که در سفرهای استانی به تصویب رسیده است در دستور کار امسال دولت قرار دارد ، کاهش هزینههای مصرفی و افزایش هزینههای سرمایهای نیز جزو کارهایی است که دولت برای امسال پیشبینی کرده است. طرح تحولات اقتصادی پیگیری خواهد شد، برنامه هدفمند کردن یارانهها با گستردگی هرچه بیشتر ادامه پیدا میکند و به لطف خدا اصلاح سیستم مالیاتی و سیستم بانکی امسال آغاز خواهد شد.
رییس جمهور با اشاره به اقدامات دولت در سال جاری در عرصه بینالمللی اظهار داشت : در سال جاری ملت ایران آرمانهای بلند انسانی، عدالت، محبت و برادری و رفع ظلم و ستم را با جدیت پیگیری خواهد کرد.
وی در ادامه با تبریک نوروز به ملت ایران اظهار داشت: امروز نوروز یک عید جهانی است و عید انسان است و روز نو شدن و پاک کردن همه کدورتها و خودخواهیها و بدخواهیها و جایگزین کردن مهربانیها و گذشتها و فداکاری است .
وی افزود : بازیابی طراوت و امید به آینده از ویژگیهای نوروز است ، گرچه نوروز جشنی است که از اعماق تاریخ آمده است اما متعلق به آینده و نوید و نشانه و اشاره ای به آینده پرشکوه بشریت است. آیندهای که در آن خبری از ظلم و بیعدالتی و کینه و خودخواهی نخواهد بود و سرتاسر روابط انسانی و اجتماعی و سرشار از عشق و محبت و دوستی است.
رییس جمهور با اشاره به اینکه نوروز یک هدیه آسمانی به بشریت است، اظهار داشت: خوشبختانه امروز با همت جمعی از کشورها و تصویب یونسکو، نوروز به یک عید جهانی تبدیل شده است و امیدوارم در آینده نزدیک روزی فرا برسد که همه ملتها به طور واقعی نوروز را جشن بگیرند و نوروز واقعی بشریت را پس از زمستان طولانی ظلم و ستم و استکبار به شادی بنشینند.
رئیس جمهور در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه خبر درباره تحول نظام بانکی در سال90 گفت: برنامه تحولات نظام بانکی کشور در حال نهایی شدن است.آقای احمدی نژاد افزود: ما در نظام بانکی با دو مشکل اساسی مواجهیم که یکی از آن ها این است که مشارکت ها به طور کامل واقعی نیست.رییس جمهور گفت: در واقع بانک به وکالت از همه سپرده گذاران وارد و طرف حساب سرمایه گذاران می شود و از آنجا که بانک نمی تواند گروه های کارشناسی و نظارتی کافی برای ایفای این مأموریت بزرگ تدارک ببیند ، مشکلاتی ایجاد می شود و ارزیابی ها کامل نیست.
وی ادامه داد: مشکل دوم این است که منابع بانکی به طور مناسب و عادلانه در سراسر کشور و میان بخش ها و قشرهای گوناگون چرخش ندارد و چرخش ها محدود و معدود است.رئیس جمهور گفت: طرح تحول بانکی این دو نقیصه بزرگ را رفع می کند و معلوم خواهد شد مردمی که سپرده می گذارند برای چه طرح هایی است ، آن طرح ها چه قدر سود دارد و چه قدر سهم سپرده گذار می شود.آقای احمدی نژاد افزود: بانک خود طرف حساب سرمایه گذاری نیست بلکه نماینده و واسطه است و حق الزحمه و کارمزد خود را دریافت می کند اما طبق قرارداد ، اصل سود میان سرمایه گذاران و مجریان کار تقسیم خواهد شد.
رئیس جمهور افزود: دیگر اینکه منابع بانکی که سپرده های مردمی است چرخشی عادلانه و مناسب در کشور خواهد داشت مانند خونی که باید در همه رگ ها جاری شود و به همه سلول ها غذا برساند.آقای احمدی نژاد گفت: این مبنای تحول نظام بانکی است که امسال آغاز خواهد شد.
رئیس جمهور در ادامه نشست خبری در پاسخ به خبرنگار روزنامه خراسان درباره زمان اعلام آمارهای رسمی مربوط به کاهش نرخ بیکاری و نرخ رشد اقتصادی گفت: رشد اقتصادی کشور بعینه قابل مشاهده است.آقای احمدی نژاد افزود: البته نرخ دو بخش دارد بخشی که در ان ما دخیل هستیم وکار می کنیم و حاصل ان را می بینیم و بخشی که ناشی از تحولات جهانی است ،مثل قیمت نفت.وی گفت: موضوعی که مربوط به کار ملت است رشد شتابان بسیار بالایی دارد و به گمان من امارش اعلام شده است .رئیس جمهور با بیان اینکه نرخ بیکاری هم طی شش ساله اخیر رو به کاهش است افزود: این نرخ امسال و سال گذشته هم کاهش پیدا کرد و امسال با 5 / 2 میلیون شغل ، کاهش اساسی پیدا خواهد کرد .اقای احمدی نژاد گفت: سال گذشته یک میلیون و 100 هزار شغل هدف گذاری شده بود اما با بسیجی که در کشور اتفاق افتاد این عدد از یک میلیون و ششصد هزار بالا رفت که همین ما را امیدوار کرد که سال 90 را 5/2 میلیون شغل هدف گذاری کنیم که ان شاء الله به آن خواهیم رسید .رئیس جمهور تصریح کرد: حرکت اقتصادی کشور حرکتی شکوفا و روبه جلوست.
محمود احمدینژاد همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص مخالفت برخی افراد با برگزاری جشن جهانی نوروز در تهران گفت: نوروز یک جشن جهانی و انسانی است و ملی گرایی در نوروز معنا ندارد.وی با طرح این سوال که آیا محبت کردن و احترام گذاشتن ملی گرایی است اظهار داشت: اینکه به بزرگترها و کوچکترها احترام بگذاریم؛ به آینده امید داشته باشیم؛ به دیدار دوستان و آشنایان برویم و امید به رفع ظلم و برپایی عدالت داشته باشیم؛ آیا این ملی گرایی است اگر این ملی گرایی است ما به این ملی گرایی افتخار می کنیم و از نوع افراطی آن نیز هستیم.وی تصریح کرد: اما فکر نمی کنم این ملی گرایی باشد بلکه این انسان گرایی، ارزش گرایی، عدالت گرایی و پاکی گرایی است.احمدی نژاد خاطرنشان کرد: نوروز یک جشن جهانی است وهمه باید جشن بگیریم. من تصور می کنم یکی از نکات مشترک بین همه ملتها نوروز است.رییس جمهوری تاکید کرد: ما خوشحال هستیم که خاستگاه این جشن عظیم کشور ایران است اما نوروز متعلق به ایران نیست و اصلا رنگ ملیت ندارد بلکه رنگ انسانیت دارد.
خبرنگار خبرگزاری آسوشیتدپرس در ادامه نشست خبری رییس جمهور درباره وضع دو آمریکایی بازداشت شده در ایران و آخرین برنامه ها برای آزادی آن ها پرسید ، که رئیس جمهور پاسخ گفت : آن ها در اختیار دستگاه قضایی هستند و این دستگاه رسیدگی و وضع آنها را روشن می کند.
آقای احمدی نژاد افزود: البته ما از اینکه کسانی در بند باشند خوشحال نیستیم اما به هر حال وقتی تخلفی اتفاق می افتد دستگاه قضایی نیز برخورد می کند.در ادامه ، خبرنگار خبرگزاری زنان درباره وضع خانم شهرزاد میرقلی خانی زن ایرانی شکنجه شده در زندان های آمریکا که به علل واهی در زندان های آمریکاست پرسید .رئیس جمهور گفت : نمایندگی ما در آمریکا این موضوع را پی گیری می کند و حمایت های لازم حقوقی را خواهد کرد.آقای احمدی نژاد ادامه داد: اما همان طور که اشاره کردید زندان های آمریکا شرایط بسیار سخت و فجیعی دارد و در واقع نقطه فراموش شده و تاریک خانه است ، بیش از سه و نیم میلیون نفر انسان در زندان های آمریکا در شرایط بسیار سخت و بدی در حال زندگی هستند.رئیس جمهور افزود: در سفر به آمریکا بعضی از آنها به ما مراجعه کردند وقتی شرایط را تشریح می کردند آدم به یاد زندان های قرون وسطی می افتاد؛ رفتارهای بسیار زشت ، از حقوق اولیه هم برخوردار نیستند.آقای احمدی نژاد اضافه کرد: درباره همه ایرانیان از جمله این خانم ما با همه توان موضوع را پی گیری می کنیم تا انشاءالله بتواند از حقوق خود استفاده کند و آزاد شود.
رییس جمهور در ادامهی این نشست خبری، درپاسخ به سوال خبرنگاری درباره بیانیهی اخیر شورای همکاری خلیج فارس و پاسخ ایران به این بیانیه گفت: ما برای این بیانیه ارزشی قائل نیستیم.
وی اضافه کرد: بسیار روشن است که این مصوبات تحت فشارهای سیاسی آمریکا و متحدانش به تصویب میرسد. روابط ما با ملتها و دولتها خوب است. البته به برخی دولتها هم باید بگویم که یک دوره تحت فشار آمریکا و متحدانش با ایران مخالفتهایی کردند، ولی ما دست دوستی دراز کردیم. آمریکاییها برای نجات رژیم صهیونیستی نیازمند ایجاد تفرقه میان ملتها و دولتهای منطقه هستند و بر این اساس به دنبال ایجاد درگیری بین ملتها و دولتها هستند.
وی با بیان اینکه باید توجه داشته باشیم که بازی آمریکا و متحدانش یک بازی بزرگ است، افزود: آنها به دنبال خاورمیانه جدید هستند؛ خاورمیانهای که رژیم صهیونیستی مستقر، عاری از خطر و سلطهی آمریکا پایدار باشد. آنها به دنبال خاورمیانه جدید هستند و ملتها هم به دنبال یک خاورمیانه جدید هستند ولی با یک تفاوت که یقین بدانید که به لطف خدا در آیندهی نزدیک خاورمیانه جدید شکل خواهد گرفت اما بدون رژیم صهیونیستی، بدون سلطهی آمریکا و حضور نوکران آمریکایی.
خبرنگار پرس تی وی در ادامه نشست خبری رئیس جمهور پرسید:اخیراً در فرودگاههای برخی کشورهای اروپایی از دادن سوخت به هواپیماهای مسافربری جمهوری اسلامی ایران خودداری شده است شما این عملکرد را چگونه ارزیابی می کنید ، رئیس جمهور در پاسخ گفت : ما حتماً مقابله به مثل خواهیم کرد.آقای احمدی نژاد افزود: اطمینان می دهم کسانی که این کارها را می کنند اساساً ضرر خواهند کرد.وی گفت: اینها با خود گفتند ما ملت ایران را تحریم می کنیم آن هم تحریمهای فلج کننده ، همه آنان گفتند ما جوری تحریم کردیم که حتماً ملت ایران در سال 89 زمین خواهد خورد، دیدند بزرگترین طرحهای تحول اقتصادی که نیازمند ثبات سیاسی و اقتصادی است در سال 89 با موفقیت اجرا شد.رئیس جمهور گفت: اگر ما از ملت ایران سؤال کنیم و بگوییم چند درصد شما متوجه شدید که تحریم اتفاق افتاده است مطمئن باشید پاسخ نزدیک به صفر است.آقای احمدی نژاد تصریح کرد: اینها در عرصه سیاسی و در عرصه تحریم شکست خورده اند.
رییسجمهور در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار CCTV کانال تلویزیونی اصلی چین درباره راهاندازی نیروگاه بوشهر گفت: این نیروگاه در آستانه راهاندازی است. بعد از نصب تجهیزات، یکی از قطعات داخلی این نیروگاه نقص فنی پیدا کرد که مسوولان در حال رفع مشکل آن هستند و در تماسی که رییسجمهور روسیه با من گرفت به من این اطمینان را داد که این نیروگاه در زمان مقرر به بهرهبرداری خواهد رسید.
رییسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار NHK ژاپن که درباره ایمنی نیروگاه بوشهر با توجه به حوادثی که در نیروگاههای ژاپن اتفاق افتاده است، گفت: من در ابتدا دوباره با مردم ژاپن درباره حادثه سنگینی که در این کشور اتفاق افتاد ابراز همدردی میکنم. ما نگران سلامت مردم ژاپن و زندگی آنها هستیم و امیدواریم با همبستگی و نظم و انضباطی که دارند بتوانند بر شرایط غلبه کنند. گرچه خسارتهای انسانی قابل جبران نیست.احمدینژاد در ادامه گفت: نیروگاه فوکوشیما بر اثر موج و سونامی منهدم شد، اما در برابر زلزله مقاومت کرده بود. ارتفاع موجهایی که به این نیروگاه خوردند بر اساس شنیدهها 14 متر و با سرعت 800 کیلومتر در ساعت بوده است که چند برابر زلزله میتواند ضربه بزند.وی گفت: ما در خلیج فارس با پدیدهای به شکل سونامی مواجه نیستیم، اما با این وجود همه استانداردهای ایمنی روز جهان را در نیروگاه بوشهر رعایت کردهایم و طبق مصوبات آژانس انرژی اتمی فعالیت کردهایم. این در حالی است که نیروگاه فوکوشیما متعلق به تکنولوژی 50 سال قبل بوده است.
رییس جمهور در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی با تاکید بر اینکه ایران در مسایل داخلی کشورها دخالت نمی کند، گفت: دولت و ملت سوریه با تدبیر مسایل خود را حل می کنند.محمود احمدی نژاد این اظهارات را در پاسخ به سوال خبرنگار الجزیره انگلیسی بیان کرد که نظر رسمی جمهوری اسلامی ایران را در خصوص تحولات سوریه جویا شد.احمدی نژاد گفت: ما در مسایل داخلی کشورها دخالت نمی کنیم؛ دولت سوریه دوست صمیمی ماست و در خط مقدم مقاومت قرار دارد و ملت سوریه هم دوست ما هستند و آنان نیز در خط مقدم مقاومت در برابر توسعه طلبی رژیم صهیونیستی هستند.رییس جمهوری تصریح کرد: دولت و ملت سوریه با تدبیر مسایل خود را حل می کنند.وی در عین حال گفت: البته می دانیم که از اهداف توسعه طلبی آمریکا و متحدانش و رژیم صهیونیستی در هم شکستن خط مقاومت است و آنها نمی خواهند دولت و ملت سوریه با صمیمیت در آرامش و در تفاهم با هم زندگی کنند، مسایل خود را حل نمایند.احمدی نژاد آزادی ملت ها را معیار اصلی برشمرد و اظهار داشت: هیچ جا نمی تواند آزادی ملت ها را مخدوش کند؛ البته آزادی ملت ها در رای ملت تبلور می یابد و راه دیگری وجود ندارد جز اینکه بپذیریم که اکثریت حاکم باشد.وی ابراز امیدواری کرد که روزی فرا برسد که در آمریکا و اروپا نیز رای اکثریت حاکم باشد زیرا آنجا مردم فرصت انتخاب واقعی ندارند؛ دو یا چند حزب وجود دارند و مردم مجبورند به آنان رای دهند.رییس جمهوری افزود: در انتخابات اخیر در آمریکا دیدید که مردم این کشور مجبور بودند یا به ادامه بوش رای دهند و یا غیر بوش و انتخاب دیگری برای آنان وجود نداشت.وی ادامه داد: آنهایی که دلسوز آمریکا بودند گفتند که به غیر بوش رای داده شود که این بدان معنی نیست که آزادی انتخاب در آنجا وجود دارد و به همین خاطر امیدواریم که روزی برسد همه ملت ها از جمله ملت های آمریکایی و اروپایی از آزادی انتخاب برخوردار باشند.احمدی نژاد با بیان اینکه آمریکا به دنبال دخالت در سوریه است، گفت: می بینیم که دولت آمریکا در خصوص مسایل سوریه سراسیمه شده و انگار جشن گرفته است که اتفاق و اعتراضی در سوریه بوجود آمده است.رییس جمهوری تاکید کرد: مردم سوریه مردم هوشمندی هستند و باید بنشینند و با دولت سوریه مسایل خود را حل کنند.
خبرنگاری انتظارات رییس جمهوری را از دستگاه های فرهنگی در سال جدید جویا شد و از احمدی نژاد پرسید که آیا توقعات وی در امور فرهنگی در سال گذشته برآورده شده است.رییس جمهوری در پاسخ به این سوال با تاکید بر اینکه کار اقتصادی و جهاد اقتصادی در بستر فرهنگی شکل می گیرد، گفت: اقتصاد بدون فرهنگ وضعیت امروز جهان را شکل می دهد و حاصل آن چپاولگری است.احمدی نژاد اضافه کرد: اگر کار اقتصادی انجام می دهیم باید با اهداف فرهنگی باشد؛ پیشرفت ما باید بر پایه عدالت باشد و به مهربانی، همبستگی و همدلی بیشتر منجر شود.وی با تاکید بر اینکه پیشرفت اقتصادی نباید موجب ایجاد فاصله طبقاتی در کشور شود و یا مردم از مردم دور شوند و مهربانی کمرنگ شود؛ اظهار داشت: در این راستا نقش دستگاه های فرهنگی نقشی اولی و مهم است.رییس جمهوری با اشاره به همکاری رسانه ها با دولت در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها یادآور شد: حتی برای تغییر رفتارهای اقتصادی باید از رسانه ها کمک گرفت.رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت فرهنگی را امری مستمر دانست و گفت: کار فرهنگی تا رفع تمام نواقص اخلاقی و رفتاری باید کار فرهنگی ادامه یابد.وی افزود: هدف کار فرهنگی رسیدن به نقطه ای است که انسان بدون نقص باشد و همه به انسان کامل برسند.احمدی نژاد یادآور شد: در سال گذشته حجم مورد نظر دولت در کار فرهنگی رخ نداد زیرا به دلیل بلوکه شدن 20 درصد از درآمد نفتی در صندوق توسعه ملی محدودیت بودجه پیدا کردیم و نتوانستیم رقم در نظر گرفته شده برای جهش فرهنگی را به دستگاه ها اختصاص دهیم.
خبرنگاری از رییس جمهور پرسید: شما سال گذشته وعده دادید که فهرست مفسدان اقتصادی دانه درشت را معرفی می کنید اما این فهرست هنوز از جیب شما بیرون نیامده است. آیا امسال قصد ندارید فهرست این مفسدان را معرفی کنید؟احمدی نژاد با خنده به این سوال خبرنگار گفت: از شما متشکرم که بارها و بارها از همین تریبون از جانب من قول دادید که لیست را منتشر می کنم.
رییس جمهوری گفت: اواخر سال گذشته نامه ای به رییس قوه قضاییه نوشتم حدود 250 نفر را که در بخش های مختلف مانند زمین و سایر بخش ها به نظر می رسید که کارهایی خارج از قوانین انجام داده اند به قوه قضاییه معرفی کردیم تا مورد رسیدگی قضایی صورت گیرد.احمدی نژاد افزود: البته برخی از این افراد دارای پرونده هایی در قوه قضاییه بودند و دولت قبلا از آنان شکایت کرده بود اما روند رسیدگی به این پرونده ها طولانی شده بود و لذا خواسته شد که در رسیدگی ها تسریع صورت گیرد تا جایی که حقوق بیت المال تضییع شده به بیت المال بازگردانده شود.رییس جمهوری افزود: منتظر هستیم که ریاست قوه قضاییه به این موارد رسیدگی کند.این خبرنگار بار دیگر از رییس جمهور درباره تلاش برخی افراد برای افزایش قیمت مسکن در سال جدید سوال کرد که احمدی نژاد پاسخ داد: همین که شما موضوع را اعلام کردید حتما آنان پشیمان می شوند و این کار را نمی کنند.
آقای احمدی نژاد در پاسخ به سؤال خبرنگار رادیو ایران درباره برنامه های دولت برای تقویت کانون خانواده و رفاه بیشتر زنان گفت: نقش زنان در جامعه ممتاز و ویژه است و انسان برای حرکت نیازمند دو بال جلال و جمال ، اقتدار و عشق و محبت است.وی افزود: جلال و مدیریت در بستر عشق و جمال شکل می گیرد و خداوند زن را مظهر و کانون عشق در جامعه قرار داده است تا جامعه دچار نابسامانی نشود.آقای احمدی نژاد اضافه کرد: کسانی که آدم می کشند ، بمب اتم می سازند و قطعنامه صادر می کنند تا به ملت ها حمله کنند ، محبت مادری نچشیده اند برای اینکه نقش واقعی زنان در جامعه آنان کمرنگ است.رئیس جمهور گفت: به لطف خدا و هوشمندی زنان ایرانی ، این نقش در جامعه ایرانی حفظ شده است ولی باید به طور کامل این جایگاه را محافظت کنیم.آقای احمدی نژاد به اقدامات دولت در عرصه های اجتماعی و خانواده اشاره کرد و گفت: زنان ایرانی که بیرون از خانه کار می کنند فداکارند چون مدیریت خانه را نیز انجام می دهند.رئیس جمهور افزود: دولت تلاش می کند هزینه های سنگین مسکن و اشتغال را از دوش خانواده بردارد و فرصتی برای زنان فراهم کند.آقای احمدی نژاد گفت: دولت در پی احیا و تثبیت جایگاه زنان در بخش های فرهنگی و علمی جامعه است و این سیاست را ادامه خواهد داد.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فونیکس چین که درباره روابط ایران و آمریکا پس از وقایع اخیر منطقه پرسید گفت: بهترین گزینه و تنها فرصت برای دولت های آمریکایی همکاری و رابطه عادلانه با ایران است اما متاسفانه دولت های آمریکایی چون اختیار ندارند و این را هم خوب است شما بدانید و ملت ها بدانند که دولت هایی که در آمریکا بر سر کار می آیند تصمیم گیر نیستند ؛ یک گروه پشت صحنه است که مهره ها را جابجا می کند یک روز اقتضا می کند یک مهره دیوصفتی را به صحنه بیاورند ، یک روز لازم است یک چهره پر از لبخند بیاید ، می آورند ، یک روز لازم است با موشک بیایند می آیند، یک روز لازم است با شعار حقوق بشر بیایند صحنه را عوض می کنند ، آنها هستند که تصمیم می گیرند. وی افزود : آنها اجازه نمی دهند یعنی صهیونیست های حاکم بر نظام آمریکا اجازه نمی دهند ، این رئیس جمهور آمریکا با شعار تغییر بر سر کار آمد اگر صداقت وجود داشت بهترین فرصت برای تغییر چهره آمریکا و تغییر سیاست های ضدانسانی برای آمریکا بود.آقای احمدی نژاد ادامه داد: اما چون این افرادی که بر سر کار می آیند متعهد و وابسته به کسانی هستند که پشت صحنه هستند نمی توانند خارج از اراده آنها عمل کنند و ایشان هم همینطور شد و رئیس جمهور آمریکا مجبور شد فریبکاری و خشونت کند به همین خاطر ننگین تر از قبلی به تاریخ خواهد پیوست.رئیس جمهور گفت: البته هنوز هم دیر نشده است به جای اینکه بیایند بیانیه صادر کنند علیه ملت ایران که واقعا آدم تاسف می خورد گویا آن طرف عقلی وجود ندارد و نمی فهمند چه می گذرد ، خیال می کنند به ملت ایران توهین کنند ملت های منطقه از آنها خوششان می آید.آقای احمدی نژاد افزود: ممکن است بعضی از مردم با من مخالف باشند اما قطعا هیچ فردی از ملت ایران موافق دولت آمریکا نیست.وی ادامه داد: ما مسائل داخلی خودمان را داریم اما آنها می آیند توهین می کنند به ملت ایران و به دولت برآمده از رای ملت ایران و فکر می کنند شرایط برای آنها بهتر می شود از موضع غرور و قدرت به ملت ها و دولت ها دستور می دهند و فکر می کنند به نفعشان است ، نمی فهمند .رئیس جمهور گفت: این مرگ و سقوط آنها را نزدیک تر می کند کما اینکه نزدیکتر کرده است.
وی افزود: تنها شانس دولت فعلی آمریکا این بود که بیاید و مناسباتش را با ایران اصلاح کند تا فرصتی برای ادامه حیات پیدا کند که ما هم این فرصت را به آنها دادیم اما آنها استفاده نکردند برای اینکه اختیاری از خودشان ندارند.
آقای احمدی نژاد گفت: آنها باید بروند ببینند سران صهیونیسم چه فرمایشی دارند بعد بیایند عمل کنند؛ صهیونیست ها هم که دشمن اساسی ملتها و ملت ایران هستند و تکلیفشان روشن است اما هم صهیونیست ها و هم حامیان آنها رفتنی هستند .
خبرنگار رویترز در ادامه از محمود احمدینژاد پرسید شما پیش از این در مورد تحولات خاورمیانه و قیمت نفت پیشبینیهایی کرده بودید. در حال حاضر بعد از تحولات اخیر خاورمیانه قیمت نهایی نفت را در سال 2011 چطور پیشبینی میکنید؟ رییسجمهور در پاسخ به این سوال که قیمت نفت صعودی خواهد ماند، گفت: زمانی که مناسبات اقتصادی واقعی باشد قیمت نفت واقعی خواهد بود، ولی هماکنون که این مناسبات واقعی نیست، بلکه یکسویه و پول آمریکا و اروپا حاکم است. بنابراین این مناسبات پولی، سود و ضررها را تعیین میکند.
وی با بیان اینکه در این راستا مقررات هم یکسویه است، گفت: آنها در عرصه سیاسی با ما مخالف هستند و اصلا منطقشان در برابر ما کم میآورد. این در حالی است که دو طرف معامله باید خارج از موضوعات، قیمتگذاری کنند، ولی در حال حاضر شرایط سیاسی در حال تعیین کردن قیمت است.احمدینژاد گفت: فکر میکنم طی یک فاصله زمانی قیمت نفت تا حول و حوش 150 دلار بالا برود.رییسجمهور همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری التجاه که پرسید جمهوری اسلامی ایران در راستای اهداف مردم عراق که خروج اشغالگران از این کشور است چه خواهد کرد، با بیان اینکه رابطه ما با عراق تاریخی و مردمی است، گفت: ما از ابتدا در کنار مردم عراق بودیم و هر کمکی که مسوولان عراق خواستند ما دریغ نکردیم. در واقع ما در کنار دولت و ملت عراق در جهت صیانت از استقلال و منافع آنها بودیم و هستیم و البته این به معنای دخالت نیست. البته بیشترین فشار سیاسی آمریکا را در عراق در جهت خروج نظامیان آمریکا، ایران تحمل کرد که البته ما در آینده نیز این فشارها را تحمل میکنیم. دوره منطق آمریکا مردود و به پایان رسیده است.
رئیس جمهور در ادامه نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره حواشی زیاد بودجه سال 90 و دیر تحویل دادن آن به مجلس گفت: بودجه امسال حواشی ندارد.
آقای احمدی نژاد افزود: اتفاقاً بودجه ای که تقدیم مجلس کردیم خیلی خلاصه و شفاف است زیرا ما همه قوانین پایه و دائمی نظیر قانون اصل 44، قانون حمل و نقل و قانون زمین و مسکن را داریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه همه اینها در دولت نهم و دهم با کمک و همراهی خوب مجلس تدارک دیده شد گفت:ما باید قانون بودجه را بر اساس قانون برنامه می دادیم و چون قانون برنامه روز سی ام بهمن پارسال رسمیت پیدا کرد ما اول اسفند قانون بودجه را ارائه کردیم و فکر نمی کنم زودتر از این می توانستیم این کار را انجام دهیم.وی گفت: مجلس هم حتماً کارهای دیگری داشته و نرسیده است، البته در یک ماه هم می شد به بودجه رسیدگی کرد اما صلاح دانستند رسیدگی به آن ، امسال انجام شود که برای ما هم مشکلی ایجاد نکرده است و نخواهد کرد.
خبرنگاری در ادامه نشست خبری رئیس جمهور پرسید: امسال شاهدیم افزایش حقوق کارگران را 9 درصد اعلام کرده اند در حالی که تورم به صورت رسمی 12 درصد اعلام شده است؟ سال گذشته نیز افزایش حقوق بازنشستگان حدود شش درصد بود، این را چگونه می خواهید اصلاح کنید؟رئیس جمهور گفت: افزایش شش درصدی ، قانون بودجه است و برای همه بوده است؛ چه کارمندان، چه بازنشسته ها.احمدی نژاد افزود: ما فکر می کنیم طی سال های اخیر افزایش حقوق ها خیلی خوب بوده ضمن این که هدفمند کردن یارانه ها نیز در کنار آن قرار گرفته و به نظر من وضع خیلی بهتر است.رئیس جمهور گفت: البته ما راضی نیستیم و می خواهیم تک تک مردم در بهترین شرایط مادی زندگی کنند اما بالأخره ما نیز باید هم به فکر کارگر هم به فکر تولید باشیم.احمدی نژاد افزود: برای کارکنان دولت امسال شش درصد است، برای کارگران 9 درصد.همین خبرنگار دوباره از رئیس جمهور پرسید: آیا این مقدار افزایش کافی است؟رئیس جمهور پاسخ داد: برای انسان چیزی کافی نیست و انسان باید به بهترین نقطه برسد و ما هم به دنبال این هستیم که ان شاء الله همه به بهترین نقطه برسند.احمدی نژاد افزود: امیدواریم امسال متوسط تورم در طول سال به کمتر از 9 درصد برسد تا کارگران در فشار نباشند.