حسینی : دین ما به مسائل دنیوی توجه دارد اما در مسیر الهی جهاد اقتصادی هم به همین معناست. اقتصاد، معیشت مردم را در بر میگیرد و این امکان را فراهم میکند که فرصت پرداختن به امور معنوی و فرهنگی و اخروی فراهم شود و چه خوب است که وقتی در عرصه اقتصاد تلاش میکنیم تلاشمان روحانی و ربانی شود البته با تدبیری که برآمده از علم و تجربه و عزم جزم آحاد مردم است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کنار هم قرار گرفتن واژه دینی "جهاد" با امر "اقتصاد" از سوی مقام معظم رهبری را نشاندهنده توجه و نگرش عمیق ایشان به اقتصاد از جنبههای معنوی دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازایسنا ،سیدشمسالدین حسینی ، درباره انتخاب سال 90 به عنوان سال جهاد اقتصادی اظهار کرد: باید توجه کنیم که دین اسلام دینی جامع و کامل است و به تمام شئون زندگی بشر توجه دارد. پیامبر ما در حدیثی مطرح میکند که برانگیخته شده است که مکارم اخلاقی و کرامتهای انسانی را کامل کند.
وی ادامه داد: در نظریههای توسعه، توسعه انسانی تعریفی جز همین حدیث ندارد. بشر خیلی که توسعه بیاید و حرکت کند به همین کلام الهی میرسد. از سوی دیگر میدانیم که "دنیا مزرعه آخرت است" و اگر از بهشت تفسیری داریم که همه چیز به بهترین نحو سر جای خود قرار دارد باید تلاش کنیم تا همین دنیار را هم تبدیل به بهشت کنیم.
وی تاکید کرد: در مجموع دین ما، بریده از دنیای ما نیست ولی با نگاه به جهان آخرت. طبیعی است اگر در حرکتهایمان این فلسفه و احکام دینی را درک کنیم میتوانیم قویتر و با تهییج بیشتری حرکت بشویم.
وزیر اقتصاد کنار هم قرار گرفتن واژه دینی جهاد با اقتصاد را مهم دانست و گفت: جهاد یک امر معنوی است اما اگر نتوانیم یک امر معنوی را در واقعیتهای زندگیمان پیدا کنیم، بیمعنا خواهد شد.
وی درباره مصداقهای جهاد اقتصادی گفت: به طور مثال هر ایرانی بیشترین تلاش را با بالاترین انگیزه دنبال کند. مثلا منابعی که در اختیار آحاد مردم است باید از هر امکان فردی یا اجتماعی برای بهرهبرداری بهتر از آن استفاده شود و ذرهای از منابع کشور هدر نرود. از ذره ذره منابع کشور باید منابع مازاد و پساندازی ایجاد شود که بر پایه آن رشد و تعالی و عدالت گسترش یابد.
حسینی تاکید کرد: دین ما به مسائل دنیوی توجه دارد اما در مسیر الهی جهاد اقتصادی هم به همین معناست. اقتصاد، معیشت مردم را در بر میگیرد و این امکان را فراهم میکند که فرصت پرداختن به امور معنوی و فرهنگی و اخروی فراهم شود و چه خوب است که وقتی در عرصه اقتصاد تلاش میکنیم تلاشمان روحانی و ربانی شود البته با تدبیری که برآمده از علم و تجربه و عزم جزم آحاد مردم است.
وی با بیان اینکه نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری نشاندهنده همین نگرش به اقتصاد از سوی ایشان است، گفت: در دهه 80 با ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44 از سوی ایشان، مسائل اقتصادی به عنوان یکی از اولویتهای مهم کشور مطرح شد و نامگذاری سالهای اخیر هم همین امر را نشان میدهد. به گونهای که سال 88 به عنوان اصلاح الگوی مصرف، آماده کردن خانوارها و همچنین دولت برای استفاده بهینه از منابع خدادادی بود. سال 89 هم به عنوان سال همت مضاعف ـ کار مضاعف تلاش فعالان در همه عرصهها از جمله اقتصاد را میطلبید و نامگذاری سال 90 به عنوان سال جهاد اقتصادی اوج نگرش عمیق ایشان به مسئله اقتصاد است.