وی پیش بینی کرد طرح هایی مانند مسکن مهر و بازسازی بافت فرسوده بیشترین تسهیلات و اعتبارات بخش را جذب کند و گفت : تلاش خواهیم کرد با تعامل نهادهایی مانند بانک مرکزی و سازمان بورس، تنوع بخشی به ابزارهای تأمین مالی و بهرهمندی از ابزارهای نوین را عملیاتی کنیم.
معاون وزیر مسکن و شهرسازی گفت : ساخت و ساز در کشور وضع مناسبی دارد و پیشبینی میشود امسال همزمانی رونق در تولید و ثبات قیمت تحقق یابد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر ؛ ابوالفضل صومعلو افزود : 1390 ، سال به ثمر نشستن مسکن مهر است که به بهبود محسوس شاخص دسترسی خانوارهای دهکهای پایین و میانی جامعه به مسکن کمک می کند.معاون امور مسکن و ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی در باره مهمترین برنامههای سال 1390 گفت : مسکن مهر به عنوان کلیدیترین برنامه وزارت مسکن برای تامین مسکن اقشار کم درآمد است و نگاهی به سمت عرضه (تولید) مسکن نشان می دهدکه ساخت و ساز وضع مناسبی دارد.صومعلو تاکید کرد : امسال سیاست اصولی دولت، حمایت از تولید مسکن است و در سال آتی نیز همانند سال جاری، جهتگیری سیاستهای اعتباری این بخش بهطور عمده به سمت تولید مسکن خواهد بود.وی پیش بینی کرد طرح هایی مانند مسکن مهر و بازسازی بافت فرسوده بیشترین تسهیلات و اعتبارات بخش را جذب کند و گفت : تلاش خواهیم کرد با تعامل نهادهایی مانند بانک مرکزی و سازمان بورس، تنوع بخشی به ابزارهای تأمین مالی و بهرهمندی از ابزارهای نوین را عملیاتی کنیم.
صومعلو درباره عملکرد سال 1389 بخش مسکن (ساخت و ساز و تسهیلات اعطایی) و مهمترین دستاوردهای بخش مسکن اظهار داشت : ساخت و ساز در بخش مسکن طبق آمارهای بانک مرکزی در سال 1389 رونق این بخش را نشان می دهد و در 10 ماه پارسال پروانههای ساختمانی صادر شده از سوی شهرداریهای کل کشور حدود 165 هزار واحد بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل از ان حدود 42 درصد رشد داشته است. این تعداد پروانه ساختمانی شامل 605 هزار واحد بوده است که نسبت به دوره مشابه سال قبل از ان 52 درصد رشد نشان میدهد.وی افزود: با سیاستها و تجارب برنامه های اول تا چهارم ، بخش مسکن متحول میشود و بازتاب آن را در طرح مسکن مهر به عنوان عظیمترین طرح دولت می توان دید.صومعلو گفت : پارسال با تغییر در سیاستها و برنامهریزیهای انجام شده و با ورود انبوهسازان، مالکان و... به این طرح، روند اجرای آن از سرعت بیشتری برخوردار شد.
وی اظهار داشت : از ابتدای اجرای طرح مسکن مهر تا نیمه اسفند پارسال حدود یک میلیون و 375 هزار واحد مسکونی دارای مجوز پروانه ساختمانی بود و از این تعداد پیسازی یک میلیون و 190 هزار واحد، اسکلت و سقف 650 هزار واحد، سفتکاری 407 هزار واحد و همچنین نازککاری 183 هزار واحد به اتمام رسیده است.
معاون وزیر مسکن گفت : هر چند عملیاتی کردن طرحی با گستردگی مسکن مهر، مشکلات و محدودیتهایی را ایجاد میکند اما با رفع این موانع از سال گذشته سرعت اجرای طرح، افزایش قابل توجهی یافته است بهطوری که با توجه به رصد مراحل ساخت، پیشبینی میشود در کمتر از یک سال، شاهد عرضه نزدیک به یک میلیون واحد مسکن مهر در سراسر کشور باشیم که تاثیرگذاری عینی بر بازار مسکن ملکی و اجارهای خواهد داشت.
وی درباره حمایت از انبوهسازان هم گفت: مشارکت انبوهسازان در اجرای طرح مسکن مهر از طریق شرکت در فراخوان و در قالب تفاهمنامه سه جانبه صورت میپذیرد و در سالهای اخیر انبوهسازان با مشارکت در این طرح و استفاده از تسهیلات پیشبینی شده در مسکن مهر نقش مؤثری را در زمینه تولید و عرضه مسکن ایفا کردهاند.
معاون وزیر مسکن تصریح کرد: وزارت مسکن و شهرسازی به منظور گسترش حضور بخش خصوصی در بازار مسکن علاوه بر ایجاد زمینههای مشارکت مستقیم و فعال در برنامههایی مانند مسکن مهر (سازندگان انبوه مسکن، خودمالکان، اضافه اشکوب و...)، مسکن اجارهای و... نسبت به ایجاد بسترهای قانونی برای حضور فعال بخش خصوصی اقدام کرده است که از آن جمله میتوان به تصویب قانون پیشفروش به منظور ساماندهی بازار پیشفروش مسکن، زمینهسازی برای حضور صندوقهای ساختمان و مسکن و ارایه مجوز ایجاد صندوق و ایجاد راهکارهای قانونی برای فعالیت در بورس اشاره کرد.
صومعلو در خصوص جهتگیری بخش مسکن در برنامه پنجم اظهار داشت :بخش مسکن در برنامه پنجم به دنبال دستیابی به تأمین مسکن امن، سالم و در توان مالی خانوارها با رویکرد مسکن گروههای کمدرآمد و مسکن جوانان، تنظیم بازار مسکن، کاهش نابرابری منطقهای در برخورداری از مسکن مناسب و ارتقای سطح کیفی تولید و عرضه مسکن است و برنامهریزیهای کوتاهمدت یعنی مشاهده وضعیت مسکن طی ماههای مختلف و نیز برنامههای میانمدت مثل بررسی شاخصهای خانوار، جمعیت ... و همچنین برنامه های بلندمدت که از طریق پیشبینی حاصل از تجربهها و نظرهای کارشناسان این بخش تدوین میشود، قابل دسترسی است.
وی گفت : در برنامه پنجم توسعه با تحلیل وضع موجود و با توجه به سند چشمانداز در افق 1404 که باید تراکم خانوار در واحدهای مسکونی شهری و روستایی به عدد یک برسد و 100درصد واحدهای مسکونی، مقاومسازی و ایمن شده باشند، در مجموع باید شش میلیون و 180 هزار واحد مسکونی (شهری و روستایی) تولید شود ومجموع تولید زیربنای مسکونی نیز طی برنامه پنجم توسعه 658 میلیون مترمربع خواهد بود.